בלוג גינת קיץ

טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

החלטתי לפתוח דף בלוג חדש לגינה החדשה, פשוט כי קשה להתמודד עם דף ארוך, במיוחד עם כל התמונות.

אז ככה.
אני עומדת תולה כביסה. מסתכלת ימינה לגינה, וחוטפת חררה. אדמה יבשה, עשב, בלאגן, שורות של פטרוזיליה מצהיבה, איים של תרד פה ושם, וכרוב מדובלל שלא קיבל מספיק מים.
אללה-יוסתור. היום בערב מגיעים השתילים, כאלה בגוש, קטנטנים בלי אדמה שחייבים מייד לשתול. הטפטפות עוד לא הגיעו וצריך עדיין לפרוש אותן, והילדים קברו את כף החפירה שלי בערימת חול או שזרקו אותה לאנשהו, ואני לא מוצאת אותה בשום מקום.
לא רק זה, גם קיבלתי היום וסת וממש אין לי אנרגיות לחפור, לעשב ולשתול. ירח חסר, ובטח לפי הביודינמיה זה ממש לא זמן טוב לשתול, נכון?
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

ובטח לפי הביודינמיה זה ממש לא זמן טוב לשתול, נכון?
אין לי מושג. אני לא מבינה שומדבר בירחים (דווקא מבינה מצויין בכפות שנקברו בחול...).

אם אין לך כוח, תכיני מגש שתילה, או כוסיות שתילה, תכניסי את אליהם את השתילים והם יחכו לך גם שבוע.
יותר מזה - אני שמרתי ירקות חשופי שורש בתוך השקית עם השקייה שלוש פעמים ביום בצל קרוב לחודש. היה מעט פחת, אבל רובם שרדו.

<ליאת מרגישה אחראית לבלאגן...>
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בינתיים אחותי שיכנעה אותי לעשב קצת. עישבנו קצת יחד. ביחד זה הרבה יותר קל...ולא תאמינו - מצאתי את הכף שלי בין העשבים :-) וגם מצאתי עוד כל מני שאריות של שתילי בצל ירוק.

רציתי לעשות ניסוי של שתילה בלי הפיכת האדמה. העישוב די גורם להרס של השכבות, כי עם השורשים יוצאת הרבה אדמה.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני עומדת תולה כביסה. מסתכלת ימינה לגינה, וחוטפת חררה
כנ"ל, רק שגם כשאני מסתכלת שמאלה אני חוטפת חררה. למעשה, כבר אי אילו ימים לא תליתי כביסה, אבל אילו תליתי, זה היה התיאור, בינתיי התיאור זהה רק בלי הכביסה. ועם בטן של חודש תשיעי וגוף של ילדה בת 12 אני באמת לא מעיזה לעשות משהו בגינה כרגע וברור לי שעוד מעט בכלל לא אוכל ושהקיץ יהיה כבר מלא קוצים, שוב.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אולי אפשר לארגן "גיוס". אם נארגן לך גינה, תוכלי לטפל בה, את חושבת? להשקות? המשך השיחה בדף תכנון והקמת גינה
ליאת_טאוב*

בלוג גינת קיץ

לגבי הפיכת הקרקע.
בגינה הקהילתית שלנו צוחקים עלי שכולם באים לעבוד בשעות שאני לא שם כדי שיוכלו להפוך את האדמה בשקט, בלי לראות את המבט שלי (שאומר משהו כמו: "למה אתם הורגים לי את האדמה???!!!").
בכל זאת, אני חושבת שפעם בשנה צריך להפוך את ה-20 ס"מ העליונים בלבד. לא לערבב טופ-סויל עם האדמה הנמוכה יותר כדי לא להרוס שכבות.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני חושבת שפעם בשנה צריך להפוך את ה-20 ס"מ העליונים בלבד.
למה? גם שם יש שיכוב, לא?
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי אל_דנטה* »

גם אצלנו המצב מחפיר. הכל פורח, האדמה יבשה ואני כל הזמן בעבודה, מגיע בערב מדליק את האור בגינה וחוטף ייאוש מרוב עבודה שיש לעשות :-(
אבל היום--> הצלחנו להגיע לנחל ליד הבית ולהתלבש על שיח במבוק ולהוריד מספיק כדי לארגן למטפסים בבית משענת. ללכת לחנות חומרי בניין ולקנות רשת לול, מלט, 50 מטר טפטפות (בנוסף ל25 שמחכים כבר חודש בבית) ומחר - יום חדש.

