ביקום יש שפע בלתי נדלה
ביקום יש שפע בלתי נדלה
לפני שנים רבות (שלוש בערך) הייתי בטיפול הוליסטי אצל מישהי מעולה שבין השאר עבדתי איתה על חשיבה חיובית ודמיון מודרך .
באחד הטיפולים אמרתי לה איך חשוב לי לשמור על איכות הסביבה ואיך אני משתדלת לא להשתמש בכל החד פעמיים למינהם וכל מיני דברים כאלה.
ןהיא אמרה לי שאני לא צריכה לחשוב על זה כי ביקום יש שפע שמספיק לכל האנשים בעולם ואין לו התחלה ואין לו סוף.
מעניין אותי מה אתם חושבים על זה............
באחד הטיפולים אמרתי לה איך חשוב לי לשמור על איכות הסביבה ואיך אני משתדלת לא להשתמש בכל החד פעמיים למינהם וכל מיני דברים כאלה.
ןהיא אמרה לי שאני לא צריכה לחשוב על זה כי ביקום יש שפע שמספיק לכל האנשים בעולם ואין לו התחלה ואין לו סוף.
מעניין אותי מה אתם חושבים על זה............
-
יערת_דבש*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
מעודד ומזכיר לצאת מהלחצצצצץ...
-
תמר_מתחילה*
- הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
ממש... אם כל ההודים והסינים יחליטו יום אחד שגם להם מתחשק להוריד מים באסלה, מהר מאד לא יהיו לנו מים לשתיה.
אולי היא אמרה את זה רק בשבילך- לשחרר אותך קצת מאחריות.
-
אמא_של_יונת*
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
או מתוך בורות.
המון אנשים חושבים כמוה שאוצרות הטבע בלתי נדלים: המים, החמצן, המחצבים, בעלי החיים, הצמחים.
זאת טעות.
יערת,
לצאת מהלחץ?
להפך, להתחיל להכנס ללחץ. להתחיל לדאוג.
או מתוך בורות.
המון אנשים חושבים כמוה שאוצרות הטבע בלתי נדלים: המים, החמצן, המחצבים, בעלי החיים, הצמחים.
זאת טעות.
יערת,
לצאת מהלחץ?
-
אילה_א*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
יכול להיות שהיא לא הייתה כל כך חכמה
ולא הבינה אתזה שאנחנו במו ידינו החמודות מכסחים את כדור הארץ אנחנו הסוףףףףףףףףףףףףףף
ולא הבינה אתזה שאנחנו במו ידינו החמודות מכסחים את כדור הארץ אנחנו הסוףףףףףףףףףףףףףף
-
סמדר_נ*
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
בהחלט, כאשר בשמה של אמת "רוחנית" כלשהי זונחים את זו הגשמית.
ואני חשבתי שהן אמורות להשלים זו את זו, לא לסתור.
בהחלט, כאשר בשמה של אמת "רוחנית" כלשהי זונחים את זו הגשמית.
ואני חשבתי שהן אמורות להשלים זו את זו, לא לסתור.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
הדבר שהיא אמרה שהוא בלתי נדלה זה השפע, לא המים/אויר/אדמה. זה לא אותו דבר. כתבתי על זה משהו פעם: פילים לבנים ותרבות הצריכה
וכמובן שבהקשר זה כדאי לקרוא את סדרת ישמעאל.
וכמובן שבהקשר זה כדאי לקרוא את סדרת ישמעאל.
-
עודד_המחפש*
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
פילים לבנים ותרבות הצריכה.
איזה יופי. כמה מתומצת, ככה עמוק.
כמו שיונת יודעת לכתוב.
איזה יופי. כמה מתומצת, ככה עמוק.
כמו שיונת יודעת לכתוב.
-
ענת_שן_לוי*
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
- דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
להתחיל להכנס ללחץ. להתחיל לדאוג.
חס וחלילה!
לחץ ודאגה לעולם אינם מקדמים דבר.
פילים לבנים ותרבות הצריכה
יונת, מקסים!
חס וחלילה!
לחץ ודאגה לעולם אינם מקדמים דבר.
פילים לבנים ותרבות הצריכה
יונת, מקסים!
-
סמדר_נ*
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
הדבר שהיא אמרה שהוא בלתי נדלה זה השפע, לא המים\אויר\אדמה. זה לא אותו דבר.
נכון. ולכן אין להקיש מכך שאין מה לדאוג לאיכות הסביבה כי יש מספיק לכולם...
נכון. ולכן אין להקיש מכך שאין מה לדאוג לאיכות הסביבה כי יש מספיק לכולם...
-
עומר_ס*
- הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
- דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
(אני נדהם מכך שיקום סופי יכול להנחיל שפע אין סופי) (אבל כנראה שזה נכון, וההוכחה המתמטית בוא תבוא)
-
ענת_שן_לוי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
מה זאת אומרת "יקום סופי"?
