התמודדות עם אנשים תוקפניים
שוב זה קורה לי. פה שכנה כזו, ובפה דודה. האנשים האלו(בעיקר נשים, או שזה נדמה לי??) שרוצים לנהל לך את החיים, שרוצים להעליב, שדוחקים אותך, שמכריחים לאכול עוד ביס..................... מה עושים עם זה?
-
אמא_של_א_א_א*
- הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*
זו לא את זה הם.
פשוט שמים גבול וגם לא עוברים אותו.
פשוט שמים גבול וגם לא עוברים אותו.
-
סוף_מעגל*
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
זו לא את זה הם.
נו באמת. בן החמש שלי כבר יודע להגיד לא באסרטיביות ראויה כשסבתא מנסה להכריח לאכול עוד ביס.
זה לגמרי לא הם. זה רק את.
רציתי לשאול בת כמה את, רוזה, אבל למען האמת אני חושבת שבכל גיל שכנה או דודה לא אמורות לנהל לך את החיים אלא לחיות לצידך בכיף.
< כשנכנסתי לדף חשבתי שהתלונה המרכזית תהיה נגד נהגים על הכביש. ופה אני מסכימה - זה הם >
נו באמת. בן החמש שלי כבר יודע להגיד לא באסרטיביות ראויה כשסבתא מנסה להכריח לאכול עוד ביס.
זה לגמרי לא הם. זה רק את.
רציתי לשאול בת כמה את, רוזה, אבל למען האמת אני חושבת שבכל גיל שכנה או דודה לא אמורות לנהל לך את החיים אלא לחיות לצידך בכיף.
< כשנכנסתי לדף חשבתי שהתלונה המרכזית תהיה נגד נהגים על הכביש. ופה אני מסכימה - זה הם >
זה הם אבל גם אני שאני לא יודעת לשים את הגבול, שאני מרגישה בת 5 בעצמי שזה קורה.
איך עושים את זה?
איך עושים את זה?
-
לוטם_מרווני*
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
זה אף פעם לא את. אף פעם, ותזכרי את זה טוב טוב.
פתחת לי את הדף בול בזמן. ואני בכלל רציתי להתייעץ לגבי אנשים, לא נשים, שכאילו עומד מתח מיני שמלחיץ אותי באוויר.
פתחת לי את הדף בול בזמן. ואני בכלל רציתי להתייעץ לגבי אנשים, לא נשים, שכאילו עומד מתח מיני שמלחיץ אותי באוויר.
-
אין_כמו_משפחה*
- הצטרפות: 14 מאי 2006, 15:45
- דף אישי: הדף האישי של אין_כמו_משפחה*
דף מעניין.
לוטם בבקשה תרחיבי. השארת אותי במתח חיובי.
לוטם בבקשה תרחיבי. השארת אותי במתח חיובי.
-
לוטם_מרווני*
רוזה, אני חושבת שעלית בדיוק על הנקודה- הנקודה בה אני מרגישה כמו ילדה קטנה מול מבוגר, ועם החינוך שאני קיבלתי-
לא אומרים לא למבוגר. מדברים יפה, לא מעליבים, ובהחלט לא אומרים מה שחושבים, כמו "תסתמי את הפה" או אפילו "מפריעה לי הגישה הזו".
בדיוק אותה גישה שהפריעה לי בלידה הראשונה. כי לא מתווכחים עם רופאים, ואם רופא אומר שעכשיו פוקעים את המים אז זהו, סגור.
אחד הדברים הכי חזקים שאני לומדת זה לעמוד על שלי, וגם לאפשר לילדים שלי לעמוד על שלהם, לא להטמיע בילדיי את הכללים החברתיים שהופכים ילדה לילדה קטנה ואשה בטיפול רפואי בבי"ח ל"לא יודעת כלום אז תשבי בשקט ותשתקי".
לא אומרים לא למבוגר. מדברים יפה, לא מעליבים, ובהחלט לא אומרים מה שחושבים, כמו "תסתמי את הפה" או אפילו "מפריעה לי הגישה הזו".
בדיוק אותה גישה שהפריעה לי בלידה הראשונה. כי לא מתווכחים עם רופאים, ואם רופא אומר שעכשיו פוקעים את המים אז זהו, סגור.
אחד הדברים הכי חזקים שאני לומדת זה לעמוד על שלי, וגם לאפשר לילדים שלי לעמוד על שלהם, לא להטמיע בילדיי את הכללים החברתיים שהופכים ילדה לילדה קטנה ואשה בטיפול רפואי בבי"ח ל"לא יודעת כלום אז תשבי בשקט ותשתקי".