(כשכולם מיואשים היאוש נעשה יותר נוח??)
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שלשום הגיעו השתילים. עייפים ומעולפים. הטפטפות עדיין לא היו מותקנות, אז שמתי אותם באשפוז. את כולם בקופסת פלסטיק גדולה, השקיתי, כיסיתי במגבת, והקפדתי להרטיב אותה. אח"כ השתכללתי, ושמתי את שולי המגבת בכלים עם מים. תשמעו, זה היה פשוט מעולה. השתילים התאוששו והיום כבר נראו טוב יותר ממה שהגיעו. שכן שקיבל מאותה נגלה, שאל אותי אם אני חושבת שהשתילים ישרדו כי היו קצת מצוקמקים, אז הרמתי את שולי המגבת והוא הופתע ממצבם הרענן של השתילים שלי. הוא שתל ביום שהגיעו, ובדיעבד זה יצא פחות טוב.

היום בבוקר בן זוגי פרש את הטפטפות. פתחנו את הברז ונתנו למים לזרום כמה שעות. בערב התחלתי לשתול, לפי הרטבובית באדמה. הקטנה שיגעה אותי. מה שיכולתי לגמור בחצי שעה לקח שעתיים וגם אז הספקתי רק חצי. אני מתלבטת אם להמשיך בשתילה מחר בבוקר, או להשאיר את זה שוב לערב.
הגיעו כל מני שתילים מוזרים, כמו כרוב וקולרבי. בגלל שלא יפה לזרוק, שתלתי אותם באזורים המוצלים יותר. אבל מה הקטע?
חוץ מזה יש עגבניות (מעט מדי וקטנים מדי), סלרי עלים וסלרי שורש (זה גם חורף, לא?), רוקט, לוף (כנ"ל), בזיליקום ירוק וסגול, חצילים (רגיל ולהחמצה), פלפלים (כהה, בהיר וחריף), ועוד בלמ"ז עם עלים עגולים.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

מאיפה הגיעו השתילים? פשוט הזמנת והם הגיעו אליך?
בבקשה בבקשה תחשפי מקורות מידע
<נועה התייאשה מלזרוע זרעים ולחכות למשהו שיקרה>
ליאת_טאוב*

בלוג גינת קיץ

סלרי עלים וסלרי שורש (זה גם חורף, לא?)
כן. אבל סלרי הוא כל כך חזק שיש סיכוי טוב שישרוד. גם הכרוב והקולורבי עוד יכולים להצליח, כיוון שטרם הגיע הקיץ ויתכן שבמאי או תחילת יוני תוכלו לאכול אותם ויתפנה מקום לגל שני של ירקות קיץ.

ועוד בלמ"ז עם עלים עגולים
קישוא?
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בינתיים היום גמרתי לשתול את כל הגינה! אני מאוד גאה ועייפה. בן זוגי היקר נזכר בשורשיו הסוציאליסטים וקצר את העשב מתחת לעצים עם מגל, ועם זה עשיתי חיפוי לכל הגינה. תכננו לבקש מהשכנים את העשב שקצצו, אבל בסוף הרווחנו פעמיים, כי היה צריך לקצור את העשב לפני הקיץ ממילא.
גיליתי שיותר קל לשים קודם חיפוי, ואז לשתול, מאשר לשתול, ואז לנסות לשים חיפוי מסביב לשתילים הקטנים בלי לכסות אותם....
חסרים עוד כל מני דברים, ואני שוקלת פלישה מזרחה לצורך העניין. הטפטפות פותחות כל מני אפשרויות חדשות. מקומות שלא היינו שמים שתילים, כדי לא לפזר את כל הגינה, אבל עכשיו, שרק צריך למתוח קו, זה די מפתה. בכלל, צריך עכשיו ללמוד איך לא להתפתות לפתוח את המים "רק קצת, כדי שהשתילים ייקלטו טוב, הרי לא חראם על כל העבודה?"
אני מתלבטת אם לזרוע ישר לטפטפות, ואם כן, כמה זרעים סביב כל טפטפת? או לעשות משתלה? חסר לי: קישואים, דלעת, מלפפונים, תירס, עגבניות (היו רק כמה שתילים קטנטנים). אבטיח ומלון - אם יהיה מקום/חשק.