ביקום יש שפע בלתי נדלה
משהו ששמתי לב אליו -
לפני הרבה זמן, לא זוכרת מתי בדיוק בדיוק,כל הזמן דברו על זה שהכנרת הולכת ונגמרת ושאין מספיק גשמים וכאלה, וזה היה ממש אישיו במדינה,כל הזמן דברו רק על זה ואז באיזה חורף אחד( אני לא ממש זוכרת אבל כמעט בטוחה שזה היה העניין) סדאם חוסיין החליט לפתוח את מלחמת המפרץ 2 ואז כולם דברו רק על זה,ואז פתאום שמתי לב שמתחילים להגיד בחדשות שיורד מלא גשם והכנרת מתחילה להגיע למצב נורמאלי.
אז מה משתמע מזה - כשלא דואגים הכל מסתדר.
פחד ודאגה מגשימים את עצמם (לא קראתם "שיחות עם אלוהים"?)
אז קודם כל אל תדאגו ואל תלחצו - אח"כ שכל אחד יעשה מה שבא לו
אגב, אני חושבת שכן צריך לשמור על איכות הסביבה אבל בחיוך (-: כי אם לא עושים דברים בחיוך אין בשביל מה לחיות ואז בשביל מה בכלל לשמור על האדמה הזאת אם לא טוב לנו כאן.............
לפני הרבה זמן, לא זוכרת מתי בדיוק בדיוק,כל הזמן דברו על זה שהכנרת הולכת ונגמרת ושאין מספיק גשמים וכאלה, וזה היה ממש אישיו במדינה,כל הזמן דברו רק על זה ואז באיזה חורף אחד( אני לא ממש זוכרת אבל כמעט בטוחה שזה היה העניין) סדאם חוסיין החליט לפתוח את מלחמת המפרץ 2 ואז כולם דברו רק על זה,ואז פתאום שמתי לב שמתחילים להגיד בחדשות שיורד מלא גשם והכנרת מתחילה להגיע למצב נורמאלי.
אז מה משתמע מזה - כשלא דואגים הכל מסתדר.
פחד ודאגה מגשימים את עצמם (לא קראתם "שיחות עם אלוהים"?)
אז קודם כל אל תדאגו ואל תלחצו - אח"כ שכל אחד יעשה מה שבא לו
אגב, אני חושבת שכן צריך לשמור על איכות הסביבה אבל בחיוך (-: כי אם לא עושים דברים בחיוך אין בשביל מה לחיות ואז בשביל מה בכלל לשמור על האדמה הזאת אם לא טוב לנו כאן.............
-
יונת_שרון*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אין להקיש מכך שאין מה לדאוג לאיכות הסביבה כי יש מספיק לכולם...
מסכימה. (ומפנה את כולם שוב ל-סדרת ישמעאל
)
מסכימה. (ומפנה את כולם שוב ל-סדרת ישמעאל
-
אמא_של_יונת*
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
שיורד מלא גשם והכנרת מתחילה להגיע למצב נורמאלי.
הכנרת היא רק חלק אחד מבעיות המים שלנו, ובעיות המים הן רק חלק מבעיות הסביבה ואוצרות הטבע שלנו, אבל אני מבינה שהדף הזה אינו עוסק בעובדות.
הכנרת היא רק חלק אחד מבעיות המים שלנו, ובעיות המים הן רק חלק מבעיות הסביבה ואוצרות הטבע שלנו, אבל אני מבינה שהדף הזה אינו עוסק בעובדות.
-
תמיר_בוסתנאי*
- הצטרפות: 15 ספטמבר 2003, 19:36
- דף אישי: הדף האישי של תמיר_בוסתנאי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
(אני נדהם מכך שיקום סופי יכול להנחיל שפע אין סופי)
אין "הוכחה" לכך שהיקום סופי.
יש "השערות":
למשל, בהנחה (המקובלת) שהיקום "התחיל במפץ הגדול לפני כ- 9 מיליארד שנה... ומערכת השמש, כולל כדור הארץ, לפני כ- 4.5 מיליארד שנה)": הרי שגם הזמן "התחיל" שם. לפני כן, לא היתה משמעות לזמן!
למשל, מסת היקום עדיין לא ידועה, היא תלויה ב"השערות": כמה "חומר אפל" יש בין הגלקסיות...?
בקיצור, ביקום, עדיין רב הנסתר על הגלוי, ובעוד 5, 10 ו-20 שנה נתהה איך לא "ידענו" פרטים כה רבים על היקום...
כדור הארץ "קיים" ו"יתקיים" הרבה לפנינו ואחרינו. אנחנו לא "מזהמים" את כדור הארץ, אלא "פשוט" הופכים אותו למקום שלא מתאים לחיי בני-אדם. יהיו צורות חיים אחרות שיסתגלו לתנאים אותם אנו ניצור לפני שניכחד. חיים אלו אולי אפילו יכירו לנו תודה על השינויים אותם הבאנו לכדור הארץ ושאיפשרו להם להתפתח...
אין "הוכחה" לכך שהיקום סופי.
