בניית טאבון עם ילדים
בניית טאבון עם ילדים
שלום. אני רוצה לבנות עם ילדים בגילאי בית ספר א-ו טאבון . עדיף כמה שיותר מבנייה בבוץ וכמה שפחות חומרים שקשה להשיג כמו מלט חול וכו...
יש לי כל מיני "מתכונים" ועצות אבל עדיין לא מספיק בשביל שאהיה בטוחה
ואגב, אני רוצה כזה גם אצלי בבית.
אשמח מאוד לקבל עצות, דוגמאות, "מתכונים" פשוטים וסיפורים אם זה באמת הצליח לכם? (ממש ממש כמו תנור..)
תודה רבה ושבוע טוב וקדוש
יעל
יש לי כל מיני "מתכונים" ועצות אבל עדיין לא מספיק בשביל שאהיה בטוחה
ואגב, אני רוצה כזה גם אצלי בבית.
אשמח מאוד לקבל עצות, דוגמאות, "מתכונים" פשוטים וסיפורים אם זה באמת הצליח לכם? (ממש ממש כמו תנור..)
תודה רבה ושבוע טוב וקדוש
יעל
-
אביב_חדש*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
בניית טאבון עם ילדים
לכבוד פסח האחרון התארגנו בקבוצת החינוך הביתי ובנינו טאבון בשלבים.
בפגישה הראשונה הכנו לבנים בתוך אריזות פלסטיק שנקראות "נספקים". אלו האריזות של הירקות והפירות מהסופר. ערבבנו אדמה מים וקש לתערובת די סמיכה ויצקנו לתבניות. השארנו לייבוש שבועיים.
לצערי, ירד גשם ודחינו את הפגישה השניה ואיחדנו עם השלישית אבל במקור,
בפגישה השניה בנינו את הטאבון על ידי הנחת הלבנים בשלוש קומות ושילוב פלטת מתכת עגולה למעלה. הלבנים הונחו בצורת ח' מעוגלת כך שאפשר יהיה להניח את פלטת הברזל ולסתום מינימום של חורים עם עוד בוץ (ללא קש הפעם).
בקומה השלישית של הלבנים עשינו רווח קטן בין הלבנים והכנסנו ארובה. אפשר להסתדר בלי אבל זה מאוד נוח אם יש ארובה. היא שואבת את העשן למעלה, ויונקת אוויר מהפתח הקדמי כך שהאש חמה למדי.
את הכל ציפינו בבוץ (ללא קש כאמור) והטבענו צדפים וחתיכות קרמיקה מכלים ששברנו עם פטיש.
במפגש השלישי כעבור שבוע היינו אמורים לעשות את המצות/פיתות אבל עשינו את זה כבר כשהרכבנו את הלבנים עם הפלטה בגלל הגשם שהפתיע באמצע ופסח כבר התקרב.
כעבור כמה שבועות בביקור במקום בו בנינו את הטבון סתמנו קצת חורים עם בוץ ובסך הכל יצא מוצלח. חבל שאין לי תמונה, אבל לא חסרות תמונות ברשת.
בפגישה הראשונה הכנו לבנים בתוך אריזות פלסטיק שנקראות "נספקים". אלו האריזות של הירקות והפירות מהסופר. ערבבנו אדמה מים וקש לתערובת די סמיכה ויצקנו לתבניות. השארנו לייבוש שבועיים.
לצערי, ירד גשם ודחינו את הפגישה השניה ואיחדנו עם השלישית אבל במקור,
בפגישה השניה בנינו את הטאבון על ידי הנחת הלבנים בשלוש קומות ושילוב פלטת מתכת עגולה למעלה. הלבנים הונחו בצורת ח' מעוגלת כך שאפשר יהיה להניח את פלטת הברזל ולסתום מינימום של חורים עם עוד בוץ (ללא קש הפעם).
בקומה השלישית של הלבנים עשינו רווח קטן בין הלבנים והכנסנו ארובה. אפשר להסתדר בלי אבל זה מאוד נוח אם יש ארובה. היא שואבת את העשן למעלה, ויונקת אוויר מהפתח הקדמי כך שהאש חמה למדי.
את הכל ציפינו בבוץ (ללא קש כאמור) והטבענו צדפים וחתיכות קרמיקה מכלים ששברנו עם פטיש.