-
לוטם_מרווני*
כשאני אומרת "ילדה קטנה" אני מתכוונת ברמה המזלזלת, כמו שיש אנשים שמדברים ליד ילדים כאילו הם לא שם או צוחקים כשהילד אומר משהו חכם, התייחסות מזלזלת. לצערי כיום ישנם אנשים מבוגרים שמתייחסים אלי או לילדיי ככה ואני עוברת למקום של הרבה כעס, אשמה, ותחושת חוסר אונים עד שאני מבינה מה קרה שם. לפעמים די במילים כמו "מה שלומך ילדה" המופנות אלי, ואני הופכת להיות ילדה, במטה קסם, ילדה קטנה ופגיעה ופגועה. זה בהחלט יכול לחרבן לי את מצב הרוח.
גם אני:-(
וגם:כפרה, מותק, , חמודה, חמודלה, או שמתייחסים רק לבעלי וממני מתעלמים כאילו אני אויר.
מצד שני, לפעמים אני חושבת:הי! זה טריק של האנשים האלו להרגיש עליונות!
ואז יש לי דרכים שאני פועלת ולפעמים עובדות
דרך אחת היא כשאני מרגישה מלאת רוח קרב. נניח מול איזו פקידה, או איזה דודה שעלתה לי כבר על העצבים. ואז אני מצליחה להיכנס בה. זה לא מושלם, כי המטרה שלי לא להיכנס בה אלא רק לעמוד על שלי בלי שירמסו אותה ולא להיות תוקפנית בעצמי.
כמובן שיש לפעמים את ה"מה את כל כך מתעצבנת?" בגרסאות כאלו או אחרות אבל אני מתעלמת. או שאני מתפרצת, תלוי בחומרת המצב
גיליתי שכשאני ממש מאמינה בצדקתי יותר קל לי לצפצף על הזולת.
אבל שוב, המטרה שלי לשמור על שלי ולא להיכנס למלחמות. שהן לחם חוקם של המעצבנים.
ולגבי מתח מיני:אני אשאל אותך שאלה קשה:את מרגישה טוב עם המיניות שלך?
היה לי בדיוק היום דיון על זה עם חברה על חברה שלישית שהיא יפה וחכמה וכל הגברים מעריצים אותה, אבל כיוון שהיא מרגישה טוב עם עצמה, היא ממש לא מאויימת ממתח מיני שעולה .
אני כמובן כן מאויימת מזה. למה?טוב, כנראה זה כבר לספה הטיפולית
וגם:כפרה, מותק, , חמודה, חמודלה, או שמתייחסים רק לבעלי וממני מתעלמים כאילו אני אויר.
מצד שני, לפעמים אני חושבת:הי! זה טריק של האנשים האלו להרגיש עליונות!
ואז יש לי דרכים שאני פועלת ולפעמים עובדות
דרך אחת היא כשאני מרגישה מלאת רוח קרב. נניח מול איזו פקידה, או איזה דודה שעלתה לי כבר על העצבים. ואז אני מצליחה להיכנס בה. זה לא מושלם, כי המטרה שלי לא להיכנס בה אלא רק לעמוד על שלי בלי שירמסו אותה ולא להיות תוקפנית בעצמי.
כמובן שיש לפעמים את ה"מה את כל כך מתעצבנת?" בגרסאות כאלו או אחרות אבל אני מתעלמת. או שאני מתפרצת, תלוי בחומרת המצב
גיליתי שכשאני ממש מאמינה בצדקתי יותר קל לי לצפצף על הזולת.
אבל שוב, המטרה שלי לשמור על שלי ולא להיכנס למלחמות. שהן לחם חוקם של המעצבנים.
ולגבי מתח מיני:אני אשאל אותך שאלה קשה:את מרגישה טוב עם המיניות שלך?
היה לי בדיוק היום דיון על זה עם חברה על חברה שלישית שהיא יפה וחכמה וכל הגברים מעריצים אותה, אבל כיוון שהיא מרגישה טוב עם עצמה, היא ממש לא מאויימת ממתח מיני שעולה .
אני כמובן כן מאויימת מזה. למה?טוב, כנראה זה כבר לספה הטיפולית
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
זה קושי לעמוד מול "סמכות" - הורים, מורים, רופאים, וכו' וכו'. אנשים שמציגים את עמדתם בצורה נחרצת, והם כביכול יותר "יודעים" יותר "מבינים".
הפתרון: להתאמן לעמוד על שלי, בצורה תקיפה אך לא תוקפנית.
רוצה דוגמאות?
רוצה דוגמאות?
-
אילה_א*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
ממליצה על הספר איך להגיד לא בלי להרגיש אשם
רוצה דוגמאות?