מאיפה הגיעו השתילים? פשוט הזמנת והם הגיעו אליך?
כן! שלחתי הזמנה לקוסמוס, ואחרי שבוע השכנה באה לשאול אותי אם אני רוצה להצטרף להזמנה של השתילים!
אברר את שם המשתלה. היא במרכז, אבל זיל הזול.

_ועוד בלמ"ז עם עלים עגולים
קישוא?_
מבט נוסף גילה: מנגולד.
גם הכרוב והקולורבי עוד יכולים להצליח, כיוון שטרם הגיע הקיץ
מה את אומרת... טוב. אשתול עוד כמה. חשבתי שזה בזבוז מקום.
בינתיים עקרנו היום כמה כרובים עם בעיות התפתחות שלא יצרו ראש. שמתי בצנצנת וכבשתי. נראה מה ייצא מזה.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג גינת קיץ

בינתיים היום גמרתי לשתול את כל הגינה! אני מאוד גאה ועייפה
גם אני מאד גאה בך. איזה כיף, המון סיפוק.
ליאת_טאוב*

בלוג גינת קיץ

בהצלחה!!!
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לבקשת הקהל:
משתלת טנא ברעננה. טלפון 097431439
כדאי להתארגן ביחד ולקנות, כי קונים חופן שתילים ב-5 ש"ח והכמות שמקבלים מכל סוג גדולה מדי לאדם אחד. אנחנו קנינו שתילים ב-70 שח שהספיקו ל-5-6 אנשים.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

בדיוק חבר שלי היה שם היום. חזר מבועת עם שתילים שצריך לשתול עכשיו !!! ויש לו מיליון דברים לעשות. סיפרתי לו על המגבת של טרה, ובינתיים השתילים מחכים. היום בלילה נכין ערוגה ביחד, נראה לי שיהיה נעים בערב (אחרי שהילדים ילכו לישון). קבענו לבירה ועבודה בגינה. נשתול כנראה מחר בבוקר (נכון שלא שותלים בלילה?).

בלמ"ז
מה זה? (אני גרועה בראשי תיבות וקיצורים ולא הייתי בצבא. כלומר בצה"ל)
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עפרה, איך "ערב" ו"אחרי שהילדים ילכו לישון" מופיעים באותו המשפט?
אצלנו הילדות הולכות לישון יותר קרוב לשחר מאשר לערב...
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

עפרה, איך "ערב" ו"אחרי שהילדים ילכו לישון" מופיעים באותו המשפט?

זהו. ישנים...ZZZ . אל תדאגי, הם קמים בערך מתי ששלך הולכות לישון;-). בסביבות 6 וחצי בדרך כלל, אבל לפעמים גם חמש וחצי. ולפעמים גם שבע וחצי.

החבר בדרך הביתה מהלימודים. לא שותלים בלילה, נכון?
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא שותלים בלילה, נכון?
קצת קשה לראות...

לדעתי תכינו היום את הערוגה ותשתלו מחר בערב. השתילים יהיו בסדר. לדעתי עדיף לשתול בערב מאשר בבוקר, כי אז הם לא צריכים להתמודד עם כל השמש שבמשך היום.
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

תודה. זה ממש שימח אותנו. אנחנו (נו, שיהיה, אני בחזקת המעודדת עם הפונפונים) מכינים ערוגות עכשיו. נכנסתי לראות אם יש תשובה בעניין. זה מצויין - כי מחר אחה"צ שנינו בבית וזה מתאים מאוד שזה יהיה אז, ולא בשש בבוקר...

