[h=3]
איך מעלים תמונות לאתר באופן טבעי?[/h]אתר באופן טבעי אינו יכול לאחסן את התמונות שלכם, בגלל המיקום הרב שזה תופס בשרת. יחד עם זאת, תוכלו להציג את התמונות שלכם בדפי "באופן" על ידי איחסונן במקום כלשהו ברשת והפנייה למיקום זה מתוך הדף ב"באופן".
אז איך אני מציגה בדף ב"באופן" תמונה שנמצאת ברשת?
הסבר לזה נמצא בתחתית כל דף (בעזרה). בפשטות: מקלידים (או עדיף, מעתיקים, כדי לא לטעות) את הכתובת המלאה של התמונה לגוף הטקסט. למשל:{{a star:
}}[/img]ייראה כך:
a star:

יופי, אבל התמונה שלי לא ברשת אלא על המחשב שלי. מה עושים?
אין ברירה, צריך להעלות את התמונה לרשת.מכיוון שלרובנו אין אתר פרטי שבו אנחנו יכולים לאחסן את התמונות, יש צורך להשתמש בשירות ציבורי.
עכשיו סיבכתם אותי. שירות ציבורי? זה ממשלתי?
נא להרגע. לא צריך לערב את הרשויות.יש הרבה אתרים שמאפשרים לגולשים להעלות תמונות "חינם" לאתר שלהם (זה לא באמת חינם. אמנם לא משלמים כסף, אבל משלמים על זה בפרסומות מעצבנות וזה עולה לנו בבריאות, נפשית לפחות. אבל זה לדיון אחר). אפשר להעלות לשם את התמונות מהמחשב הפרטי שלנו, ואז הן יאוחסנו ברשת, ותהיה להן כתובת שאפשר לשים כחלק מגוף הטקסט.
נו, אז יאללה, תנו כתובת של אתר כזה
בסדר, בסדר, קצת סבלנות.אתר אחד כזה הוא האתר http://www.imageshack.us
הנה הוראות מפורטות איך לעשות את זה:
כנסו לאתר על-ידי הקלקה על הכתובת שלעיל. במסך שתקבלו יהיה איזור שנראה כך (או דומה):

עשו את הפעולות הבאות:
- לחצו על הלחצן “Browse…” (שמסומן כאן בחץ אדום). דבר זה יפתח לכם חלון שבו אתם אמורים לחפש ולבחור את התמונה על המחשב הפרטי שלכם (כמובן, אתם חייבים לדעת איפה היא נמצאת, אחרת חבל על הזמן שלכם). מסך הבחירה ייראה בערך כך (אבל כנראה בעברית אצל רוב המשתמשים):

- כשמצאתם ובחרתם את התמונה, לחצו על הלחצן "בחר", "פתח" או “Open” כפי שהוא נראה בתמונה לעיל.
- כעת, עליכם לבחור את הגודל. רצוי שהגודל לא יהיה גדול מדי. גם כי זה תופס חלק גדול מהדף, וגם כי זה גורם לזמן הטעינה של הדף להיות ארוך בהרבה. גודל מומלץ הוא 320X240, אלא אם יש בתמונה פרטים קטנים חשובים, ואז כדאי לבחור מספרים גבוהים יותר. את הבחירה עשו בעזרת התיבות המסומנות בחץ כחול למעלה.
- עכשיו הגיע זמן הטעינה. לחצו על הכפתור “host it!” (המסומן בירוק למעלה) והמתינו.
אני ממתינה. אבל לא קורה כלום
הזמן שבו לוקח למחשב שלך לשלוח את התמונה לשרת יכול להיות ארוך. זה תלוי בעיקר במהירות החיבור שלך (בדרך כלל המהירות לקבלת נתונים מהירה יותר מהמהירות לשליחה, כך שצריך לחכות).או, הנה! קרה משהו! מה עכשיו?
עכשיו, אמורים לקבל מסך שמאשר שהתמונה נקלטה בהצלחה בשרת. המסך הזה מלא פרטים טכניים, ובאמצע גם משולבת התמונה שלכם.מה שצריך לעשות עכשיו הוא לגלול עד הסוף למטה, למקום בו כתובDirect link to image :. אם זה לא מופיע, אז צריך ללחוץ על קישור קטן שאומר משהו כמו Show Advanced Linking.

