חשש להתייבשות בהנקה
-
באופן_לייט*
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
חשש להתייבשות בהנקה
יש לי שאלה ארצית ומטרידה:
לפתע קלטנו שהיונק (4 חודשים) כמעט ולא השתין היום, ובימים האחרונים יותר מפעם אחת היה לו כתם כתום בחיתול (אני יודעת שזה קורה עם קטנטנים אבל לא בטוחה אם הוא בגיל של קטנטנים שזה לא מטריד אצלם).
גם היום בצהריים חיתול די יבש (מעט PP עם כתם כתום).
לא שקט כבר כמה ימים.
בעיית הנקה?
יש לך רעיונות?!
לפתע קלטנו שהיונק (4 חודשים) כמעט ולא השתין היום, ובימים האחרונים יותר מפעם אחת היה לו כתם כתום בחיתול (אני יודעת שזה קורה עם קטנטנים אבל לא בטוחה אם הוא בגיל של קטנטנים שזה לא מטריד אצלם).
גם היום בצהריים חיתול די יבש (מעט PP עם כתם כתום).
לא שקט כבר כמה ימים.
בעיית הנקה?
יש לך רעיונות?!
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
מטריד מאוד מאוד. את צודקת.
זה נראה כמו התייבשות. אנחנו מצפים לפחות לחמישה חיתולים ספוגים מפיפי (6-7 אם זה רב-פעמי).
קקי הוא עשה? אם כן, איך זה נראה?
אני יודעת שנורא חם. אולי התייבשות מהחום? כשהינוקא נולד, הוא קצת התייבש בגלל שהיה פשוט לבוש. הורדתי את הבגדים שלו (היה אוגוסט, כמו עכשיו), הנקתי והנקתי, ואז הוא עשה פיפי יפה.
אז תבדקי אם: הוא לא לבוש מדי, לא מכוסה מדי, אם יש מזגן אז אולי הוא מתייבש מהמזגן. אם יש מאוורר, אולי הוא מתייבש מהמאוורר. להפסיק את כל האלה ולבדוק אם עירום עוזר (או רק גופיה על הגב).
ולגבי ההנקה:
האם יש סיבה לבעיית הנקה?
האם בימים האחרונים יש אצלך איזה שינוי? יותר לחץ? משהו עובר על המשפחה?
האם הוא יונק פחות?
האם שכחת לאכול ולשתות בחום המעיק הזה? האם התרוצצת מחוץ לבית יותר מדי?
האם את בטוחה ששום דבר לא השתנה בתנוחה או בהיצמדות שלו? האם יש אפשרות שיש לו דלקת שלפוחית או משהו? האם יכול להיות שיש לו כאב גרון, או משהו מציק בפה, שמפריעים לו אולי לינוק?
פתרונות:
אגב, אם אין לך בעיה לשאוב עוד אקסטרה, אז אפשר לתת לו בכוסית או משהו. ליתר ביטחון אולי כדאי לנסות לפחות שאיבה אחת, כדי להכניס עוד נוזלים ליתר ביטחון. התייבשות היא באמת בעיה.
אם הבעיה היא רפואית, אז לרופא מחר בבוקר )-:
מים מסוכן לתת בגיל כזה.
מקווה שיעזור.
זה נראה כמו התייבשות. אנחנו מצפים לפחות לחמישה חיתולים ספוגים מפיפי (6-7 אם זה רב-פעמי).
קקי הוא עשה? אם כן, איך זה נראה?
אני יודעת שנורא חם. אולי התייבשות מהחום? כשהינוקא נולד, הוא קצת התייבש בגלל שהיה פשוט לבוש. הורדתי את הבגדים שלו (היה אוגוסט, כמו עכשיו), הנקתי והנקתי, ואז הוא עשה פיפי יפה.
אז תבדקי אם: הוא לא לבוש מדי, לא מכוסה מדי, אם יש מזגן אז אולי הוא מתייבש מהמזגן. אם יש מאוורר, אולי הוא מתייבש מהמאוורר. להפסיק את כל האלה ולבדוק אם עירום עוזר (או רק גופיה על הגב).
ולגבי ההנקה:
האם יש סיבה לבעיית הנקה?