אולי גם אני אצלם לפני ואחרי.
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי איבי_כ* »

איזה קטעים איתכם, גם אני כמעט נסעתי לשם היום. בסוף לא (נתקעתי בלי כסף ובלי דלק ובלי בנזוג עד מחר בערב). אבל 25 מטר צינור טפטפות במקומו מונח, שזה נורא קצת אבל יותר מאתמול.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אולי גם אני אצלם לפני ואחרי.
כן!
צילמתי היום, וכשייטענו הסוללות סוף סוף, אעלה את התמונות.
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

שתלנו היום. היה כיף נורא! החבר שואל האם שלכת של בוגונביליה יכולה להיות חיפוי (הוא עושה אקספרימנטים). יש גם הרבה קש יבש באדמה. הוא ערבב פרחי בוגונביליה יבשים עם דשא מכוסח.

וגם צילמתי :-)
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אוי. יצא ענק. ניסיתי שיטת כיווץ אחרת. אתקן בהזדמנות. בינתיים אתם יכולים להסתכל לשתיל של הפלפל בלבן של העיניים.
בוגונוויליה - הולך. נראה לי שחוץ ממחטים של אורן וברוש הכל טוב. לא, ליאת?
גם החסות שלכם התאיידו? אצלי כן. השכנה שמה לחסות רשת צל וחלקן ניצלו וחלקן ניצלו.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אוי! אני מאוהבת בבלוג שלך (כמו גם בקודמו).
וכשאת משלבת את כתיבתו עם הצילומים שלך, נו, מה יש לומר? אני מתענגת.

<זהו. בזאת תוכל להסתכם תרומתי לעולם החקלאי :-)>
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג גינת קיץ

בינתיים אתם יכולים להסתכל לשתיל של הפלפל בלבן של העיניים.
ככה או ככה , מעודד וכיף לראות את זה.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אחי התבאס על השתילים מהמשתלה ברעננה. לטענתו הם תמיד דוחפים שתילים שלא צריכים (כל שתילי החורף) :-(
הוא אומר שעדיף לקנות שתילים יותר יקרים, אבל גם יותר גדולים, ואמר שבשנים האחרונות קנה כאלה ממשתלה ב-30 אג' לשתיל. אולי ניסע לשם ביום שבת. יש לי מקום בגינה, ובא לי על שתילי עגבניה גדולים ועוד הפתעות.

(נכון אתם רוצים שם וכתובת? משתלת "אור השמש", ליד צומת אחיהוד, מול ציקלון)
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

אצלנו העניינים התאוששו אחרי ששתלנו בערב שלפני החמסין (או השרב ?) הגדול. עכשיו החסות קצת התאוששו, נבטו לנו גם מלפפונים, כל השתילים נראים בסדר טפו-טפו. גם במשתלה יש נביטות חדשות. ובגינה נבטו המון חמניות ולדלעות נוי, מהמפגש. והעגבניות צמנר שהנבטתי בבית כבר עברו לחישתיל ואני ממש ממש מרוגשת מזה!

לגבי המשלתה ברעננה, אז זה די נכון שהשתילים מגיעים כאלו קטנים. נראה לי שאת צודקת ושווה לקנות קצת יותר גדולים ויותר איכותיים. כאן, באזור השרון, המליצו לנו על משתלת גצלר בבני ציון (אבל אני בטוחה שיש שם גם ירקות. אספר כשאדע).

התמונות, כרגיל, מהממות. גם אני צילמתי, צריכה להוריד למחשב.

יאללה, חוזרת לעבודה. עושה משהו די מבאס ונמלטת לפה. פויה..
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני מאוד אוהבת את גצלר. קנינו שם דיי הרבה עצי פרי.
ליאת_טאוב*

בלוג גינת קיץ

אין לי מושג מה קורה שם בתמונות שלך. לא הצלחתי לראות שומדבר מרוב גודל...
עוד שבוע אראה את המקור.
אצלנו, בחמסין של ההר המרכזי, החסות החזיקו לא רע בכלל וכולן עברו אותו. הרבה מים זרמו לשם כך.
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני מאוד אוהבת את גצלר. קנינו שם דיי הרבה עצי פרי.

קנינו שם פעם עץ דובדבן לחברים מהאיזור שלך. נראה לך מתאים?

