הרמוני, אתה צוחק? לאיזו מהשטויות שם אתה רוצה תשובה רצינית?
לצערי אני מאוד רציני
קודם כל יש כאן את נושא המיסים שכבר התחילו ליישם.מיסים על גאזים של חיות חקלאיות,רכבים וכו'.
שוב-אני בעד הפחתה של הזיהום אך כאן תופסים טרמפ על נושא ההתחממות כדי להוציא עוד ועוד כסף מהאזרחים.
אנו כבר רואים את זה קורה.כל כמה ימים מוצאים סיבות חדשות כדי שנשלם עוד ועוד מיסים.
דבר שני-האמיתות של תאוריית ההתחממות והסיבות לכך.
בסרט טוענים שזה קשור לפעילות סולארית של השמש ושזה קרה בעבר ועוד יקרה בעתיד.
אני לא חוקר את זה לעומק כרגע (זמן,זמן...) אך זה נראה לי הגיוני לא פחות מהתאוריה של המדענים.
בסרטון מדובר על עצומת אורגן- 19,0000 מדענים שחולקים על העובדה שההתחממות נוצרת ע"י בני האדם.
מה שאני אומר זה שיש מצב שלקחו את הנושא והפכו אותו לאמצעי לשלוט עוד ועוד על האנשים.
אני מסתכל על השאלה מי מרויח מזה
אל גור הפך להיות מליארדר וימשיך להתעשר עוד ועוד, המדינות מרויחות עוד ועוד ממיסים ומשליטה על חיינו באמצעות כל מני חוקים.
ושוב אנו חוזרים לנושא החשיפה של ההאקרים
כאן בארץ כמעט ולא מדברים על הנושא אך הבנתי שבעולם זה יצר סערה רצינית
כך שלא נראה לי שמדובר רק ב"כמה דואלים"
מדובר כאן על הרבה יותר מזה:
מדענים שבמשך שנים סרבו לתת נתונים למרות חוק שמחייב אותם (בבריטניה)
encr]הנה id[/po]=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=715 כתבה יחסית נדירה בעיתונות המיינסטרים הישראלית:
"רבים ניצבים תוהים היום: מה בדיוק קורה כאן? השערורייה המדעית הגדולה ביותר של המאה הנוכחית, ועיתונות הזרם המרכזי שותקת? האם ייתכן הדבר? האם יש פה קנוניה בהיקף רחב נגד אמת מטרידה? האם 'אסמול' השתלט על התקשורת סופית? הייתכן? ובכן, רבותי, יש לי רק שלוש מלים בשבילכם: ברוכים הבאים להיסטוריה. (כתב: אורי רדלר)
על-פניו, יש צדק בתהייה. חשיפת המסמכים ותכתובת הדואר האלקטרוני באוניברסיטת מזרח אנגליה הייתה אירוע בעל חשיבות מרכזית. באוניברסיטה שוכן מרכז חקר האקלים המרכזי והחשוב בעולם, והחוקרים שנחשפו בתכתובת הדואר הם האישים המרכזיים שמאחורי דוחות האקלים של האו"ם (IPCC).
גם תוכנם של המסמכים אינו עניין זוטר: ממכתבים וממסמכים רבים, וביניהם גם קוד תוכנות עיבוד הנתונים, עולה כי באוניברסיטה עסקו באופן שיטתי בהטיית נתונים ובעיוותם; בהפעלת לחץ, החרמה ואיום בתביעות כדי למנוע פרסומים החושפים מחקרים מפוקפקים; בסירוב (באופן בלתי חוקי) לבקשות למסירת מידע על מחקרים; ובעירוב מגונה של השקפותיהם הפוליטיות במחקר המדעי.
גם ההד שעוררו המסמכים אינו מבוטל. פיל ג'ונס, ראש המרכז לחקר האקלים באוניברסיטה, נאלץ להתפטר והאוניברסיטה פתחה בחקירת כסת"ח לבירור הפרשה. אוניברסיטת פן בארצות-הברית, ביתו של מייקל מאן, שתרשים 'מקל ההוקי' שלו כיכב בסרטו של אל גור "אמת מטרידה," נחקר אף הוא על-ידי האוניברסיטה שלו. שירות מזג האוויר הבריטי, שבמכתבים נחשף כמשתף פעולה עם ג'ונס, נאלץ לפרסם הודעה מתגוננת, והודיע על פתיחת התיעוד שלו לעיון הציבור. שורת חוקרים מובילים, רבים מהם שותפים לדוחות האו"ם על האקלים ועמיתיהם הקרובים של ג'ונס ומאן, הכריזו כי מקומם לא יכירם בשורת המדענים נטולי הפניות. באוסטרליה נפלה במפתיע ההצעה להגבלת פליטת פחמן, והפילה את השרים שעמדו מאחוריה. אפילו האו"ם נדרש להכריז על ועדת חקירה לכיס"תוחו האישי בעניין."
לא מדובר על אימיילים בודדים אלא על הרבה יותר מזה
ראית משהו מזה בעיתונות לאחרונה?
אני לא
ואפשר ללמוד מזה הרבה על העולם שאנחנו חיים בו כיום
כדי למצוא מידע צריך קודם כל להטיל ספק ואז לחפש ולמצוא מקומות בהם כן אפשר לקרוא על מה שבאמת קורה בעולם.
ייתכן שההתחממות נוצרת ע"י בני האדם ויכול להיות שלא.אני כרגע בשלב הטלת ספק בעמדה הרישמית בתוספת חשדנות עמוקה (שנובעת מנושאים אחרים בהם ניתקלתי) לתקשורת ההמונים ולאנשים המחליטים איך ייראו חיינו ומה יהיו האמיתות והאמונות שלנו