האם בימים האחרונים יש אצלך איזה שינוי? יותר לחץ? משהו עובר על המשפחה?
האם הוא יונק פחות?
האם שכחת לאכול ולשתות בחום המעיק הזה? האם התרוצצת מחוץ לבית יותר מדי?
האם את בטוחה ששום דבר לא השתנה בתנוחה או בהיצמדות שלו? האם יש אפשרות שיש לו דלקת שלפוחית או משהו? האם יכול להיות שיש לו כאב גרון, או משהו מציק בפה, שמפריעים לו אולי לינוק?
פתרונות:
- אם יש מזגנים ומאווררים, מציעה באופן זמני להפסיק אותם לגמרי, כי הם מייבשים מאוד וזה מסוכן כרגע.
- מציעה שהילד יהיה כמה שיותר קרוב לעירום, באופן זמני.
- מציעה שגם את תשתדלי להיות ללא כל בגד בחלק העליון, להיכנס איתו למנוחה במיטה כמה שיותר, באופן זמני, ואפשר גם לטבול ביחד באמבטיה נעימה (מרענן בחום ובלחות, וכן מעודד רגיעה והנקה). כמה סיבות: ראשית, מנוחה לך. זה חשוב לייצור החלב, אם יש בו בעייה. שנית, מגע עור לעור מעודד גם רגיעה של הילד (מדובר בתיפקודים פיזיים כגון חמצן בדם, ויסות הנשימה, ויסות לחץ הדם, ויסות הטמפרטורה ועוד) וגם הנקה (כדי לעשות יותר פיפי צריך גם שייכנס הרבה חלב, וגם שתהיה פחות התייבשות).
- מציעה שתדאגי לארגן לך כמה שתייה ואכילה כמה שיותר. תפזרי בקבוקי מים בכל מקום, תוודאי שאת שותה לרוויה (את זוכרת: לשתות כשאת צמאה, עד שאת באמת כבר לא צמאה. לא פחות מדי, אבל גם לא יותר מדי), תדאגי לאכול טוב.
- אם אין לך בעיה לשאוב או לסחוט חלב ידנית, תוסיפי איזו שאיבה/סחיטה או שתיים במשך היום, כדי להגביר את ייצור החלב. לא צריך אם את יודעת שהוא יונק כרגיל. אפשר אולי להסתפק רק בהקפדה על היצמדות נכונה, ועל עידוד יניקות שלו במשך היום.
אגב, אם אין לך בעיה לשאוב עוד אקסטרה, אז אפשר לתת לו בכוסית או משהו. ליתר ביטחון אולי כדאי לנסות לפחות שאיבה אחת, כדי להכניס עוד נוזלים ליתר ביטחון. התייבשות היא באמת בעיה.
אם הבעיה היא רפואית, אז לרופא מחר בבוקר )-:
מים מסוכן לתת בגיל כזה.
מקווה שיעזור.
-
באופן_לייט*
חשש להתייבשות בהנקה
תודה,
התיבשות - נשמע סביר.
עשה קקי "דביק" (אך לא הרבה יותר סמיך מכרגיל) מעט PP (עכישו אני כבר לא בטוחה כמה השתין גם אתמול). לא שקט כבר כמה ימים, יחד עם זה יש לו דלקת עיניים - טיפות אנטיביוטיקה כבר מיום ה.
עירום רוב היום (ככה זה אצלנו - נודיסטים) אבל מזגנים ומאוורים (גם נסענו - אוטו = מיזוג)
ממילא שואבת למקפיא כל יום "שיהיה" (השבוע הוא ינק והמשיך לבכות אז הצענו לו עוד 100CC שאוב ושתה את זה. (מבקבוק, כוסית בשביל לא ליצור בילבול פטמות? כי הוא כמו אחותו לפניו מקבל גם שאוב מבקבוק).
למה מסוכן מים? (האם מעבר לזה שממלא אותם ולא יונק - הזנה)
למה אני חושבת שהנקה בעיתית - לא יודעת אבל יש לי אי שקט כבר כמה ימים הוא "לא שקט" גם על הציצי - יונק ופתאום בוכה (פעיית בכי אחת וממשיך לינוק) הנקות קצרות שנראות לי אפקטיביות אבל עכשיו זה לא זה...