יש שם גם ירקות? (התכוונתי לכתוב קודם שאני לא בטוחה אם יש שם).
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש פה דובדבנים, אבל זה לא הכי אופטלי.
לדעתי אין להם ירקות, אבל אולי קצת, כמו בכל משתלה. אפשר להתקשר לשאול.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

זה שאני לא כותבת, זה לא אומר שאין התרחשויות בגינה....
קודם כל, אבא חזר מחול. קצת חששנו מהתגובה שלו - אבל נראה שהיה דיי מרוצה כשראה את הטפטפות ואת הגינה המושקעת. הוא לא כל כך מתקרב לגן ירק, כנראה שמי שזרע הוא "מלך הגינה", והגינה השנה שלי. אפילו את המים הוא לא פותח, לא מעשב, כלום. (לא שיש הרבה מה לעשב. החיפוי מכסה את כל הגינה, וכמעט שלא יוצאים עשבים.

הגינה גדלה ומתפתחת. דבר אחד למדתי השנה - מים!!! השינוי בגינה מאז הנחנו את הטפטפות, מדהים ממש. נראה כי פעמים רבות מים הם הגורם המגביל בצמיחה בגינה, ולא איכות האדמה. נדמה לי שהקומפוסט זוכה להערכת יתר. בתל אביב הייתה לי גינה פורחת על בסיס של שאריות חומרי בניין בעומק 10 סמ'.

אז ככה.
מהשלב הראשון, של שתילים חשופי שורש נותרו חצילים, מעט פלפלים - רבים נאכלו על ידי חרקים למיניהם, עדבניות שהיו קטנות ועלובות הפכו לשתילים גדולים וחזקים, מנגולד - שהיו שתילים קטנים ועלובים גדלו יפה. חסות - לא נותרה אף אחת. בצל ירוק - לא שרדו. בזיליקום - יש איזה אחד מצ'וקמק. לא מספיק. כרישה - אחת או שתיים בלבד. כרוב - יש צמחים עם שני עלים, אבל הרי אין סיכוי שייצא מזה משהו.
מסקנה - דיי בזבוז זמן. שנה הבאה אני לא קונה כאלה.

מהשלב השני, של קניית שתילים גדולים מעט יותר יש שפע של חצילים, עגבניות, שיחי קישוא גדולים, פלפלים, שני שיחי מלון, והשיא - מלפפונים שכבר פורחים ואפילו יש מלפפונים זעירים. עוד שבוע שבועעים כבר יהיו מלפפונים למאכל! ההשקעה המשתלמת ביותר. יחי משתלת אור השמש!

לאחר שתילת השלב השני, המשכתי לזרוע כל פעם במקומות בהם היו צמחים שלא שרדו. דלעות, קישואים, במיה, שעועית, ועוד.
הדלעות עלו יפה. לקח קצת זמן. שעועית לא הצליחה, והשבוע זרעתי עוד סיבוב שעועית. גם בזיליקום זרעתי שוב השבוע. היום גם קניתי זרעים נוספים (במשתלת יגור - מבחר זרעי ירקות אורגניים תוצרת הארץ!!!!!). זרעתי תירס לפני כחודש, יצא רק אחד או שניים. אחת הטעויות שלי הייתה שפתחתי את ההשקיה בכל החצר באותו זמן, וסמכתי על כך שיש זרם טוב. רק לפני שבוע הבנתי שלחץ המים יורד מאוד כשפותחים כל כך הרבה ברזים, ובעצם לא היה מספיק מים בגן ירק כדי להנביט זרעים. נראה אם הזרעים שזרעתי השבוע יצמחו.

יש המון צמחים והם צפופים. באזור אחד יש די הרבה שתילים של מלפפונים ונצטרך להרים אותם איכשהו. הרעיון החדשני - בן זוגי הניח במרכז הגינה מתקן כביסה ענק, והתוכנית היא למתוח ממנו חוטים לאדמה, כך שהצמחים יוכלו לטפס עליו!

מילדותי זכורים לי שתילי הטגטס הריחניים בגן הירק. האמונה האורגנית היא שהטגטס מרחיק מזיקים. היום קניתי שלושה שתילים לגן הירק שלי. מתה על הריח הזה.

