ביקורת בתי חולים

ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

ביקורת בתי חולים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עד כה כל הדפים שעוסקים בבתי חולים עוסקים בהם בהקשר של לידה.
ויש אחד גם על נוכחות הורים בבדיקות רפואיות שמתיחס קצת לנושא.
אבל מה עם ההורים שלנו שמתחילים לפקוד עכשיו את בתי החולים? מי שומר עליהם?

יצא לי בחודשים האחרונים לבלות הרבה בהרבה בתי חולים.
עד לא מזמן היה לנו חולה סרטן במשפחה הקרובה וזכינו להכיר מקרוב כמה בתי חולים גדולים בארץ.
אתמול ההורים שלי עברו ניתוח השתלה (אמא שלי תרמה לאבא שלי כליה). ביליתי יום שלם בבילינסון וזה היה אחד הימים הקשים בחיים שלי (ולא רק בגלל שלא ישנתי בלילה לפני).
יש לי המון בבטן אבל אני אנסה לסנן חלק מהרגשות ולהשאיר בעיקר את העובדות.
  • חדר המתנה לניתוח (החדר בו המנותח מחכה להיכנס לניתוח):הגישה טובה, נותנים להיכנס עם מלווים (כמה שרוצים) שנשארים עם החולה עד שבא הסניטר. עונים על כל השאלות, שומרים על כבוד החולה.
  • חדר ניתוח: אין איש קשר לברר מה המצב. ניתוח "פשוט" של 3 שעות זה לא משהו רציני, לדעתם. אי אפשר לדעת באיזה שלב הם. לא בסדר.
  • חדר התאוששות: מ-ז-ע-ז-ע. אין מילים לתאר כמה נוראה הגישה שם. לי היו זכרונות מההתאוששות שלי מהניתוח הקיסרי ונשבעתי לעצמי שלא אתן למישהו יקר לי להתאושש לבד. אבל בבילינסון המנותחים הם מטרד והמלווים שלהם מיותרים. כשמואילים להכניס מלווה, בועטים אותו אחרי 3 דק' החוצה. אחותי, שליוותה את אבא שלי, שמעה אותו מתלונן על כל מיני כאבים (חלק מהם נמצאו כניתנים לשיפור בהזזת צינורית - כשעלה למחלקה) ולפני שנזרקה החוצה הספיקה לשמוע את האחות צועקת לו מקצה החדר: "מה את מקטר, לכולם פה כואב".
  • מחלקת השתלות: בינתיים ההתרשמות שלי חיובית מהאחיות. עם רופא אחד ניהלנו שיחה שלמה כשהוא לא טורח להרים את עיניו מהניירות בהם קרא. לקח לנו 5 דק' ו20 שאלות כדי לקבל תשובה על שאלה פשוטה מאוד (איזה משככי כאבים ההורים שלי מקבלים כרגע). עושה רושם שהם שומרים שם בקנאות רבה (רופאים וגם אחיות) על נתוני הטיפול (איזה תרופות מקבלים ולמה). זה לא עניין של סודיות רפואית כי אם זה היה זה - לא היינו מקבלים את המידע. אבל אנחנו מקבלים אותו, רק אחרי ששאלנו 10 פעמים, התעקשנו, זכינו לתשובות כמו "מה זה משנה לך", "תרופות, נו", "משכך כאבים, נו", "אני לא יכולה להגיד לך את שם המנתח, זה חסוי".
זה יכול להיות מאוד קל ופשוט ונעים אם יענו תשובות מלאות לשאלות ולא יתיחסו לזה כאל ערעור מעמדם או הבטחון בידע שלהם. אנחנו שואלים כדי לדעת אבל גם כדי לבקר ולפקח ומנסיון זה חשוב מאוד כי עושים הרבה טעויות.

עוד נושא שהיה לי קשה, ולפי מה שהבנתי - זה ככה בכל בתי החולים (אבל זה לא צריך להיות ככה!): - העברת חולים בין המחלקות והחדרים (למשל - בדרך לחדר הניתוח וממנו) נעשית במעליות הציבוריות. אין מעליות פנימיות, לשימוש אנשי הצוות שמיועדות לזה.
וכך אמא שלי, מטושטשת, כאובה, לבושה בבד ירוק ומסיכת חמצן בלבד, מוכנסת למעלית בה כבר יש עובד בית חולים שצועק בקולי קולות ועוד עובדת אחת עם גיגית מים שכמעט שופכת אותם עליה, ורק במקרה 3 הנערים שעמדו שם ליד בחרו במעלית השניה.
הלו!!! זאת אמא שלי! זה בן אדם! לא מגיע לה שרק מי שהיא רוצה יראה אותה כך? לא מגיע לה להגיע מהמעלית למחלקה בלי להחבט בקירות ומשקופים?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ביקורת בתי חולים

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא מגיע לה להגיע מהמעלית למחלקה בלי להחבט בקירות ומשקופים?
הוי, הזכרת לי איך כשעברתי ניתוח אפנדיציט לפני מליון שנה, בבית החולים תל השומר, העבירו אותי באלונקה על פני משטחים כל כך גבשושיים, שכמעט התעלפתי מהכאבים - כי מה שיש שם בבטן מרגיש כאילו כל רגע הוא מתפוצץ! עם כל חבטה הכי קטנה!

אם יהיה לי כוח, אז יש לי המון מה להגיד על איכילוב, ועוד יותר מה להגיד על בית החולים מאיר בכפר סבא.
לגבי מאיר, מספיק להגיד כרגע שדודי רצה שייכתב במודעת האבל "נפטרה לאחר ניתוח בבית החולים מאיר בכפר סבא". וזה בגלל שורת הפשלות של האחיות, וכנראה גם הרופא התורן. ולא במקרה - בלילה שבו הוציאו את המשפחה.
יהודה*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

ביקורת בתי חולים

שליחה על ידי יהודה* »

אני ממליץ על רופא ילדים גיל גלעד בית חולים דנה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיתוף בעריכות והצעות עריכה”