עלה 800 ג' ב5 שבועות אחרונים היינו אצל הרופאה אז כבר בדקנו...
הולכת לדחוף לו שוב ציץ לפה
תודה
אעדכן בהמשך
התיבשות - נשמע סביר.
עשה קקי "דביק" (אך לא הרבה יותר סמיך מכרגיל) מעט PP (עכישו אני כבר לא בטוחה כמה השתין גם אתמול). לא שקט כבר כמה ימים, יחד עם זה יש לו דלקת עיניים - טיפות אנטיביוטיקה כבר מיום ה.
עירום רוב היום (ככה זה אצלנו - נודיסטים) אבל מזגנים ומאוורים (גם נסענו - אוטו = מיזוג)
ממילא שואבת למקפיא כל יום "שיהיה" (השבוע הוא ינק והמשיך לבכות אז הצענו לו עוד 100CC שאוב ושתה את זה. (מבקבוק, כוסית בשביל לא ליצור בילבול פטמות? כי הוא כמו אחותו לפניו מקבל גם שאוב מבקבוק).
למה מסוכן מים? (האם מעבר לזה שממלא אותם ולא יונק - הזנה)
למה אני חושבת שהנקה בעיתית - לא יודעת אבל יש לי אי שקט כבר כמה ימים הוא "לא שקט" גם על הציצי - יונק ופתאום בוכה (פעיית בכי אחת וממשיך לינוק) הנקות קצרות שנראות לי אפקטיביות אבל עכשיו זה לא זה...
עלה 800 ג' ב5 שבועות אחרונים היינו אצל הרופאה אז כבר בדקנו...
הולכת לדחוף לו שוב ציץ לפה
תודה
אעדכן בהמשך
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
מבקבוק, כוסית בשביל לא ליצור בילבול פטמות? כי הוא כמו אחותו לפניו מקבל גם שאוב מבקבוק
כן, אם הוא בסדר עם זה אז אין בעיה עם בקבוק.
את יודעת אבל שאם הוא בוכה אחרי הנקה אז "לתת תוספת", גם אם מדובר בחלב שאוב שלך, זה לא פתרון טוב. התינוק תמיד ישתה אם נותנים לו בקבוק. זה לא אומר שהבכי היה מרעב. כמו כן, זה עלול לחבל בהנקה. אז אני מזכירה: זהירות עם זה...
לעומת זאת, כרגע, כשיש חשד להתייבשות - תני.
עשה קקי "דביק" (אך לא הרבה יותר סמיך מכרגיל) מעט PP (עכישו אני כבר לא בטוחה כמה השתין גם אתמול). לא שקט כבר כמה ימים, יחד עם זה יש לו דלקת עיניים
אה, אז גם יש אנטיביוטיקה במעי וגם דלקת... זה כמובן עושה בלגן בבטן וגם עלול להיות קשור לחוסר השקט ולסימני ההתייבשות.
אבל מזגנים ומאוורים (גם נסענו - אוטו = מיזוג
אז כרגע לעשות מאמץ להפסיק, יחד עם מאמצים שלך לנוח, להיכנס איתו למיטה, מגע עור בעור, לעודד לעודד לעודד הנקה.
למה מסוכן מים? (האם מעבר לזה שממלא אותם ולא יונק - הזנה
מעבר לסיבה הנכונה שהזכרת, יש גם בגיל הזה סכנה למהילה של הנוזלים הטבעיים במעי (לא זוכרת את הפרטים אף פעם) וזה דבר שעלול להוביל לחוסר איזון עד לפירכוסים וגרוע מזה. עד גיל חצי שנה.
לך זה ממילא לא רלבנטי. את יכולה לתת חלב שאוב שלך, זה מעולה. מציעה לתת עכשיו בנוסף לעידוד ההנקה, כי כרגע יש מצב של התייבשות.
_הנקות קצרות שנראות לי אפקטיביות אבל עכשיו זה לא זה...