יש "השערות":
למשל, בהנחה (המקובלת) שהיקום "התחיל במפץ הגדול לפני כ- 9 מיליארד שנה... ומערכת השמש, כולל כדור הארץ, לפני כ- 4.5 מיליארד שנה)": הרי שגם הזמן "התחיל" שם. לפני כן, לא היתה משמעות לזמן!
למשל, מסת היקום עדיין לא ידועה, היא תלויה ב"השערות": כמה "חומר אפל" יש בין הגלקסיות...?
בקיצור, ביקום, עדיין רב הנסתר על הגלוי, ובעוד 5, 10 ו-20 שנה נתהה איך לא "ידענו" פרטים כה רבים על היקום...
כדור הארץ "קיים" ו"יתקיים" הרבה לפנינו ואחרינו. אנחנו לא "מזהמים" את כדור הארץ, אלא "פשוט" הופכים אותו למקום שלא מתאים לחיי בני-אדם. יהיו צורות חיים אחרות שיסתגלו לתנאים אותם אנו ניצור לפני שניכחד. חיים אלו אולי אפילו יכירו לנו תודה על השינויים אותם הבאנו לכדור הארץ ושאיפשרו להם להתפתח...
-
יונת_שרון*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אני נדהם מכך שיקום סופי יכול להנחיל שפע אין סופי
גם אם כמות החומר ביקום סופית, זה עדיין לא מגביל את כמות דרגות החופש.
> איך מודדים שפע? <
גם אם כמות החומר ביקום סופית, זה עדיין לא מגביל את כמות דרגות החופש.
> איך מודדים שפע? <
-
אם_פי_3*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אז מה משתמע מזה-כשלא דואגים הכל מסתדר
זו פרשנות אפשרית אחת. לא היחידה.
_חשוב לי לשמור על איכות הסביבה ואיך אני משתדלת לא להשתמש בכל החד פעמיים למינהם וכל מיני דברים כאלה.
ןהיא אמרה לי שאני לא צריכה לחשוב על זה כי ביקום יש שפע שמספיק לכל האנשים בעולם ואין לו התחלה ואין לו סוף._
מה זה שפע?
פיזי? רוחני?
יש דברים שכשמשתמשים בהם הם אוזלים. יש דברים שכשמשתמשים בהם הם מתרבים (אהבה, חשיבה, חלב אם...).
זו פרשנות אפשרית אחת. לא היחידה.
_חשוב לי לשמור על איכות הסביבה ואיך אני משתדלת לא להשתמש בכל החד פעמיים למינהם וכל מיני דברים כאלה.
ןהיא אמרה לי שאני לא צריכה לחשוב על זה כי ביקום יש שפע שמספיק לכל האנשים בעולם ואין לו התחלה ואין לו סוף._
מה זה שפע?
פיזי? רוחני?
יש דברים שכשמשתמשים בהם הם אוזלים. יש דברים שכשמשתמשים בהם הם מתרבים (אהבה, חשיבה, חלב אם...).
-
לוונדר_סגול*
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
- דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
גוריינת!
גוריינת!
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
> איך מודדים שפע? <
ביחידות אושר?
ביחידות אושר?
-
עומר_ס*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
יש דברים שכשמשתמשים בהם הם מתרבים
שפע לא מציית לחוקי התרמודינמיקה!! להוציא אותו מחוקי הטבע. מייד.
שפע לא מציית לחוקי התרמודינמיקה!! להוציא אותו מחוקי הטבע. מייד.
-
יונת_שרון*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
למה? מה עם תורת האינפורמציה?
-
ענת_שן_לוי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אולי שפע שייך ליקום אחר.
אז אם אחדים מאיתנו זוכים לשפע, זה מוכיח את קיומם של יקומים מקבילים.
זה אומר שבכלל "מיותר" לחשוב אקולוגית ולהשתדל אקולוגית עבור כוכבנו?
איך מודדים שפע?
> בסמטימטרים? זוהי המידה המככבת אצלינו עכשו.<
אז אם אחדים מאיתנו זוכים לשפע, זה מוכיח את קיומם של יקומים מקבילים.
איך מודדים שפע?
> בסמטימטרים? זוהי המידה המככבת אצלינו עכשו.<
-
יונת_שרון*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
לא מיותר לחשוב אקולוגית ולהשתדל עבור עצמנו ועבור ילדינו.
לא מיותר לחשוב אקולוגית ולהשתדל עבור עצמנו ועבור ילדינו.
-
ענת_שן_לוי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
יונת, השאלה היא כאילו רטורית והיתה מיועדת ל תמיר בוסתנאי בהקשר של הידע שהוא מייצג.
-
תמיר_בוסתנאי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
_אולי שפע שייך ליקום אחר.
אז אם אחדים מאיתנו זוכים לשפע, זה מוכיח את קיומם של יקומים מקבילים._
את מניחה שהשפע בא או שיך ליקום אחר... על סמך מה?
_זה אומר שבכלל "מיותר" לחשוב אקולוגית ולהשתדל אקולוגית עבור כוכבנו?
לא מיותר לחשוב אקולוגית ולהשתדל עבור עצמנו ועבור ילדינו._ אני מסכים עם יונת
מיועדת ל תמיר בוסתנאי בהקשר של הידע שהוא מייצג.
