דיון במיטה משפחתית

בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי בועז_חן* »

שאלה שלא ידעתי לאן לדחוף בדיוק: שמעתי באיזה תוכנית טלויזיה שבכל משפחת היונקים הצאצאים ישנים בלילה ליד ההורים. האם מישהו מכיר את העובדה הזו או יכול לסתור אותה?
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

לא יודעת אם לסתור או לחזק אבל נתקלתי בזה גם אני : (ד"ר?) עדה למפרט (חוקרת תרבות/אבולוציה ?, מקווה שלא התבלבלתי בשם) התראיינה בכמה תוכניות על אהבה וזוגיות בערוץ 8 וציינה שהאשה בתרבות שלנו היא החריגה מבין היונקים, משום שהיא מסלקת את גוריה למיטתם בכדי לפנות מקום לצידה לבן זוגה. היא מציינת שהמכניזם התפתח לאחר שהאדם חווה תקופות אקלימיות קשות בהן לא הייתה האישה מסוגלת לתמוך לבדה בילדיה והייתה זקוקה לגבר שיסייע לה ויגן עליה מפני תנאי השטח. לדבריה, זה בעצם מנגנון תן וקח פשוט : אני (האישה) אנהג בך כאילו היית גור שלי, ואתה (הגבר), בתמורה, תעניק לי ולצאצאי בטחון (פיסי בעבר, כיום גם כלכלי), מחסה וכו'. ועל סמך זה, לטענתה, פיתחנו בתרבות שלנו את מושג האהבה ומוסד הנישואין.
מה אומר ? נשמע הגיוני. מצטרפת לבועז : האם מישהו מכיר את העובדה הזו או יכול לסתור אותה?
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי חגית_ל* »

כלבות כן, חתולות כן, עכברות כן, ארנבות כן, לביאות כן, פרות כן, סוסות כן, אתונות כן, כבשים כן, עזים כן, וכו'.
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי איתי_שרון* »

דפנה - זה נשמע לי קצת קלוש... אפשר למצוא עוד הרבה הסברים שיישמעו הגיוניים במידה כזו או אחרת, וחוץ מזה עדיין הייתי חושב שההגנה הכי טובה לילדים זה לצד הוריהם בלילה (אני מדבר על העבר, לא על היום כשזה לא באמת משנה כי ממילא גרים כולם בבתים מוגנים). זה אינטרס גם של האבא שילדיו יהיו מוגנים, לא?
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

אפשר למצוא עוד הרבה הסברים
קדימה, מעניין לשמוע רעיונות נוספים...

שההגנה הכי טובה לילדים זה לצד הוריהם בלילה (אני מדבר על העבר
וזה בדיוק מה שהיא אומרת, שאכן בעבר, כמו שאר היונקים, גם גורי האדם נמו בבטחה בקרבת אימם.

היום כשזה לא באמת משנה
לגבי בטחון פיסי אני מסכימה, אבל לגבי סוגים אחרים של ביטחון, לצערי לא. לפי קורוקודיל דנדי למשל, השרדות האדם בניו יורק, קשה מבג'ונגל :-).

זה אינטרס גם של האבא שילדיו יהיו מוגנים, לא?
לפי סגנון דברי החוקרת, נראה לי שהיא הייתה עונה על זה שאינטרס חזק יותר של הגבר הוא לפזר כמה שיותר זרעים ולסמוך על הברירה הטבעית, מאשר להשקיע במספר מצומצם של זרעים (אם אני לא טועה אפשר להסתכל כמטפורה על זרעים וביציות שיוצרים בנים לעומת בנות). ואכן לפי היכרותי איתכם, הגברים, הצד החזק שלכם הוא כמות ולא איכות... (אבל יתכן שזה רק המדגם המצומצם שלי, יסלחו לי כל גברי באופן שבוודאות אינם כאלה) :-)
איתי_שרון*