עלה 800 ג' ב5 שבועות אחרונים היינו אצל הרופאה אז כבר בדקנו..._
הממ... קשה כמובן להחליט מכאן אם ההנקה אפקטיבית או לא. 800 גרם בחמישה שבועות נשמע טוב בגיל הזה, אז אולי הבעיה עכשיו נקודתית וקשורה לצירוף של דלקת (מציקה וגוזלת אנרגיות) + אנטיביוטיקה (משפיעה רע על פלורת המעיים ועל ההרגשה) + מזגנים ונסיעות + יניקה לא רגועה.
אז באמת תראי מה קורה עם השילוב של הפסקת כל המכשירים עם עידוד הנקה.
כשאנחנו משדרות להם לינוק בלי גבול, וגם פותחות את זה אצלנו בגוף, זה כמעט תמיד עובד.
בהצלחה, ותדווחי! (מה נהיה לנו כאן, מחכים לשמוע אם עשה פיפי... D-: )
כן, אם הוא בסדר עם זה אז אין בעיה עם בקבוק.
את יודעת אבל שאם הוא בוכה אחרי הנקה אז "לתת תוספת", גם אם מדובר בחלב שאוב שלך, זה לא פתרון טוב. התינוק תמיד ישתה אם נותנים לו בקבוק. זה לא אומר שהבכי היה מרעב. כמו כן, זה עלול לחבל בהנקה. אז אני מזכירה: זהירות עם זה...
לעומת זאת, כרגע, כשיש חשד להתייבשות - תני.
עשה קקי "דביק" (אך לא הרבה יותר סמיך מכרגיל) מעט PP (עכישו אני כבר לא בטוחה כמה השתין גם אתמול). לא שקט כבר כמה ימים, יחד עם זה יש לו דלקת עיניים
אה, אז גם יש אנטיביוטיקה במעי וגם דלקת... זה כמובן עושה בלגן בבטן וגם עלול להיות קשור לחוסר השקט ולסימני ההתייבשות.
אבל מזגנים ומאוורים (גם נסענו - אוטו = מיזוג
אז כרגע לעשות מאמץ להפסיק, יחד עם מאמצים שלך לנוח, להיכנס איתו למיטה, מגע עור בעור, לעודד לעודד לעודד הנקה.
למה מסוכן מים? (האם מעבר לזה שממלא אותם ולא יונק - הזנה
מעבר לסיבה הנכונה שהזכרת, יש גם בגיל הזה סכנה למהילה של הנוזלים הטבעיים במעי (לא זוכרת את הפרטים אף פעם) וזה דבר שעלול להוביל לחוסר איזון עד לפירכוסים וגרוע מזה. עד גיל חצי שנה.
לך זה ממילא לא רלבנטי. את יכולה לתת חלב שאוב שלך, זה מעולה. מציעה לתת עכשיו בנוסף לעידוד ההנקה, כי כרגע יש מצב של התייבשות.
_הנקות קצרות שנראות לי אפקטיביות אבל עכשיו זה לא זה...
עלה 800 ג' ב5 שבועות אחרונים היינו אצל הרופאה אז כבר בדקנו..._
הממ... קשה כמובן להחליט מכאן אם ההנקה אפקטיבית או לא. 800 גרם בחמישה שבועות נשמע טוב בגיל הזה, אז אולי הבעיה עכשיו נקודתית וקשורה לצירוף של דלקת (מציקה וגוזלת אנרגיות) + אנטיביוטיקה (משפיעה רע על פלורת המעיים ועל ההרגשה) + מזגנים ונסיעות + יניקה לא רגועה.
אז באמת תראי מה קורה עם השילוב של הפסקת כל המכשירים עם עידוד הנקה.
כשאנחנו משדרות להם לינוק בלי גבול, וגם פותחות את זה אצלנו בגוף, זה כמעט תמיד עובד.
בהצלחה, ותדווחי! (מה נהיה לנו כאן, מחכים לשמוע אם עשה פיפי... D-: )
-
באופן_לייט*
חשש להתייבשות בהנקה
נצמדתי אליו, הנקתי, התעורר ינק עוד וגם קיבל 100CC שאוב - עשה PP בחיתול הלכנו כולנו לישון
עכשיו התעוררתי אז באתי לספר שנראה בסדר. אמשיך לעודדו לינוק.
חוזרת להציע ציצי ולישון.
תודות
עכשיו התעוררתי אז באתי לספר שנראה בסדר. אמשיך לעודדו לינוק.