על איזה ייצוג את מדברת? (אני יכול לחשוב על כמה...
)
אז אם אחדים מאיתנו זוכים לשפע, זה מוכיח את קיומם של יקומים מקבילים._
את מניחה שהשפע בא או שיך ליקום אחר... על סמך מה?
_זה אומר שבכלל "מיותר" לחשוב אקולוגית ולהשתדל אקולוגית עבור כוכבנו?
לא מיותר לחשוב אקולוגית ולהשתדל עבור עצמנו ועבור ילדינו._ אני מסכים עם יונת
מיועדת ל תמיר בוסתנאי בהקשר של הידע שהוא מייצג.
על איזה ייצוג את מדברת? (אני יכול לחשוב על כמה...
-
ענת_שן_לוי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
תמיר, את זה: אולי שפע שייך ליקום אחר.
עניתי בבדיחות הדעת לאמירתו של עומר ס :
_יש דברים שכשמשתמשים בהם הם מתרבים
שפע לא מציית לחוקי התרמודינמיקה!! להוציא אותו מחוקי הטבע. מייד._
עומר ס גם ציין (בדף הבית שלי) שחוקי פיזיקה אחרים יכולים להתקיים ביקומים אחרים.
התשובה הרצינית לזה היא, כמובן, ששפע יכול להתרבות עד אין קץ כי הוא אינו אינו חומר אלא קומבינציה של חומרים שמתארגנים בתואם עם המחשבות שלנו.
ובהקשר של איך מחשבות משפיעות על היקום, ממליצה בחום על ספרו של דיפאק צ'ופרה,
כוחם של צירופי מקרים , שמסביר את זה מדהים (הרבה באמצעות תיאורים מעמיקים, ומאד קלים להבנה, של פיזיקת הקוואנטים).
וזה, תמיר, הידע שייצגת כאן בהקשר של מה ששאלתי אותך:
אם יהיו צורות חיים אחרות שיסתגלו לתנאים שיהיו, למה להתאמץ לתקן?
עניתי בבדיחות הדעת לאמירתו של עומר ס :
_יש דברים שכשמשתמשים בהם הם מתרבים
שפע לא מציית לחוקי התרמודינמיקה!! להוציא אותו מחוקי הטבע. מייד._
עומר ס גם ציין (בדף הבית שלי) שחוקי פיזיקה אחרים יכולים להתקיים ביקומים אחרים.
התשובה הרצינית לזה היא, כמובן, ששפע יכול להתרבות עד אין קץ כי הוא אינו אינו חומר אלא קומבינציה של חומרים שמתארגנים בתואם עם המחשבות שלנו.
ובהקשר של איך מחשבות משפיעות על היקום, ממליצה בחום על ספרו של דיפאק צ'ופרה,
כוחם של צירופי מקרים , שמסביר את זה מדהים (הרבה באמצעות תיאורים מעמיקים, ומאד קלים להבנה, של פיזיקת הקוואנטים).
וזה, תמיר, הידע שייצגת כאן בהקשר של מה ששאלתי אותך:
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
שפע, כנראה, זה מה שאתה מרגיש עם מה שיש לך, לא מה שיש לך.
(בדומה לפתגם: 'איזהו עשיר השמח בחלקו').
ובדומה לזה שמעתי פעם הגדרה בשיעור חסידות שהייתי בו ל:'מה זה אושר'? וההגדרה: 'אושר זה כמה אור אתה מפיק ממה שיש לך'. (נראה לי שאפשר להחליף את המילה 'אושר' במילה 'שפע').
כלומר, זה לא כמה יש לך, אלא כמה אתה מסוגל להפיק מזה !
כי הקבלה והחסידות רואות בכל דבר משהו שיש בו אור אלוהי. והאור הוא אינסופי. השאלה היא: כמה אור אתה מסוגל להפיק מזה.
יש מישהו שיאכל מאכל טעים ויתענג על כל נגיסה ונגיסה, ויש מישהו אחר שיבלע בלי לשים לב ויאכל עוד ועוד מאותו מאכל ולא ירגיש מסופק.
או מישהו שיישב מול הים רבע שעה, ויהיה מאוד קשוב ושקט, ויילך עם תחושת סיפוק עמוקה. ומישהו שיישב שעתיים, וכל הזמן המחשבות שלו יתרוצצו, דאגות ובלאגנים, והוא יילך משם לא מסופק, וירגיש שלא היה שם מספיק זמן וכו'.
ובעניין ה:
אני נדהם מכך שיקום סופי יכול להנחיל שפע אין סופי (עומר ס)
אני רוצה להגיד משהו דומה למה שאמרה ענת שן לוי (אולי שפע שייך ליקום אחר.):
אני מתארת לעצמי שכשאנשים אומרים שביקום יש שפע אינסופי, הם לא מתכוונים ליקום החומרי (שעליו מדברת הפיזיקה), אלא לכל העולמות כולם. כך לפחות אני מתכוונת כשאני אומרת 'יקום'.