דיון במיטה משפחתית

לפי סגנון דברי החוקרת, נראה לי שהיא הייתה עונה על זה שאינטרס חזק יותר של הגבר הוא לפזר כמה שיותר זרעים ולסמוך על הברירה הטבעית, מאשר להשקיע במספר מצומצם של זרעים
אני לא חושב שהאסטרטגיה הזאת היתה עובדת אצל בני אדם. באופן יחסי, גורי אדם דורשים המון תחזוקה לפני שהם נהיים עצמאיים, ולכן לאסטרטגיה של "פזר זרעך על פני המים" פשוט לא היתה עובדת לדעתי. זו אסטרטגיה שמתאימה לבע"ח שמשך ההריון שלהם הוא קצר, ו/או שבכל המלטה יש הרבה גורים, ו/או שהגורים הם עצמאים מהתחלה. ההיפך מבני אדם.

ואתה (הגבר), בתמורה, תעניק לי ולצאצאי בטחון (פיסי בעבר, כיום גם כלכלי), מחסה וכו'
אם שנינו מסכימים על זה שפחות בטוח לגורי האדם לישון רחוק מאימם, איך זה מסתדר עם זה?

אגב, שימי לב שאמרת:
וציינה שהאשה בתרבות שלנו היא החריגה מבין היונקים, משום שהיא מסלקת את גוריה למיטתם
זה בטעות (כלומר התכוונת לכל המין האנושי) או בכוונה? אם זה רק עניין תרבותי שלנו (המערב/הלקחנים/מי שאת בוחרת להגדיר בתרבות שלך) אז ההסבר נראה לי עוד פחות. איך מסתדרים האסקימואים (סליחה, inuits) אגב? הם ישנים ביחד או לחוד?
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני לא חושב שהאסטרטגיה הזאת היתה עובדת אצל בני אדם. באופן יחסי, גורי אדם דורשים המון תחזוקה לפני שהם נהיים עצמאיים
גם גורי גורילות, ובכל זאת הזכר השליט בהחלט מתמקד ביזום ולא בתחזוקה...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי יונת_שרון* »

האסקימואים ישנו במיטה משפחתית וגידלו ילדים בלי חיתולים. אבל זמנים השתנו, ואני לא יודעת אם הם עדיין עושים את זה.

לגבי יונקים באופן כללי: למיטב ידיעתי הציידות עוזבות את גוריהן לשעות ארוכות כשהן יוצאות למסעות ציד. אני משערת שאלה שצדות גם בלילה, משאירות את הגורים לישון לבד לפחות חלק מהזמן.
איתי_שרון*

דיון במיטה משפחתית

גם גורי גורילות, ובכל זאת הזכר השליט בהחלט מתמקד ביזום ולא בתחזוקה...
כן, אבל האם על חשבון הבטחון של גוריו?
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי חגית_ל* »

אני משערת שאלה שצדות גם בלילה, משאירות את הגורים לישון לבד לפחות חלק מהזמן.
אבל הם לא ישנים לבד, הם ישנים ביחד, בערימת גורים.
פרת_משה_רבנו*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2004, 17:35

דיון במיטה משפחתית

שליחה על ידי פרת_משה_רבנו* »

שמעתי באיזה תוכנית טלויזיה שבכל משפחת היונקים הצאצאים ישנים בלילה ליד ההורים. האם מישהו מכיר את העובדה הזו או יכול לסתור אותה?

אצל צמחונים גדולים (צבאים, אנטילופות) במינים רבים משאירה האם את הגורים, המוסווים היטב, לבדם בשדה. האם רק באה להניקם מידי פעם. ההסבר הזואולוגי המקובל לכך הוא שריח הגוף של הגור חלש בהרבה מזה של האם, ולכן לבדו הוא חשוף הרבה פחות לטריפה.
וסתם אנקדוטה - לא פעם מגיעים אנשים טובים לגני חיות עם גור "נטוש" כזה, שמצאו בשדה, שלצערנו לא ניתן בד"כ להשיבו לאימו לאחר שריח גופו השתנה. זה קורה מידי פעם גם בארץ עם גורי צבאים.
שליחת תגובה

חזור אל “שינה וילדים”