חוזרת להציע ציצי ולישון.
תודות
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
יופי!!!
-
באופן_לייט*
חשש להתייבשות בהנקה
מה שזה לא היה נראה שנגמר.
חיתול לילי מלא + חיתול מלא הבוקר וה-PP שעשה שקוף.
שוב הרבה תודה
חיתול לילי מלא + חיתול מלא הבוקר וה-PP שעשה שקוף.
שוב הרבה תודה
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
מה שזה לא היה נראה שנגמר
מעולה. משמח! סימן שזיהינו נכון את הגורמים, ושהפיתרון עבד. איזה כיף!
מעולה. משמח! סימן שזיהינו נכון את הגורמים, ושהפיתרון עבד. איזה כיף!
-
פלוני_אלמוני*
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
חשש להתייבשות בהנקה
הארה לסיום - היום היינו אצל הרופאה והיא אמרה שה"כתם הכתום" (לא זוכרת את שמו) על החיתול הוא לא חריג בגילו (4 חודשים).
-
אהבה_טהורה*
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
חשש להתייבשות בהנקה
סחתיין
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
מה פירוש "לא חריג בגילו"? הבעייה לא היתה שהוא לא עשה פיפי?
-
באופן_לייט*
חשש להתייבשות בהנקה
אה, כן הבעיה היתה העדר PP
מה שהוספתי הוא ביחס ל"כתם הכתום" שמופיע בחיתול (אני חשבתי שזה עוד סימן להתיבשות)
הכתם לא חריג גם בגילו ואני כשדיברתי איתך חשבתי שזה מאפיין רק בשבוע הראשון לחיים
מה שהוספתי הוא ביחס ל"כתם הכתום" שמופיע בחיתול (אני חשבתי שזה עוד סימן להתיבשות)
הכתם לא חריג גם בגילו ואני כשדיברתי איתך חשבתי שזה מאפיין רק בשבוע הראשון לחיים
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
אהה. ומניין מגיע הכתם הכתום, בעצם, לדעת הרופאה?
חשש להתייבשות בהנקה
אני אם לתינוק בן ארבעה וחצי חודשים, עד היום יונק באופן נפלא על פי סדר יום קבוע, כאשר בערב בשמונה אחרי אמבטיה הוא אוכל בקבוק עם חלב שאוב ובאמצע הלילה מתעורר פעם אחת לעוד בקבוק.
לפני עשרה ימים החלה תופעה מוזרה מדי מספר ימים חיתול כמעט יבש עם נקודה וורודה כתומה, הגענו לרופאה שטענה שמדובר בקריסטלים בשתן, ואחרי ניסיונות רבים להבין בדיוק על מה מדובר ולוודא שזה אכן לא דם אני מבינה שמדובר בהתייבשות קלה,
במהלך העשרה ימים הללו קרו מספר אירועים אני קיבלתי מחזור בפעם הראשונה מאז הלידה, ליאם קיבל צננת קלה שעברה תוך יומיים בעזרת העצות הנפלאות של כל המשתתפים באתר, הוא אוכל בצורה מאוד לא רציפה, מסרב לקחת ציצי הרבה פעמים במשך היום ולפעמים יונק כמה דקות ומפסיק, הוא לא בוכה הוא צוחק הוא לא מרגיש רע אבל ברגע שעוברות כמה שעות ללא מסה של חלב אנחנו שוב מקבלים חיתול וורוד.
בעיקר חוסר הנכונות שלו לאכול הוא ב-7 בבוקר עם היקיצה, למרות שלא אכל כמה שעות כבר מ-3 ואחר הצהריים בערך ב-4
היום ניסיתי במשך שעתיים להאכיל אותו בכפית הצלחתי להכניס לו בערך רבע מהכמות שהוא אוכל בדרך כלל
יש לציין שביומיים הצטננות הוא סרב לבקבוק מה שהיה הגיוני ושלשום לקח בקבוק לפני השינה
אם מישהו מכיר את התופעה, ויש לו עצה, אני אשמח, הרופאה כאן בניו יורק היכן שאני מתגוררים לא מתרגשת, אבל אנחנו מודאגים לא חושבים שתופעה של כבר 7 חיתולים וורודים ב -11 יום זה לא משהו מוזר,
האם יש לכם עצות כיצד ניתן לשכנע את הקטן לאכול יותר, ניסינו גם פורמולה שבעבר מדי פעם הוא ינק בשמחה, ניסינו בקבוק עם חלב שאוב שום דבר לא עוזר.