וזה כולל את כל העולמות הרוחניים, את כל היקומים המקבילים, את כל הרוחות והנשמות והמלאכים, הספירות, ומה שמעבר לספירות, אור אינסוף וכו' וכו'. ה-כ-ל. וזה בעצם מקביל אצלי למילה 'אלוהים'. כשאני אומרת 'היקום' אני מתכוונת ל'אלוהים'. וכשאני אומרת 'אלוהים' אני מתכוונת לכל מה שיש. ואני מאמינה שכל דבר הוא אלוהים, וגם מה שמעבר לכל דבר זה אלוהים. (כמו בחסידות: אלוהים הוא 'ממלא כל עלמין' ו'סובב כל עלמין' - כלומר 'ממלא את כל העולמות וסובב את כל העולמות').
אני מבינה, עומר ס, שאתה התכוונת ליקום החומרי, ולכן שאלת איך ייתכן שהוא מנחיל שפע אינסופי, כאשר אתה רואה בזה כאילו אנשים מייחסים לטבע את היכולות של אלוהים. וזו הייתה כוונת תהייתך - להראות לנו את האבסורד לכאורה שבמחשבה שלנו (האם אני צודקת?).
ואילו אני אומרת כשאנשים מתבטאים כך, הם מתכוונים לאותו הדבר שאתה מתכוון כשאתה אומר 'אלוהים'. (לפחות להבנתי).
ולכן אין כל סתירה.
וזה מתאים גם למה שענת אמרה, כלומר, שהשפע האינסופי הוא לא בעולם החומרי אלא בעולם הרוח, או מעבר לזה. שאולי אפשר לראות את זה כ'יקום מקביל'. אך לא מחייב.
ואולם, זה שהשפע הוא בעולם הרוח ולא בחומר, זה לא אומר שאיננו מגיע לכאן, כי יש כל הזמן יחסי גומלין בין הרוח לחומר, והרוח מתגשם בחומר.
אך עדיין, החומר עצמו, לפחות על פני כדור הארץ, ברור שהוא מוגבל ולא אינסופי, ומה שאמרה אותה מורה רוחנית לדעתי היה היקש מוטעה.
ועל כל פנים, אני חושבת, שאם נחשוב שלמרות שהחומר פה סופי, זו לא בעיה כי אפשר למשוך לכאן שפע מהעולם הרוחני - זה לא יעבוד כך. אם היקום נותן לנו מתנות שאנחנו מתייחסים אליהן בקלות ראש, למה שייתן לנו עוד?
כשאנחנו לא יודעים ליהנות ממה שכבר יש, אלא כל הזמן רק רוצים עוד ועוד ועוד בלי לחוש שום סיפוק, כשאנחנו משתמשים וזורקים משתמשים וזורקים, בלי שום כבוד אמיתי ועמוק למה שקיבלנו - למה שנקבל עוד?
כדי שנקבל שפע עלינו לכבד את מה שכבר יש לנו.

(בדומה לפתגם: 'איזהו עשיר השמח בחלקו').
ובדומה לזה שמעתי פעם הגדרה בשיעור חסידות שהייתי בו ל:'מה זה אושר'? וההגדרה: 'אושר זה כמה אור אתה מפיק ממה שיש לך'. (נראה לי שאפשר להחליף את המילה 'אושר' במילה 'שפע').
כלומר, זה לא כמה יש לך, אלא כמה אתה מסוגל להפיק מזה !
כי הקבלה והחסידות רואות בכל דבר משהו שיש בו אור אלוהי. והאור הוא אינסופי. השאלה היא: כמה אור אתה מסוגל להפיק מזה.
יש מישהו שיאכל מאכל טעים ויתענג על כל נגיסה ונגיסה, ויש מישהו אחר שיבלע בלי לשים לב ויאכל עוד ועוד מאותו מאכל ולא ירגיש מסופק.
או מישהו שיישב מול הים רבע שעה, ויהיה מאוד קשוב ושקט, ויילך עם תחושת סיפוק עמוקה. ומישהו שיישב שעתיים, וכל הזמן המחשבות שלו יתרוצצו, דאגות ובלאגנים, והוא יילך משם לא מסופק, וירגיש שלא היה שם מספיק זמן וכו'.
ובעניין ה:
אני נדהם מכך שיקום סופי יכול להנחיל שפע אין סופי (עומר ס)
אני רוצה להגיד משהו דומה למה שאמרה ענת שן לוי (אולי שפע שייך ליקום אחר.):
אני מתארת לעצמי שכשאנשים אומרים שביקום יש שפע אינסופי, הם לא מתכוונים ליקום החומרי (שעליו מדברת הפיזיקה), אלא לכל העולמות כולם. כך לפחות אני מתכוונת כשאני אומרת 'יקום'.