מה שכתוב בתיבה הזו הוא הדבר לו ייחלנו: הכתובת של התמונה שלנו ברשת. את הכתובת הזו יש להעתיק (למשל control-c) ולהדביק בתיבת ההוספה בדף של "באופן", משולב בגוף הטקסט.
וואו, תודה רבה!
בבקשה, ובהצלחה! @}רגע, רגע, יש לי עוד שאלה
כן?ואם אני רוצה לשים איזו תמונת נוף יפה שמצאתי ברשת?
כאמור, אפשר פשוט לכתוב את כתובת התמונה. כדי לדעת מה הכתובת, אפשר לעשות קליק ימני על התמונה, ולבחור ב"properties" או "פרטים". שם כתובה הכתובת של התמונה ואפשר לסמן אותה עם העכבר ולהעתיק אותה לדף. למשל תמונה מהאתר של פארק יוסמיטי, הנמצאת בכתובת {{
}}[/img]
אבל יש עם זה בעיה קטנה אחת: בעלי האתרים לא מתחייבים שהתמונות יישארו באותה כתובת לתמיד. אם בעתיד הם ישנו את האתר שלהם, יכול להיות שבדף שהוספת את התמונה יופיע ריבוע ריק עם איקס אדום במקום התמונה שרצית:

אז מה עושים?
אם באמת יש לך חשק להשקיע, אפשר להעתיק את התמונה למחשב שלך ומשם לאתר הציבורי המוזכר לעיל (imageshack) ואז לשים קישור לכתובת הזו. אבל אז עלולה להיות בעיה של זכויות יוצרים.לא ממש עזרת לי
מצטער, אין לי תשובה יותר טובה. אפשר פשוט לנחש שבאתרים "מסודרים" שאינם משתנים לעיתים קרובות (למשל האתר של שירותי הפארקים של ארה"ב, שמשם לקוחה התמונה של האגם ביוסמיטי), הכתובות יהיו יותר קבועות. אבל כמובן שגם זה לא בטוח. לכן, כשמצרפים תמונה כזו לדף, אפשר גם לשים איזה כיתוב קטן שמספר מה יש בתמונה.טוב, תודה
בבקשה @}אבל יש עוד משהו שכדאי לך לדעת.
איך שמים קישור לתמונה
מה זה?
לפעמים עדיף לשים רק קישור לתמונה ולא את התמונה עצמה. כלומר, מי שפותח את הדף לא יראה תמונה אלא יראה טקסט שהוא קישור. כשהוא לוחץ על הקישור הזה, תיפתח לו התמונה בחלון או לשונית חדשה של הדפדפן. למשל http://img232.imageshack.us/img232/4795/37017104wv1.jpg[/img]]ככה(נסו ללחוץ על המילה "ככה" ולראות מה יקרה).
למה זה עדיף?
זה עדיף כי ריבוי תמונות מעמיס על הדף. זה מעמיס ויזואלית, וזה גם גורם לזמן הפתיחה של הדף להיות יותר ארוך, ולפעמים גם גורם לדף "לזוז" תוך כדי הפתיחה שלו מעלה ומטה (כי הדפדפן צריך לפנות מקום לתמונות תוך כדי העלאתן).לפעמים, במיוחד כשאין הרבה תמונות, וכשהתמונות חיוניות להסבר שאי אפשר לתת במילים ובלעדיו לא ניתן להסביר מה שרוצים להסביר, כדאי לשים את התמונה ממש. אבל במקרים רבים, קישור עושה את העבודה בצורה נוחה יותר, ומאפשר למי שקורא את הדף להחליט אם הוא רוצה לראות את התמונה או לא.
אז איך עושים את זה?
משתמשים באותה שיטה של הכנסת תמונה לדף (כמוסבר לעיל), אבל לפני התמונה כותבים את הטקסט שרוצים שיהיה הטקסט של הקישור, בין גרשיים. אחרי הטקסט יש להכניס רווח, ואז את כתובת התמונה כרגיל.בתיבת ההוספה זה נראה ככה:
"לחצו כאן כדי לראות את התמונה" {{
}}והתוצאה:
http://img232.imageshack.us/img232/4795/37017104wv1.jpg[/img]]לחצו כאן כדי לראות את התמונה
טוב, אני אשתמש בטריק הזה
יופי. כולנו מודים לך.בהצלחה @}
איך מכניסים אצבעון
אצבעון? זה כזה שמשתמשים בו בתפירה, לא?
נכון, אבל ב{{}}באופן טבעי זה גם שם לתמונה קטנה שלא לוקחת הרבה מקום בדף ולא משבשת את העימוד שלו, והיא רק מראה שיש תמונה. אם מקליקים עליה עם העכבר, אז נפתחת התמונה בגדול בתוך אותו דף.אפשר לראות דוגמא?
בטח. בבקשה: (כדי לראות מה זה עושה צריך להקליק על התמונה)+בדיחה
מגניב! איך עושים את זה?
זה פשוט. זה בעצם ממש כמו קישור לתמונה (שהוסבר כאן למעלה לפני שניה, אם לא שמת לב), אלא שבתחילת הטקסט של התמונה שמים +, ככה:"+כיתוב לתמונה" כתובת התמונה
למשל: "+בדיחה" {{