המון תודה
לפני עשרה ימים החלה תופעה מוזרה מדי מספר ימים חיתול כמעט יבש עם נקודה וורודה כתומה, הגענו לרופאה שטענה שמדובר בקריסטלים בשתן, ואחרי ניסיונות רבים להבין בדיוק על מה מדובר ולוודא שזה אכן לא דם אני מבינה שמדובר בהתייבשות קלה,
במהלך העשרה ימים הללו קרו מספר אירועים אני קיבלתי מחזור בפעם הראשונה מאז הלידה, ליאם קיבל צננת קלה שעברה תוך יומיים בעזרת העצות הנפלאות של כל המשתתפים באתר, הוא אוכל בצורה מאוד לא רציפה, מסרב לקחת ציצי הרבה פעמים במשך היום ולפעמים יונק כמה דקות ומפסיק, הוא לא בוכה הוא צוחק הוא לא מרגיש רע אבל ברגע שעוברות כמה שעות ללא מסה של חלב אנחנו שוב מקבלים חיתול וורוד.
בעיקר חוסר הנכונות שלו לאכול הוא ב-7 בבוקר עם היקיצה, למרות שלא אכל כמה שעות כבר מ-3 ואחר הצהריים בערך ב-4
היום ניסיתי במשך שעתיים להאכיל אותו בכפית הצלחתי להכניס לו בערך רבע מהכמות שהוא אוכל בדרך כלל
יש לציין שביומיים הצטננות הוא סרב לבקבוק מה שהיה הגיוני ושלשום לקח בקבוק לפני השינה
אם מישהו מכיר את התופעה, ויש לו עצה, אני אשמח, הרופאה כאן בניו יורק היכן שאני מתגוררים לא מתרגשת, אבל אנחנו מודאגים לא חושבים שתופעה של כבר 7 חיתולים וורודים ב -11 יום זה לא משהו מוזר,
האם יש לכם עצות כיצד ניתן לשכנע את הקטן לאכול יותר, ניסינו גם פורמולה שבעבר מדי פעם הוא ינק בשמחה, ניסינו בקבוק עם חלב שאוב שום דבר לא עוזר.
המון תודה
חשש להתייבשות בהנקה
אתמול אחרי שקטן הסכים לאכול בקבוק שאוב וינק בשעה 6:30 הוא סרב בכל תוקף לעוד אוכל אחרי האמבטיה,
השעה עכשיו 4:00 בבוקר הוא ינק שני ציצים וחזר מיד לישון, אני לא משוכנעת ששוב הוא עשה פיפי ואם כן אז רק מלהריח זה נראה לי מעט מאוד, אני לא רוצה להעיר אותו אז אני לא מחליפה עכשיו אני אחכה לבוקר.
שכחתי לציין בפעם הקודמת שאנחנו גרים בדירה עם חימום, כולנו מרגישים מיובשים מהחימום למרות שבחדר שינה פועלים שני פולטי אדים וזה עוזר מאוד.
אשמח לכל עזרה אם יש למישהו רעיונות
היום נלך לרופאה לשקול אותו ולעשות בדיקת דם של תיפקודי כליות
השעה עכשיו 4:00 בבוקר הוא ינק שני ציצים וחזר מיד לישון, אני לא משוכנעת ששוב הוא עשה פיפי ואם כן אז רק מלהריח זה נראה לי מעט מאוד, אני לא רוצה להעיר אותו אז אני לא מחליפה עכשיו אני אחכה לבוקר.
שכחתי לציין בפעם הקודמת שאנחנו גרים בדירה עם חימום, כולנו מרגישים מיובשים מהחימום למרות שבחדר שינה פועלים שני פולטי אדים וזה עוזר מאוד.