וזה כולל את כל העולמות הרוחניים, את כל היקומים המקבילים, את כל הרוחות והנשמות והמלאכים, הספירות, ומה שמעבר לספירות, אור אינסוף וכו' וכו'. ה-כ-ל. וזה בעצם מקביל אצלי למילה 'אלוהים'. כשאני אומרת 'היקום' אני מתכוונת ל'אלוהים'. וכשאני אומרת 'אלוהים' אני מתכוונת לכל מה שיש. ואני מאמינה שכל דבר הוא אלוהים, וגם מה שמעבר לכל דבר זה אלוהים. (כמו בחסידות: אלוהים הוא 'ממלא כל עלמין' ו'סובב כל עלמין' - כלומר 'ממלא את כל העולמות וסובב את כל העולמות').
אני מבינה, עומר ס, שאתה התכוונת ליקום החומרי, ולכן שאלת איך ייתכן שהוא מנחיל שפע אינסופי, כאשר אתה רואה בזה כאילו אנשים מייחסים לטבע את היכולות של אלוהים. וזו הייתה כוונת תהייתך - להראות לנו את האבסורד לכאורה שבמחשבה שלנו (האם אני צודקת?).
ואילו אני אומרת כשאנשים מתבטאים כך, הם מתכוונים לאותו הדבר שאתה מתכוון כשאתה אומר 'אלוהים'. (לפחות להבנתי).
ולכן אין כל סתירה.
וזה מתאים גם למה שענת אמרה, כלומר, שהשפע האינסופי הוא לא בעולם החומרי אלא בעולם הרוח, או מעבר לזה. שאולי אפשר לראות את זה כ'יקום מקביל'. אך לא מחייב.
ואולם, זה שהשפע הוא בעולם הרוח ולא בחומר, זה לא אומר שאיננו מגיע לכאן, כי יש כל הזמן יחסי גומלין בין הרוח לחומר, והרוח מתגשם בחומר.
אך עדיין, החומר עצמו, לפחות על פני כדור הארץ, ברור שהוא מוגבל ולא אינסופי, ומה שאמרה אותה מורה רוחנית לדעתי היה היקש מוטעה.
ועל כל פנים, אני חושבת, שאם נחשוב שלמרות שהחומר פה סופי, זו לא בעיה כי אפשר למשוך לכאן שפע מהעולם הרוחני - זה לא יעבוד כך. אם היקום נותן לנו מתנות שאנחנו מתייחסים אליהן בקלות ראש, למה שייתן לנו עוד?
כשאנחנו לא יודעים ליהנות ממה שכבר יש, אלא כל הזמן רק רוצים עוד ועוד ועוד בלי לחוש שום סיפוק, כשאנחנו משתמשים וזורקים משתמשים וזורקים, בלי שום כבוד אמיתי ועמוק למה שקיבלנו - למה שנקבל עוד?
כדי שנקבל שפע עלינו לכבד את מה שכבר יש לנו.
-
עומר_ס*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אני מסכים עם מה שכתבת. אבל הרמת לי להנחתה עם החסידות.
אחת הבעיות היותר מענינות היא תורת הצמצום שפותחה ע"י הארי ופורשה במובנים רבים בחסידות. העניין הוא איך אלוהים האין סופי צמצם עצמו בעולם סופי, או מכיוון אחר - אני רואה את העולם, ואלוהים שוכן בעולם, אם כן היכן הוא? בתוך כל ישות בעולם? ואם אלוהים בשולחן - איפה השולחן?
זו דוגמה לשאלה רצינית ביותר שנידונה בעמקות על מיקומה האמיתי של ישות אין סופית ביקום סופי. וממילא אם אלוהים = הטוב, אזי הוא מנחיל לעולם את עצמו, וכך יש מקום לשפע אין סופי (כי מהאינסוף ניתן לחסר ככול שנרצה, הוא ישאר אין סוף).
(הפתרון לדעתי הוא בפיזיקה המודרנית ובמתמטיקה. אלוהים נמצא במימדים אחרים (למשל המימד ה - 26) או במרחב בעצום שבין קליפת האלקטרונים לגרעין האטום.)
אחת הבעיות היותר מענינות היא תורת הצמצום שפותחה ע"י הארי ופורשה במובנים רבים בחסידות. העניין הוא איך אלוהים האין סופי צמצם עצמו בעולם סופי, או מכיוון אחר - אני רואה את העולם, ואלוהים שוכן בעולם, אם כן היכן הוא? בתוך כל ישות בעולם? ואם אלוהים בשולחן - איפה השולחן?
זו דוגמה לשאלה רצינית ביותר שנידונה בעמקות על מיקומה האמיתי של ישות אין סופית ביקום סופי. וממילא אם אלוהים = הטוב, אזי הוא מנחיל לעולם את עצמו, וכך יש מקום לשפע אין סופי (כי מהאינסוף ניתן לחסר ככול שנרצה, הוא ישאר אין סוף).
(הפתרון לדעתי הוא בפיזיקה המודרנית ובמתמטיקה. אלוהים נמצא במימדים אחרים (למשל המימד ה - 26) או במרחב בעצום שבין קליפת האלקטרונים לגרעין האטום.)
