גישה אורגנית למזיקים בגינה
-
אנונימי
מדור אקולוגיה | מדור גינון וחקלאות
ראו גם: גננות אורגנית.
מזיקים ספציפיים:
זחלים בגינה
כנימות בגינה
נמלים בגינה
חלזונות בגינה
חולד בגינה
קימחון בגינה
(מיני דף אינדקס)
מתכונים לתרסיסי גן טבעיים
עריכה: יונת שרון 2014-04-26
ראו גם: גננות אורגנית.
מזיקים ספציפיים:
זחלים בגינה
כנימות בגינה
נמלים בגינה
חלזונות בגינה
חולד בגינה
קימחון בגינה
(מיני דף אינדקס)
מתכונים לתרסיסי גן טבעיים
עריכה: יונת שרון 2014-04-26
-
ארטישוק_אורגני*
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:10
חלק מהעניין האורגני הוא לוותר מראש על אחוז מסוים מהיבול לטובת המזיקים.
-
ורד_לב*
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
יש צמחים שיכולים לעזור נגד חרקים. בד"כ מדובר בצמחים עם שמנים ארומטיים חזקים. שותלים את הצמחים הללו בתוך הגינה, עם הצמחים המוּעדים לחרקים.
צמחים טובים הם צמחי התבלין והמרפא למיניהם: מרווה, אורגנו, רוזמרין, שום (חזק ביותר!!!), צ'ילי, פיגם, שיבא וכו'.
צמחים טובים הם צמחי התבלין והמרפא למיניהם: מרווה, אורגנו, רוזמרין, שום (חזק ביותר!!!), צ'ילי, פיגם, שיבא וכו'.
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אפשר לחשוב על החרקים כבודקי המזון המלכותיים שלנו. אם הם שם, סימן שהמזון בסדר. אם אין חרקים, סימן שבודקי המזון טעמו והתפגרו.
אם אין חרקים, סימן שבודקי המזון טעמו והתפגרו.
גם כשהשתמשתי בכל הרעלים תמיד היו לי חרקים
-
טרה_רוסה*

טוב, אבל תודי שהרעיון יפה.
טוב, אבל תודי שהרעיון יפה.
-
אפ_רת*
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 01:20
- דף אישי: הדף האישי של אפ_רת*
יש לנו הרבה עצי הדרים שרובם בסדר - לא יותר מדי מחלות ומזיקים, פרט לעץ התפוז. כל שנה יש קצת סימנים של תולעים על הקליפה, אך אף פעם הם לא היו בתוך הפרי. השנה המצב קטסטרופלי! הפירות מלאים יותר בתולעים מאשר בתפוז... ניסינו כל מיני ריסוסים - אורגניים ולא אורגניים - אך לשוא. למישהו יש עצה איך להתגבר?
השערתי בקשר לתפוז שמדובר בזבוב הים התיכון, שהוא רב פונדקאי ובעל תפוצה רחבה מאוד, נקבה אחת יכולה להטיל אם זכרוני אינו מטעה אותי כמאה אלף ביצים בעונה אחת. בחקלאות הרגילה משתמשים בעיקר בזרחנים אורגנים אשר הם רעילים ביותר ולמרות שמם המפתה אין להם שום ענין אורגני. משתמשים גם במלכודות צהובות מיוחדות למין ובחקלאות אורגנית ברשתות צפופות שפורסים על העץ עד לרצפה, לאחר גמר הפריחה וההאבקה. ישנם היום מחקרים חדשים בנושא אולם אין עדין תוצאות, אולי בעתיד הלא רחוק. בהצלחה.
-
אפ_רת*
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 01:20
- דף אישי: הדף האישי של אפ_רת*
תודה ,
אכן זיהינו שמדובר בזבוב ים תיכוני.
משתמשים גם במלכודות צהובות מיוחדות למין ובחקלאות אורגנית ברשתות צפופות שפורסים על העץ עד לרצפה, לאחר גמר הפריחה וההאבקה
תוכל לתת לי קצת יותר פרטים על הרשתות? כמה זמן אמורים להשאיר על העץ? כל רשת צפופה או שנדרשת רשת מסוג מסויים?
ןשוב תודה -
אכן זיהינו שמדובר בזבוב ים תיכוני.
משתמשים גם במלכודות צהובות מיוחדות למין ובחקלאות אורגנית ברשתות צפופות שפורסים על העץ עד לרצפה, לאחר גמר הפריחה וההאבקה
תוכל לתת לי קצת יותר פרטים על הרשתות? כמה זמן אמורים להשאיר על העץ? כל רשת צפופה או שנדרשת רשת מסוג מסויים?
ןשוב תודה -
יש בחנויות הגינון רשתות, צפיפות שאמורה להספיק לכניסת הזבוב. אני חושב שיש להשאיר עד הקטיף, אך תתיעצי במקום הקניה.