ויש גם תמונות. אבל לא היום.
ליאת_טאוב*

בלוג גינת קיץ

נדחפת לך לבלוג כדי לספר שהשנה לראשונה בניתי עם קבוצה של נשים פנסיונריות ערוגה מוגבהת בגינה הקהילתית. בכל הגינה אין פינה שצימחה את הירקות יותר יפה מהערוגה הזו. מעבר להשקעה הראשונית, שהיא רבה למדי, ולאחר מכן השתילה אין כמעט צורך לגעת בערוגה לצורך תחזוקה. החיפוי ששמנו שם לא היה מי יודע מה, אבל הצימוח המהיר של הירקות יוצר חיפוי חי ואין צורך של ממש לחדש חיפוי. מדהים. לפני החורף אני מקווה לבנות עוד אחת כזו לפחות.
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי איבי_כ* »

אז גם אני נדחפת עם שאלת חיפוי. בסתיו חיפינו עם קרטונים ועליהם עלים יבשים וזה עבד מעולה מבחינת צמיחת עשבים. עכשיו הקרטונים די התמוססו/עפו ברוח/נבעטו ע"י כלבים ולמרות שלל עלים יבשים מגינות השכנים בעיקר, היבלית וחברותיה חוגגות כאילו אין מחר. אני זוכרת אצלכם גם כן חיפוי צמחי יבש בלבד - איך זה עובד לכם?
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

מה קרה עם הניסוי של התפוחי אדמה?
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני זוכרת אצלכם גם כן חיפוי צמחי יבש בלבד - איך זה עובד לכם?
אנחנו קצרנו עשבים גבוהים והנחנו. בגלל האורך של העשב זה מחזיק ממש טוב. מאוד צפוף.

מה קרה עם הניסוי של התפוחי אדמה?
טוב שאת מזכירה לי!
אז באמת הייתה תקופה ארוכה שלא קרה כלום. כבר חשבתי להפסיק את הניסוי מטעמי חסכון במים. הרגשתי לא טוב להמשיך ולהשקות סתם מתחת לעצים ללא סיבה. ואז לאט לאט התחילו לצוץ עלים של תפוחי אדמה. שתלתי בשני מקומות נפרדים. במקום אחד הם הופיעו קודם, אז החלטתי להמשיך את הניסוי רק שם. הגבהתי את העלים היבשים סביב התפוחים. הם גדלו גבוה. ואז, ממש לא מזמן, הופיעו צמחים גם במקום השני! הייתי מופתעת מאוד. אז עכשיו אני ממשיכה בניסוי. בסיכום ביניים אפשר לומר שהניסוי הצליח מבחינה זו שהצלחתי לגדל צמחים של תפוחי אדמה בצל מחוץ לעונה. עכשיו רק צריך לחכות ולראות אם ייצאו תפודים. אמא שלי אומרת שזה 100 יום מהשתילה עד לאיסוף.
במבי_ק*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני מאוד מסוקרנת מה יהיה עם זה. אחד מהדברים שיותר בולטים בירקות אורגניים, זה הטעם של ירקות שורש. זה נחשב בכלל לירק שורש?

תעדכני...
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג גינת קיץ

זה נחשב בכלל לירק שורש?
לא. תפוח אדמה אינו שורש. שכחתי את ההסבר המדוייק שלו, אבל לא שורש.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

לא שורש . פקעת, נדמה לי.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אתמול אכלנו מלפפונים מהגינה!
הקטנה למדה מייד מה טוב, ומבקשת "עוד פפפונים גינה!"
יש כבר קישואים קטנים, עגבניות ירוקות, מנגולד עסיסי, וזהו בינתיים.
ה_עוגיה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מנגולד זה של קיץ או שמדובר בשאריות מהחורף?
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מנגולד אמור להיות של חורף, אבל זה לא שאריות. שתלנו שתילים חדשים יחד עם שתילי הקיץ. המנגולד מהחורף כבר פורח.
אמא_אדמה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

מנסיוני, אפשר כל השנה.. בקיץ, אזור קצת מוצל - עובד יופי.. למרות ששנה שעברה אכלנו ממנו כל הקיץ והוא היה בשמש מלאה.
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני לא מגיעה לכתוב הכל, אז החלטתי לכתוב בחלקים.