-
תמיר_בוסתנאי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
ענת: קודם כל, למה הכוונה ב"לתקן"? אם הכוונה היא "להחזיר לקדמותו", אני לא בטוח שמה שהיה קודם היה "מתוקן" וגם אם כן, זה היה נכון ל"אז".
אבל, אם לא נשתדל לשמור על הסביבה (למשל, מזיהום שאנו יוצרים), יש סיכוי (או סיכון) סביר שכדור הארץ יהפוך לסביבה עויינת לבני האדם. דוגמאות לא חסר: למשל, עלייה ב-6 מעלות, בממוצע על פני כדור הארץ, תהפוך חלקים נרחבים שלו לבתי ניתנים לחיים על ידי בני אדם, תגרום להפשרת הקרחונים, עליית מפלס האוקיינונים ב- 50 מטר והצפת כל איזורי החוף בעולם (מין "מבול" שכזה).
ירידה ב-6 מעלות, תביא לנו תקופת קרח "חדשה ישנה" (אנו למעשה ב"הפסקה קלה", בתוך תקופת קרח...), ארה"ב ואירופה למשל יכוסו, תוך זמן קצר (שנים בודדות) בשכבה של כמה מטרים של שלג עד, שלא מפשיר בקיץ).
אני הייתי שמח אילו כדור הארץ היה ממשיך להיות מקום ראוי לקיומם של בני האדם, לפחות עד שנלמד לנדוד למקומות (כוכבים?) אחרים. אני מאמין שעוד לא נסתם הגולל על בני האדם כמין בעל זכות קיום...
ענת: קודם כל, למה הכוונה ב"לתקן"? אם הכוונה היא "להחזיר לקדמותו", אני לא בטוח שמה שהיה קודם היה "מתוקן" וגם אם כן, זה היה נכון ל"אז".
אבל, אם לא נשתדל לשמור על הסביבה (למשל, מזיהום שאנו יוצרים), יש סיכוי (או סיכון) סביר שכדור הארץ יהפוך לסביבה עויינת לבני האדם. דוגמאות לא חסר: למשל, עלייה ב-6 מעלות, בממוצע על פני כדור הארץ, תהפוך חלקים נרחבים שלו לבתי ניתנים לחיים על ידי בני אדם, תגרום להפשרת הקרחונים, עליית מפלס האוקיינונים ב- 50 מטר והצפת כל איזורי החוף בעולם (מין "מבול" שכזה).
ירידה ב-6 מעלות, תביא לנו תקופת קרח "חדשה ישנה" (אנו למעשה ב"הפסקה קלה", בתוך תקופת קרח...), ארה"ב ואירופה למשל יכוסו, תוך זמן קצר (שנים בודדות) בשכבה של כמה מטרים של שלג עד, שלא מפשיר בקיץ).
אני הייתי שמח אילו כדור הארץ היה ממשיך להיות מקום ראוי לקיומם של בני האדם, לפחות עד שנלמד לנדוד למקומות (כוכבים?) אחרים. אני מאמין שעוד לא נסתם הגולל על בני האדם כמין בעל זכות קיום...
-
תמרוש_רוש
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אני מאמין שעוד לא נסתם הגולל על בני האדם כמין בעל זכות קיום...
אשרי המאמין.
גם אני מאמינה בזה. אבל לדעתי אנחנו צריכים להרוויח את זכות הקיום שלנו, להוכיח שאנחנו ראויים. וכרגע אנחנו מתנהגים די בטפשות ובחוסר אחריות כלפי עצמנו ועתידנו - מנהיג אינדיאני אחד ניסח את זה כך: "האירופאים מקריבים את נכדיהם כדי להאכיל את ילדיהם". והאמירה ש"יש שפע ביקום אז נזלזל במשאבים טבעיים סופיים" די משקפת את זה בעיני. יש הבדל גדול בין שפע אמיתי (אני קוראת לזה אהבה - היא לא חומרית, ואפשר לייצר ממנה עוד ועוד עד אינסוף) לבין חומר פיזי הנמצא בעולמנו הקט, ושהוא בהחלט מוגבל וצריך להתנהל אתו בזהירות ובתבונה.
אשרי המאמין.
גם אני מאמינה בזה. אבל לדעתי אנחנו צריכים להרוויח את זכות הקיום שלנו, להוכיח שאנחנו ראויים. וכרגע אנחנו מתנהגים די בטפשות ובחוסר אחריות כלפי עצמנו ועתידנו - מנהיג אינדיאני אחד ניסח את זה כך: "האירופאים מקריבים את נכדיהם כדי להאכיל את ילדיהם". והאמירה ש"יש שפע ביקום אז נזלזל במשאבים טבעיים סופיים" די משקפת את זה בעיני. יש הבדל גדול בין שפע אמיתי (אני קוראת לזה אהבה - היא לא חומרית, ואפשר לייצר ממנה עוד ועוד עד אינסוף) לבין חומר פיזי הנמצא בעולמנו הקט, ושהוא בהחלט מוגבל וצריך להתנהל אתו בזהירות ובתבונה.
ביקום יש שפע בלתי נדלה
היי זאת אני שהתחלתי את הדף, מה נשמע?