-
CYBERALPHA*
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 17:20
הי חברה כל הכבודת גם אני נכנסתי לעניינים ב עכשיו צריך עזרה בעיתי נובעת מהופעת THRIPS בגינה, שנה שעברה הבתי שתילים ממשתלה מסוימת ו לא שמתי לב. אשתקד התגברתי עליהם (ככה ניראה לי) אבל השנה הופיעו לי בכל ה גינה, אשמח לקבל כל עצה רלבנטיט בנושא. תודה לכולכם.
טריפסים זאת בעיה קשה ביותר, הם מתרבים מהר יותר מארנבים. נאמר לי ש-טולבגיה חריפה בשתילה של אחד לכל מטר רבוע מרחיקה אותם (כאשר הטולבגיה הופכת לגוש לאחר שנתיים-שלוש) יש ריסוסים אורגאנים, גם יש איזה תכשיר חדש שמבוסס על איזה חידק שכנראה מאוד יעיל. לא זוכר כרגע את השם, אולי מאוחר יותר. פני לחנות רצינית לצורכי גינון (לא home center ) יהיה לך שם מגוון.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מה מחפשות ציפורים(דרור) בעץ פיקוס אצלי בגינה? הן באות 5-6 ביחד ומלחמת אחים שם.
-
ליאת_טאוב*
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
אוכל. הפירות של הפיקוס.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שמתי 2 רצועות של נייר כסף תלויים על הצמרת והיום הן לא באו . פעם שמעתי שאפשר לעשות זאת בכדי להבריח יונים.הן מפחדות מהרישרוש ומהסינוור שהנייר עושה
אשמח לקבל את עצתכם,
אין לי מושג מה זה, אני מנסה לחפש אחיר שאריות פרודניה אבל לא ראיתי שום זחלים. מה שזה לא יהיה הם אוכלים לי את הכרוב והצנונית עד היסוד ועכישו גם עברו לעגבניות. חוץ מזה יש גם מנהרות לכל אורך ורוחב עלי העגבניות- איך אני יודעת אם זה זבוב או עש המנהרות?
היום הסכלתי טוב טוב וראיתי מעט חרקים זהירים חומים-אפורים על הכרוב, יכול להיות שזה אחראי על כל חגיגת הבולמוס שמתרחשת שם? לא נראה לי הגיוני שהחרקים האלו יצליחו לחסל כזה גודל של עלים.
יש למישהו רעיון? הגינה בעסק ביש!!
תודה רבה,דפנה
אין לי מושג מה זה, אני מנסה לחפש אחיר שאריות פרודניה אבל לא ראיתי שום זחלים. מה שזה לא יהיה הם אוכלים לי את הכרוב והצנונית עד היסוד ועכישו גם עברו לעגבניות. חוץ מזה יש גם מנהרות לכל אורך ורוחב עלי העגבניות- איך אני יודעת אם זה זבוב או עש המנהרות?
היום הסכלתי טוב טוב וראיתי מעט חרקים זהירים חומים-אפורים על הכרוב, יכול להיות שזה אחראי על כל חגיגת הבולמוס שמתרחשת שם? לא נראה לי הגיוני שהחרקים האלו יצליחו לחסל כזה גודל של עלים.
יש למישהו רעיון? הגינה בעסק ביש!!
תודה רבה,דפנה
שלומות דפנה
את החגיגות צריך לסכל מראש בדרך כלל. אפשר לעשות את זה על ידי גידול משולב. בין החסות צנוניות, בין הכרובים חסות, וכו'. ככה המזיקים לא מתנפלים בלעדית על מי שאנחנו חפצים בייקרו. אפשר גם לא לעשב בקצוניות. המזיקים אינם מעדיפים רק מה שאנחנו שותלים וזורעים וילכו גם לצמחי בר. ריסוס בשום מרתיע אבל לא פותר בעיות. אפשר לנסות להזמין ציפורי שיר על ידי מקלות גבוהים שסתם תקועים בכל מני מקומות הן אוהבות לאכול עשים וזחלים. יהיה גם קצת מס מהפרי.
אפשר גם לעשות בריכה קטנה עם צמחי מיים. אז יבואו צפרדעים שניזונות מעשים ופרפרים שזחליהם מכרסמים בירקות. הן יפחיתו מזיקים בגילגולם כפרפר, במיוחד פרודניה.
גזעים חלולים, גלי אבנים, הם מקום טוב ללטאות שחיות על אותו מזון כמו הצפרדעים ועוד קצת מזיקים שסתם מזדמנים על דרכם.
אם יש כרובית או ברוקולי גדולים אפשר לנסות ממש עלה עלה לעבור ולהוריד זחלים. תרנגולות אוהבות לאכול את זה.
יכול להיות שחלזונות הם הבעיה. לעיתים הם מטפסים על הצמחים לאכול מוקדם בבוקר או כשהלחות גבוהה ויורדים למטה בשעות החום. כדאי לאסוף אותם, גם מהקרקע סביב הצמחים. עיסוק מספק לילדים שאחר כך מכינים מהם שיקויי מכשפות.