ניסוי תפוחי האדמה
עם הזמן, כל פעם שתיל אחר מת. השתילים לא הגיעו לאיזה גודל משמעותי. לא נראו מלאי חיים. גבעול מרכזי אחד (ארוך מאוד) ועלים. נראה לי שהבעיה הייתה שלא היה להם מספיק אור. כרגע יש שני שתילים חיים. אני מתעצלת לעשות חיפוש (לא שזה כזה מסובך, זה רק בעלים) בעיקר כי נראה לי שלא תהיה שם הרבה תוצרת. חשבתי פשוט להשאיר את זה כך, והתפוחים הקטנים שנוצרו ינבטו מתי שיתאים להם ויצמחו לשתילים חדשים.

בשבועות נסענו ליומיים, וכשחזרנו אבא שלי הרחיב את הגינה לחלקה נוספת. הוא כנראה הושפע ממני, וכשמצא בסלסלה תפוחי אדמה שנבטו, החליט גם הוא לעשות ניסוי. הוא שתל אותם בשורה והם צמחו במהירות ונראו יפים מאוד. אחרי כשבועיים תקפו אותם עשרות נמלים שחורות, והרגו חלק מהם. ממש כירסמו אותם למוות. לאחר כמה ימים אבא שלי הוציא את כל תפוחי האדמה, גם אלה ששרדו, וטען שזה בזבוז מקום, כי זה כנראה לא מתאים לעונה הזו. עכשיו יש שם שורה מפוארת של אפונה, שכבר מטפסת על החוטים ששם לה.

בכלל, הגינה שהקים מקסימה. אני מצטערת שלא צילמתי את תהליך ההקמה שלה. הוא השקיע שם שעות ארוכות של עבודה. בימים לאחר שזרע, השקה לפעמים 4-5 פעמים ביום. עם צינור. בןזוגי טוען שהוא בכלל הקים את הגינה הזו כדי שיהיה לו מה להשקות עם הצינור, אחרי ששמנו טפטפות בגינה השנייה :-D. זה כמובן לא נכון, אבא שלי מרוצה מאוד מהטפטפות, ואיפו ביקש שנמשוך מהגינה הראשונה לשנייה, את מה שנשאר מהצנרת.

חשבון המים אמנם גבוה יותר, אבל לא בהרבה. זה כולל פעמים שאני שוכחת לסגור את הטפטפות כל הלילה. החיסכון בזמן עצום. הירקות נראי םטוב בהרבה, ובמיוחד רואים את ההבדל לטובה שבהשקיה בטפטפות בגן הפרחים, בכניסה לבית. אמא שלי מבואסת מזה שהגרניומים מאובקים, כי נהגה להתיז עליהם עם הצינור. חיסרון נוסף של הטפטפות בא לידי ביטוי בגן הירק השני. כשאבא שלי החל להשקות את הזרעים שזרע שם, נבטו המון-המון זרעים של מנגולד, תרד ובוק-צ'וי שהיו באדמה. אם היינו פורשים טפטפות בשורות, אני לא חושבת שהם היו נובטים.
ה_עוגיה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עכשיו יש שם שורה מפוארת של אפונה, שכבר מטפסת על החוטים ששם לה.
אפונה זה של חורף, לא?

הירקות נראי םטוב בהרבה, ובמיוחד רואים את ההבדל לטובה שבהשקיה בטפטפות בגן הפרחים
אני רואה את זה היטב אצלי, קמצנית-השקיה-ידנית-שכמותי.
איפה שיש טפטפות יש שגשוג, איפה שלא - לא.

נבטו המון-המון זרעים של מנגולד, תרד ובוק-צ'וי שהיו באדמה
למה זה חסרון?
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

למה זה חסרון?
התכוונתי שזה טוב שנבטו. חיסרון של הטפטפות - זה לא היה קורה אם היו שם טפטפות (אלא אם היו זרעים בדיוק איפה שיש טפטפטת).