מה זה שפע?
פיזי? רוחני?
שפע זה לא הכל?גם פיזי וגם רוחני?,הרי שפע לא נעצר.אנחנו עוצרים אותו הוא רק רוצה לתת ולתת ולתת,הוא גם רוצה שיהיה לנו בית נוח ומיטה כייפית
ובילויים וטיולים,אבל הוא בעיקר רוצה להגשים את מה שאנחנו רוצים.לטוב ולרע.
מישהו קרא"שיחות עם אלוהים"?
וכדאי לכם לקרוא את"תפילה ניסים ומסתורין"של הרב ברג מה"מרכז לקבלה"
לילה טוב
כייף איתכם(-:
מה זה שפע?
פיזי? רוחני?
שפע זה לא הכל?גם פיזי וגם רוחני?,הרי שפע לא נעצר.אנחנו עוצרים אותו הוא רק רוצה לתת ולתת ולתת,הוא גם רוצה שיהיה לנו בית נוח ומיטה כייפית
ובילויים וטיולים,אבל הוא בעיקר רוצה להגשים את מה שאנחנו רוצים.לטוב ולרע.
מישהו קרא"שיחות עם אלוהים"?
וכדאי לכם לקרוא את"תפילה ניסים ומסתורין"של הרב ברג מה"מרכז לקבלה"
לילה טוב
כייף איתכם(-:
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אה....
חוץ מזה
לדעתי צריך לשמור על היקום לאות תודה על כל מה שהוא נותן לנו לילדינו ונכדינו.
תודה יקום, אתה ענק (תרתי משמע)
חוץ מזה
לדעתי צריך לשמור על היקום לאות תודה על כל מה שהוא נותן לנו לילדינו ונכדינו.
תודה יקום, אתה ענק (תרתי משמע)
-
תמיר_בוסתנאי*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
אני ממליץ לקרא את "Engines of Creation", ספר מקוון של K. Eric Drexler.
חלק ממה שכתוב שם: ניתן, בעיקרון לבנות "מכונות" שבעזרתן ניתן "לשכפל" ו/או "לסנטז" כל חומר שהוא. בעלויות אנרגטיות סבירות ו"שוות לכל נפש".
אם וכאשר נגיע לשם, וכאמור, יתכן ואנו במרחק של 10-20 שנה ממימוש כנ"ל. לא תהיה בעייה עקרונית להפוך כל חומר "מזהם" לחומר "מועיל" ובכך לפתור, פחות או יותר, את כל בעיות האנרגייה והזיהום שלנו... (הספר גם דן בבעיות החדשות שיצוצו במקרה כזה).
שווה קריאה!!!
חלק ממה שכתוב שם: ניתן, בעיקרון לבנות "מכונות" שבעזרתן ניתן "לשכפל" ו/או "לסנטז" כל חומר שהוא. בעלויות אנרגטיות סבירות ו"שוות לכל נפש".
אם וכאשר נגיע לשם, וכאמור, יתכן ואנו במרחק של 10-20 שנה ממימוש כנ"ל. לא תהיה בעייה עקרונית להפוך כל חומר "מזהם" לחומר "מועיל" ובכך לפתור, פחות או יותר, את כל בעיות האנרגייה והזיהום שלנו... (הספר גם דן בבעיות החדשות שיצוצו במקרה כזה).
שווה קריאה!!!
-
שיר_נ*
- הצטרפות: 17 פברואר 2006, 12:35
- דף אישי: הדף האישי של שיר_נ*
ביקום יש שפע בלתי נדלה
מזמן לא כתבו כאן..ובכל זאת:-) שפע לדעתי זו גישה. בהיפתחות לשפע ובשינוי התפיסתי שמגיע לנו כל מה שליקום יש להציע , ישנה גם הודיה בשפע והערכה בשפע ונתינה חזרה בשפע.
הבעיה בעולמנו היא כי אנשים לא מאמינים שמגיע להם וזה גורם להם לגזול, לפשוע להרוס ולקחת.
כאשר אתה נינוח ונפתח אל השפע, אין שם לחץ, אין פחד שלא יהיה לך ויש הכרה, תודה עמוקה ואהבה אל הקיים.
זו לכשעצמה אנרגיה מתרחבת שמשכפלת את עצמה.
לדעתי כל מה שאנחנו פה ללמוד זה איך להרחיב ולהיפתח לשפע בכל תחום בלי יוצא מן הכלל.
הבעיה בעולמנו היא כי אנשים לא מאמינים שמגיע להם וזה גורם להם לגזול, לפשוע להרוס ולקחת.
כאשר אתה נינוח ונפתח אל השפע, אין שם לחץ, אין פחד שלא יהיה לך ויש הכרה, תודה עמוקה ואהבה אל הקיים.
זו לכשעצמה אנרגיה מתרחבת שמשכפלת את עצמה.
לדעתי כל מה שאנחנו פה ללמוד זה איך להרחיב ולהיפתח לשפע בכל תחום בלי יוצא מן הכלל.