בהצלחה
את החגיגות צריך לסכל מראש בדרך כלל. אפשר לעשות את זה על ידי גידול משולב. בין החסות צנוניות, בין הכרובים חסות, וכו'. ככה המזיקים לא מתנפלים בלעדית על מי שאנחנו חפצים בייקרו. אפשר גם לא לעשב בקצוניות. המזיקים אינם מעדיפים רק מה שאנחנו שותלים וזורעים וילכו גם לצמחי בר. ריסוס בשום מרתיע אבל לא פותר בעיות. אפשר לנסות להזמין ציפורי שיר על ידי מקלות גבוהים שסתם תקועים בכל מני מקומות הן אוהבות לאכול עשים וזחלים. יהיה גם קצת מס מהפרי.
אפשר גם לעשות בריכה קטנה עם צמחי מיים. אז יבואו צפרדעים שניזונות מעשים ופרפרים שזחליהם מכרסמים בירקות. הן יפחיתו מזיקים בגילגולם כפרפר, במיוחד פרודניה.
גזעים חלולים, גלי אבנים, הם מקום טוב ללטאות שחיות על אותו מזון כמו הצפרדעים ועוד קצת מזיקים שסתם מזדמנים על דרכם.
אם יש כרובית או ברוקולי גדולים אפשר לנסות ממש עלה עלה לעבור ולהוריד זחלים. תרנגולות אוהבות לאכול את זה.
יכול להיות שחלזונות הם הבעיה. לעיתים הם מטפסים על הצמחים לאכול מוקדם בבוקר או כשהלחות גבוהה ויורדים למטה בשעות החום. כדאי לאסוף אותם, גם מהקרקע סביב הצמחים. עיסוק מספק לילדים שאחר כך מכינים מהם שיקויי מכשפות.
בהצלחה
בעץ השזיף שלי גיליתי חיפושיות שנקראות קפנודיס, אני מבקשת עזרה לסילוק/להשמדת החיפושיות, אם אפשר ללא ריסוסים כימיים
מתוך נסיון קודם, במידה ולא מצליחים לטפל נכון ובזמן העץ מת.
אנא עיזרו לי להציל את העץ.
תודה
מתוך נסיון קודם, במידה ולא מצליחים לטפל נכון ובזמן העץ מת.
אנא עיזרו לי להציל את העץ.
תודה
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
הזכרונוות שיש לי מקפנודיס הם ממטע המשמשים שהיה לנו פעם. היינו מסתובבים עם מזמרות, מחפשים חיפושיות על העץ ו... מקפדים את חייהן בעזרת המזמרות.
לא היתה ממש דרך אחרת (קליפה קשיחה. סתם לדרוך עליהן לא עוזר, הן שוקעות).
הסיקי את המסקנות.
לא היתה ממש דרך אחרת (קליפה קשיחה. סתם לדרוך עליהן לא עוזר, הן שוקעות).
הסיקי את המסקנות.
-
עודד_המחפש*
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
שאלה לגבי עץ רימון: הרימון עכשיו בשיא פריחתו היפהפיה.
בשנה שעברה רוב הרימונים היו נגועים בתולעים.
השנה החלטתי לכסות רימונים עם שקיות נייר.
השאלה היא:
בשנה שעברה רוב הרימונים היו נגועים בתולעים.
השנה החלטתי לכסות רימונים עם שקיות נייר.
השאלה היא:
- באיזה שלב לכסות את הפרי (מיד אחרי שהפרח נופל, אחרי שהפרי מתחיל להתפתח, וכו)
- איך בדיוק לעטוף, האם סגירה רופפת עם גומיה או חוט מספיקה, או שצריך איזו טכניקה מיוחדת
- איך יודעים שהרימון בשל ומוכן לקטיף? פותחים את השקית ואם הוא עוד לא מוכן סוגרים שוב?
-
טרה_רוסה*
- לכסות בשלב שהפרי כבר בגודל של קצת פחות מכדור פינג-פונג. אם נוגעים בהם קודם, הם עלולים ליפול. הם צריכים להתחזק קודם.
- סגירה רופפת מספיקה. (לדוגמה, אח שלי עוטף עם שקית פלסטיק מחוררת במחורר, ולא נכנסים זבובים דרך החורים הללו). רק תזכור שזה צריך להחזיק מעמד כמה חודשים על העץ, ברוח וכו. זכור לי בילדותי שהיו עושים עם שקית נייר ומהדקים על העץ עם שדכן סיכות. עושים מין קיפול של השקית בבסיס שלה.
- לפי העונה.
כיצד ניתן למנוע מציפורים לתלוש את העלים של העץ (תפז סיני ).שנמצא אצלי במרפסת?
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
-
תפוח_אדמה*
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
אפשר לתלות עליו ריבועים של נייר אלומניום.