במפגש השלישי כעבור שבוע היינו אמורים לעשות את המצות/פיתות אבל עשינו את זה כבר כשהרכבנו את הלבנים עם הפלטה בגלל הגשם שהפתיע באמצע ופסח כבר התקרב.
כעבור כמה שבועות בביקור במקום בו בנינו את הטבון סתמנו קצת חורים עם בוץ ובסך הכל יצא מוצלח. חבל שאין לי תמונה, אבל לא חסרות תמונות ברשת.
בניית טאבון עם ילדים
יעל,
קבלי באלגנט... תנור אפייה (יבוא גם אם תצעקי לו "טאבון!" מהחלון) מבוץ, ערימת חול וחתיכת קרש.
<מרגיעון: הפרטים לא חשובים, חשוב הפרט>
קבלי באלגנט... תנור אפייה (יבוא גם אם תצעקי לו "טאבון!" מהחלון) מבוץ, ערימת חול וחתיכת קרש.
<מרגיעון: הפרטים לא חשובים, חשוב הפרט>
בניית טאבון עם ילדים
כנראה שהצוויליכית צודקת ואני אהבל.
הנה הקישור
מסתבר שאולי <מרגיעון: הפרטים לא חשובים, חשוב הפרט> יש פרטים חשובים...
<מרג': הכל בתואם מושלם>

הנה הקישור
מסתבר שאולי <מרגיעון: הפרטים לא חשובים, חשוב הפרט> יש פרטים חשובים...
<מרג': הכל בתואם מושלם>
-
אביב_חדש*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
בניית טאבון עם ילדים
וואו, צוויליך, איזה קישור מדהים. (אה, גם לי יצא "הפרטים לא חשובים, חשוב הפרט")
בניית טאבון עם ילדים
לא מבינה. איך נוצר החלל בתוך התנור. הערימו טיט על ערימה של חול. לאן נעלם החול?
<כתוב לי "הכל נכון - גם פרשנות לקויה" אבל אין לי פרשנות. גם לא לקויה>
<כתוב לי "הכל נכון - גם פרשנות לקויה" אבל אין לי פרשנות. גם לא לקויה>
בניית טאבון עם ילדים
אהבלה -
קודם כל אל תחמירי עם עצמך - תבקשי מהבנזוג. D-:
חוצמזה, כשהבוץ מתייבש קצת אז גורפים החוצה את החול דרך הפתח.
ונשאר מבנה הכיפה, פשוט הרבה יותר מלבנים מכל סוג והכי חשוב -
ניתן לבנות עם ילדים בגילאי בית ספר א-ו .
אה, כן, יעל ,
כדאי לקרוא את הההסברים- הם מזכירים למשל שבשכבת הבוץ הראשונה כדאי להשתמש באדובי (חרסית+חול) ובשכבה השניה והלאה, עד לעובי כמו שרואים בתמונות האחרונות, בcob (חרסית+קש).
<מרג': כשעולה התנגדות - שימו לב >
קודם כל אל תחמירי עם עצמך - תבקשי מהבנזוג. D-:
חוצמזה, כשהבוץ מתייבש קצת אז גורפים החוצה את החול דרך הפתח.
ונשאר מבנה הכיפה, פשוט הרבה יותר מלבנים מכל סוג והכי חשוב -
ניתן לבנות עם ילדים בגילאי בית ספר א-ו .
אה, כן, יעל ,
כדאי לקרוא את הההסברים- הם מזכירים למשל שבשכבת הבוץ הראשונה כדאי להשתמש באדובי (חרסית+חול) ובשכבה השניה והלאה, עד לעובי כמו שרואים בתמונות האחרונות, בcob (חרסית+קש).
<מרג': כשעולה התנגדות - שימו לב >
בניית טאבון עם ילדים
תודה רבה. אני מעדיפה הסברים על תמונות כי מהם לא הבנתי הרבה.
אבל אנסה עם הלבנים. האחוזים המדוייקים בתערובת חשובים?
תודה
אבל אנסה עם הלבנים. האחוזים המדוייקים בתערובת חשובים?
תודה
-
במבי_ק*
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
בניית טאבון עם ילדים
יש כאן דף על תנורי בוץ, את מכירה? אנחנו בנינו אחד בבית, שיצא ככה ככה, אבל עבד ונהרס בברד בחורף. ואחד הילדים בנו בגן. יצא מדהים! עדיין לא תפעולי לגמרי (חסרה ארובה ואבני שמוט)...