אשמח לכל עזרה אם יש למישהו רעיונות
היום נלך לרופאה לשקול אותו ולעשות בדיקת דם של תיפקודי כליות
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
עד היום יונק באופן נפלא על פי סדר יום קבוע, כאשר בערב בשמונה אחרי אמבטיה הוא אוכל בקבוק עם חלב שאוב ובאמצע הלילה מתעורר פעם אחת לעוד בקבוק.
לפני הכל אני רוצה לשאול:
מה זה "סדר יום קבוע"?
מי קבע את סדר היום?
ולמה הוא אוכל בקבוקים עם חלב שאוב במקום לינוק?
כמה הוא לבוש בתוך הבית? האם ייתכן שהוא לבוש מדי?
מהתשובות ננסה לחשוב הלאה.
כיוון שלא אהיה כמעט במחשב, אז רעיון ראשוני לפני שאני רואה את תשובותייך:
אם את איתו, תנסי למשך כמה ימים רק להניק, כמה שיותר, ולא לתת שום בקבוק או מוצץ. יש חשש שהבקבוק מתערב במנגנון הרעב והצמא שלו (לא אסביר, אני ממש על רגל אחת). אז ניסיון ראשון: להפסיק מתן פטמות מלאכותיות מכל סוג, ולעבור לכמה ימים להנקה בלעדית יום ולילה.
כיוון שאין לכם שליטה על החימום בדירה, אולי כדאי לצאת החוצה ולעשות טיולים באוויר הצח, כמה שיותר שעות ביום, להחזיר לו את מנגנון הצמא והשובע. יש משהו מאוד משבש בחימום מלאכותי וגם בפולטי אדים. באוויר הצח - לא במכונית, שגם היא אקלים מלאכותי.
אכן אני מסכימה איתך שיש חשש להתייבשות,
אני לא הייתי הולכת ישר על תיפקודי כליות ולדקור אותו אם יש פה חשש סביר שהתינוק מתייבש מפני שהוא מסרב לינוק ומתייבש מאקלים מלאכותי.
אני מדגישה, שמדובר בניסיון לימים אחדים כדי לראות אם יש שיפור. אמור להיות שיפור תוך 24 שעות, אבל זה מותנה בעוד דברים.
לפני הכל אני רוצה לשאול:
מה זה "סדר יום קבוע"?
מי קבע את סדר היום?
ולמה הוא אוכל בקבוקים עם חלב שאוב במקום לינוק?
כמה הוא לבוש בתוך הבית? האם ייתכן שהוא לבוש מדי?
מהתשובות ננסה לחשוב הלאה.
כיוון שלא אהיה כמעט במחשב, אז רעיון ראשוני לפני שאני רואה את תשובותייך:
אם את איתו, תנסי למשך כמה ימים רק להניק, כמה שיותר, ולא לתת שום בקבוק או מוצץ. יש חשש שהבקבוק מתערב במנגנון הרעב והצמא שלו (לא אסביר, אני ממש על רגל אחת). אז ניסיון ראשון: להפסיק מתן פטמות מלאכותיות מכל סוג, ולעבור לכמה ימים להנקה בלעדית יום ולילה.
כיוון שאין לכם שליטה על החימום בדירה, אולי כדאי לצאת החוצה ולעשות טיולים באוויר הצח, כמה שיותר שעות ביום, להחזיר לו את מנגנון הצמא והשובע. יש משהו מאוד משבש בחימום מלאכותי וגם בפולטי אדים. באוויר הצח - לא במכונית, שגם היא אקלים מלאכותי.
אכן אני מסכימה איתך שיש חשש להתייבשות,
אני לא הייתי הולכת ישר על תיפקודי כליות ולדקור אותו אם יש פה חשש סביר שהתינוק מתייבש מפני שהוא מסרב לינוק ומתייבש מאקלים מלאכותי.
אני מדגישה, שמדובר בניסיון לימים אחדים כדי לראות אם יש שיפור. אמור להיות שיפור תוך 24 שעות, אבל זה מותנה בעוד דברים.
-
בשמת_א*
חשש להתייבשות בהנקה
אה, מה משקל הלידה שלו?
מה משקלו עכשיו?
מתי נשקל לאחרונה? באיזו תדירות הוא נשקל?
מה משקלו עכשיו?
מתי נשקל לאחרונה? באיזו תדירות הוא נשקל?