אני רוצה לפתוח דף בו אשתף בתהליך אותו אני עובר וניתן יהיה לדון בו במשמעות של גבריות-מה זה אומר להיות גבר.
בהרבה מובנים זהו דף המשך לכתיבתו של אופיר א באתר בדפים כמו להרגיש גבר.
את אופיר שמחתי לפגוש בפסטיבל שיווה האחרון לאחר התכתבויות אינטרנטיות רבות וקריאת הדפים אותם הוא פתח.
עיקר התהליך מתבסס על ספר מעולה שכתב דייויד דיידה בשם דרך גבר
בעיני זו הפעם הראשונה בה קראתי תאור כל כך מדוייק של מהות הגבריות,דינמיקות של נשים וגברים וכלים מעשיים להתנהלות בעולם.
תוך כדי קריאת הספר גיליתי שכבר יש לא מעט גברים שקראו אותו ולא מעט פעילויות המתנהלות ברוחו.
אחד מהם הוא אתגר שיווה בו לשימחתי השתתפתי לפני מספר חודשים.
פגשתי קבוצה מדהימה של 140 גברים שהגיעו להשתתף ולאתגר את עצמם ואת התפיסות שלהם בנושא הגבריות.
לאחר מכן הצטרפתי למעגל גברים המתכנס פעם בשבוע ובו אני מרגיש איך אני מתחזק ומגלה צד אותו לא הכרתי בעצמי.
כגבר ניו אייג'י\ רוחני טיפוסי ,עיקר התהליך בשנים האחרונות היה דוקא סוג של התחברות לצד הנשי- להתחבר לרגשות,לדבר עליהם וכדומה.
היה לי מאוד קל להתחבר לנשים,לדבר איתן,לשתף.
ומצד שני לא הצלחתי למצוא שפה משותפת עם גברים אחרים.
ולא רק זאת אלא שמצאתי את עצמי עם בעיות בזוגיות ועם עצמי ,אשר אפילו לא הצלחתי להבין מדוע הם קיימות ומה לעשות איתן.
וזה בדיוק מה שהספר דרך גבר היה בשבילי-גילוי של שפה חדשה-גברית,אשר יישום שלה פתח לי עולם שלא הכרתי בעצמי.
נוכחות,לקיחת אחריות,יוזמה,פוקוס-מילים שלפתע התחברו,קיבלו משמעות חדשה ושינו אותי.
אני מתחבר לגברים אחרים בצורה שונה,השיחות איתם נעשו פתאום משמעותיות ובעלות פוטנציאל להתפתחות הדדית ואיתגור אחד את השני.
גיליתי עד כמה גברים מסביבי מבולבלים לגבי המהות שלהם ממש כמו שאני הייתי.
וגם כמה בעיות בזוגיות קורות בלי שאף אחד מהצדדים מבין מה הבעיה.
הנה פרק מתוך הספר דרך גבר.
אני ממליץ מאוד למי שלא קרא עדיין.
the]והנה man women fall in love with[/po].htm ביקורת של קטי קימחי על הספר.
אני מזמין נשים שהגברים שלהן מעוניינים בהתפתחות עצמית לתת להם אותו.
חשוב לי לציין שלא מדובר בנוסחאות קסמים.
זוהי עבודה יומיומית קשה ומתמשכת.
אני עצמי רק מתחיל לראות עוד כמה עבודה יש לי לעשות.
לקיחת מטלות והתחייבויות,עמידה בהם,תשומת לב תמידית.
אך למי שעושה זאת התוצאות מגיעות.
מחמאות מהאישה ומהסביבה,הרגשה פנימית טובה וחזקה,חיות...
זהו.יצא ארוך.למרות שאני גבר