בהיית מפגש
-
אנונימי
בהיית מפגש
דף שמחכה ליונת ולכל מי שיכול ורוצה להגדיר. (מצרך דחוף לאור העלבויות טרום ותוך כדי שהות בפארק הירדן ובמפגשים בכלל)
-
מאמא_מאוהבת*
- הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
- דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*
בהיית מפגש
מה, פה נעלבים מראש ואז מגיעים לפארק הירדן כבר רגועים? 
-
סיגל_ב*
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
בהיית מפגש
אם ככה אז צריך לתייג את הדף כ דף פולני @}
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
בהיית מפגש
קודם כל חשוב להבהיר שהקרדיט על המונח רשום על שם ענת ג. אני יותר טובה בלעשות את זה מאשר לדבר על זה... 
בכל אופן, מדובר בזה שמרגישים במפגש מספיק נוח בשביל לא להיות עסוקים ב"מה צריך להגיד עכשיו" או "מה צריך לעשות עכשיו" ואז אפשר סתם לשבת ולא לעשות כלום, ואפילו לא להקשיב לאף אחד או להסתכל על שום דבר מיוחד. אפשר אפילו להרדם.
יש כאלה שעבורם זה מתנה מיוחדת שהם מעניקים לעצמם רק כשבאמת הם מרגישים מספיק נוח, ויש כאלה שאצלם זה צורך קיומי. (כמוני)
התוצאה עלולה להראות כמו התעלמות מתנשאת או קוּליות פלצנית (נדמה לי שהתיאור המדויק נשאר בדף השתלבות במפגשי חינוך ביתי).
תופעה אחרת עם סימפטומים דומים היא ביישנות פשוטה. אין לי מושג איך אפשר להבדיל מבחוץ בין תופעה אחת לשניה, אבל נראה לי שאפשר פשוט לפנות לבוהה ולהגיד "שלום, יש לך במקרה מתכון טוב לפויקה?" ואז לפי התגובה להחליט איך להמשיך.
בכל אופן, מדובר בזה שמרגישים במפגש מספיק נוח בשביל לא להיות עסוקים ב"מה צריך להגיד עכשיו" או "מה צריך לעשות עכשיו" ואז אפשר סתם לשבת ולא לעשות כלום, ואפילו לא להקשיב לאף אחד או להסתכל על שום דבר מיוחד. אפשר אפילו להרדם.
יש כאלה שעבורם זה מתנה מיוחדת שהם מעניקים לעצמם רק כשבאמת הם מרגישים מספיק נוח, ויש כאלה שאצלם זה צורך קיומי. (כמוני)
התוצאה עלולה להראות כמו התעלמות מתנשאת או קוּליות פלצנית (נדמה לי שהתיאור המדויק נשאר בדף השתלבות במפגשי חינוך ביתי).
תופעה אחרת עם סימפטומים דומים היא ביישנות פשוטה. אין לי מושג איך אפשר להבדיל מבחוץ בין תופעה אחת לשניה, אבל נראה לי שאפשר פשוט לפנות לבוהה ולהגיד "שלום, יש לך במקרה מתכון טוב לפויקה?" ואז לפי התגובה להחליט איך להמשיך.
-
לילה_טוב*
- הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
- דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*
בהיית מפגש
ורד לב תיארה את זה פעם נורא יפה, אולי בדף שיונת הזכירה.
-
מאמא_מאוהבת*
- הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
- דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*
בהיית מפגש
אז "בהיית" בא מ- לבהות?
עדיין לא ממש מבינה על מה הדף הזה.
עדיין לא ממש מבינה על מה הדף הזה.
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
בהיית מפגש
אז "בהיית" בא מ- לבהות?
כן, בדיוק.
הנה דוגמה קיצונית שממחישה את הענין:
בתי הגדולה.
היא עומדת, "תקועה" באמצע, ומסתכלת. מתקרבת בהליכה איטית למשוה שמענין אותה נורא, ונעצרת. מסתכלת. לא אומרת מילה. פתאום היא רואה מישהו שהיא מכירה. קפיצה מוזרה, לא מצליחה/רוצה לדבר ברור. מסתכלת. לא אומרת מילה.
היא ילדה, אז אף אחד לא מאשים אותה בסנוביות. היא "מתבוננת", "מתבישת", "מתאקלמת".
אמא שלה לא יודעת למקם את עצמה, נעמדת לידה. שותקת. מסתכלת. (איך קוראים לדף ההוא על השימוש בילדים?)
כן, בדיוק.
הנה דוגמה קיצונית שממחישה את הענין:
בתי הגדולה.
היא עומדת, "תקועה" באמצע, ומסתכלת. מתקרבת בהליכה איטית למשוה שמענין אותה נורא, ונעצרת. מסתכלת. לא אומרת מילה. פתאום היא רואה מישהו שהיא מכירה. קפיצה מוזרה, לא מצליחה/רוצה לדבר ברור. מסתכלת. לא אומרת מילה.
היא ילדה, אז אף אחד לא מאשים אותה בסנוביות. היא "מתבוננת", "מתבישת", "מתאקלמת".
אמא שלה לא יודעת למקם את עצמה, נעמדת לידה. שותקת. מסתכלת. (איך קוראים לדף ההוא על השימוש בילדים?)
-
אמא_לגדולים*
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2004, 16:39
בהיית מפגש
היא עומדת, "תקועה" באמצע, ומסתכלת.
אוי, איזה יופי, איזה יופי. אני מרגע לרגע אוהבת את האתר הזה יותר. ולא, אין לי שום כוונה להגיע למפגשים האילו, באמת, לירדן (בגלל ביישנות מוגזמת) ולסבול מהבהיה של האחרים (ושיהיה לכם לבריאות), אבל פתאום היתה לי "הארה" לגבי ביתי הגדולה, ואיך שאני צריכה להגן עליה כל הזמן מפני הסובבים (דודים, חברים, סבים, סבתות) והיא פשוט בבהייה!
אוי, איזה יופי, איזה יופי. אני מרגע לרגע אוהבת את האתר הזה יותר. ולא, אין לי שום כוונה להגיע למפגשים האילו, באמת, לירדן (בגלל ביישנות מוגזמת) ולסבול מהבהיה של האחרים (ושיהיה לכם לבריאות), אבל פתאום היתה לי "הארה" לגבי ביתי הגדולה, ואיך שאני צריכה להגן עליה כל הזמן מפני הסובבים (דודים, חברים, סבים, סבתות) והיא פשוט בבהייה!
-
אם_הבנים_שמחה*
- הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
- דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*
בהיית מפגש
תופעה אחרת עם סימפטומים דומים היא ביישנות פשוטה. אין לי מושג איך אפשר להבדיל מבחוץ בין תופעה אחת לשניה,
שנים על גבי שנימואשמתי בהתנשאות כשהתבישתי.
>היום זה כבר לא מזיז לי. היומני בישנית מתנשאת.<
>היום זה כבר לא מזיז לי. היומני בישנית מתנשאת.<
-
א_גרויסע_מויש*
- הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47
בהיית מפגש
גמני.
<עדיין מתביישת>
גמני.
<עדיין מתביישת>
-
נומושי_לברדורייט*
- הצטרפות: 10 אפריל 2005, 14:38
בהיית מפגש
אני מבקשת מעגל לחדשים/ביישנים..אפשר?