כן!
כן!
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שכנה כזו, ובפה דודה. האנשים האלו(בעיקר נשים, או שזה נדמה לי??) שרוצים לנהל לך את החיים, שרוצים להעליב, שדוחקים אותך, שמכריחים לאכול עוד ביס...
לדעתי, עד שאת לא מחוזקת מבפנים - להתרחק. פשוט ללכת, להתעלם, לא להגיב, לצאת מהחדר.
בת 5 לא יכולה להתמודד עם רמה מסויימת כזו של אלימות.
כשאת עובדת על הפנימיות שלך להתחזק, צעד צעד, במקביל. שם את בודקת עם עצמך בכל מקרה לגופו, האם זה נכון או אפשרי כרגע להתמודד מול זה, או לא.
כך לדוגמא, כשאת פוגשת בשכנה והיא .....ץ....ץת..תתצממ..... (אומרת מה שאומרת) את מעבירה לעצמך שאלה מהירה בראש:
"בת כמה אני?"
"מה יש לי עם האישה הזו?"
"האם היא אימא שלי?"
"אני רוצה להישאר פה ולענות לה?"
"אולי עדיף להתעלם? היא הרי כלום בשבילי..."
תראי מה מתאים לך ואיך מסתדר לך מול איזה מפגש. אבל זה העיקרון.
עבודה מקבילה - איפה את מול ההורים שלך? האם את יכולה לעמוד מולם, האם הם מנהלים את חייך?
אם כל אחד בעולם "מופיע מולך" כמו הורה, או לחילופין, מול כל אדם שני את חוזרת לגיל 5 יש כאן משהו שלך.
ובלי קשר, ואם קשר, אנשים הם אלימים ותוקפניים רוב הזמן!
העניין הוא לגדל בתוכך את ההגנה המתאימה, את הסינון הרגשי לתרגל - מה שלי ומה לא שלי.
אם מתחזקת בתוכה לא חייבת תמיד להיות תקיפה, יכולה בהומור או בעדינות להשיג את מבוקשה.
אני דווקא בעד הומור.
שמכריחים לאכול עוד ביס..................... מה עושים עם זה?
"תגידי, מה נראה לך, אני פח זבל?" או,
"תגידי, קשה לי לסיים, אולי בא לך לעזור לי?"

לדעתי, עד שאת לא מחוזקת מבפנים - להתרחק. פשוט ללכת, להתעלם, לא להגיב, לצאת מהחדר.
בת 5 לא יכולה להתמודד עם רמה מסויימת כזו של אלימות.
כשאת עובדת על הפנימיות שלך להתחזק, צעד צעד, במקביל. שם את בודקת עם עצמך בכל מקרה לגופו, האם זה נכון או אפשרי כרגע להתמודד מול זה, או לא.
כך לדוגמא, כשאת פוגשת בשכנה והיא .....ץ....ץת..תתצממ..... (אומרת מה שאומרת) את מעבירה לעצמך שאלה מהירה בראש:
"בת כמה אני?"
"מה יש לי עם האישה הזו?"
"האם היא אימא שלי?"
"אני רוצה להישאר פה ולענות לה?"
"אולי עדיף להתעלם? היא הרי כלום בשבילי..."
תראי מה מתאים לך ואיך מסתדר לך מול איזה מפגש. אבל זה העיקרון.
עבודה מקבילה - איפה את מול ההורים שלך? האם את יכולה לעמוד מולם, האם הם מנהלים את חייך?
אם כל אחד בעולם "מופיע מולך" כמו הורה, או לחילופין, מול כל אדם שני את חוזרת לגיל 5 יש כאן משהו שלך.
ובלי קשר, ואם קשר, אנשים הם אלימים ותוקפניים רוב הזמן!
העניין הוא לגדל בתוכך את ההגנה המתאימה, את הסינון הרגשי לתרגל - מה שלי ומה לא שלי.
אם מתחזקת בתוכה לא חייבת תמיד להיות תקיפה, יכולה בהומור או בעדינות להשיג את מבוקשה.
אני דווקא בעד הומור.
שמכריחים לאכול עוד ביס..................... מה עושים עם זה?
"תגידי, מה נראה לך, אני פח זבל?" או,
"תגידי, קשה לי לסיים, אולי בא לך לעזור לי?"
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אולי כדאי להעביר לדף התמודדות עם בריונות ?
-
פלוני_אלמונית_1*
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 08:57
התמודדות עם בריונות עוסק במשהו אחר לגמרי - התמודדות של הורים מול בריונות שמופעלת על הילד
לדעתי לא לאחד
לדעתי לא לאחד
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
יש כמה דפים על אסרטיביות.