אפונה זה של חורף, לא?
כן, אבל כאמור, גם המנגולד נבט וגדל יפה. אבא שלי טוען שאפשר כבר עכשיו להכין גינת חורף.
הוא התחיל באותו זמן - שבועות - גן קיץ עם תירס, עגבניות שרי, דלורית, זוקיני, שעועית, ואחרי חודש, התחיל עם דברי חורף.
ה_עוגיה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

גם אני התחלתי לפני שבוע גינונת חורף, על ערוגה תחת עץ (רובה בצל רב היום).
דייקון נבט תוך יומיים שלושה וכרגע כבר בגובה 10 ס"מ!
רק שאצליח להתמיד עם ההשקיה הידנית היומיומית...
טרה_רוסה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום הייתה לי את ההרגשה הזאת שצריך להתחיל את גינת החורף. מכירים את האינטואיציה הזאת?

אם כך, אני חייבת לסגור את הבלוג הזה.
אחרי שכתבתי פעם שעברה, הלכתי לבדטק את תפוחי האדמה. חפרתי בעלים (זה היה קל מאוד), ומצאתי רק כמה תפוחי אדמה זעירים בגודל ג'ולה. מסקנת הניסוי - תפוחי אדמה לא מגדלים בקיץ :-D מה שכן, הגידול בעלים שווה ניסוי נוסף, בעונה המתאימה.

מסקנות נוספות מגינת הקיץ:
  • התנובה של גינת הקיץ קטנה בהרבה מגינת חורף. זה נובע מכך שבחורף במקרים רבים אוכלים את הצמח עצמו (עלים), ואילו בקיץ אוכלים רק את הפרי של הצמח. צמח גדול של חצילים נותן 3-4 פירות. כנ"ל עם פלפל, דלעת וכו. אם לוקחים בחשבון גם את ההשקיה המרובה שנחסכת בחורף, אני מגיעה למסקנה שאבא שלי צדק אחרי הכל, וגינת קיץ זה דיי בזבוז אנרגיה. בהשוואה לגינת חורף. לא שאני חושבת שצריך לוותר על גינת קיץ, זו פשוט אבחנה.
  • ניסיתי לשתול בערבוב, ולא לעשות שורות של ירק אחד. זו טעות. לא נוח לקטוף במיה, לדוגמה, כשצריך לזכור איפה מפוזרים השתילים. קשה גם לראות כמה יש מכל דבר ומתי כדאי לקטוף.
  • השעועית שלא דרשה הדליה כי צמחה על העץ זה נחמד, אבל בסופו של דבר קשה לראות את הפרי הירוק בין העלים וגם כשכבר רואים, קשה להגיע.
  • במיה - מעט שתילים אינם מספיקים לכלום. אין מה לעשות עם 5 במיות. מצד שני, אם היו הרבה שתילי במיה, מה היינו עושים עם קערת במיה כל יום? אני לא רוצה לאכול במיה כל ערב :-P
  • יש צמחים שגדלים הרבה יותר ממה שמדמיינים כששותלים. לדוגמה הלוביה - השתלטה על שטח גדול מאוד. קישואים - זכרתי שהם גדולים, אבל לא זכרתי שגם הגבעול מתארך. היו לנו שתילי קישוא עם גבעול של 5 מטר! עוד דבר בקשר לקישואים - גם אלה שנשכחו והגיעו לגודל מפלצתי טעימים.
  • מלפפונים, תירס, עגבניות - חייבים יותר ממחזור אחד.
  • חיפוי הקש היה מצוין. לא עישבנו כל הקיץ. אין עשבים בגינה.
  • כרובים וכרוביות שנשארו מהחורף נתנו בסופו של דבר ראש, אז טוב שלא עקרנו. גם גזרים וכרישות נשארו בקיץ ונעשה בהם שימוש.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

היום הייתה לי את ההרגשה הזאת שצריך להתחיל את גינת החורף. מכירים את האינטואיציה הזאת?
בטח, יום אביך :-D
אמא_אדמה*

בלוג גינת קיץ

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אחלה,
תימצתת לי יפה את רוב המסקנות שלי...
תודה! {@

ספרי קצת (אולי בדף חדש) איך את מתכננת להתחיל את גינת החורף...
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”