ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
-
אמא_של_נבט*
- הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
מחפשת עצה ודעה של מי שיודע את התשובה .
נבט בן השנתיים נגמל אך לפני שבועיים. הגמילה היתה החלטית ודי בבת אחת. זה כבר כמה ימים שאנו מתעוררים בחמש בבוקר לקול זעקותיו המבקש אוכל. לא מים אלא ארוחה של ממש. אני מודה שהעצלות והעייפות בשעה זאת מובילים אותי לתת לא פיתה או מיקספלקס כל דבר שלא דורש מורכבות .
השאלה האם זה הגיוני? האם אני צריכה להתחיל בתוספי חלב שעד היום לא היו בביתנו? האם עלי לקבל את זה כמשהו שיעבור ?
בעלי נסיון וידע אשמח לשמוע את דעתכם.
ואם יש תשובות בדף אחר אשמח לקבל הפניה ,לא כל כך מצאתי .
נבט בן השנתיים נגמל אך לפני שבועיים. הגמילה היתה החלטית ודי בבת אחת. זה כבר כמה ימים שאנו מתעוררים בחמש בבוקר לקול זעקותיו המבקש אוכל. לא מים אלא ארוחה של ממש. אני מודה שהעצלות והעייפות בשעה זאת מובילים אותי לתת לא פיתה או מיקספלקס כל דבר שלא דורש מורכבות .
השאלה האם זה הגיוני? האם אני צריכה להתחיל בתוספי חלב שעד היום לא היו בביתנו? האם עלי לקבל את זה כמשהו שיעבור ?
בעלי נסיון וידע אשמח לשמוע את דעתכם.
ואם יש תשובות בדף אחר אשמח לקבל הפניה ,לא כל כך מצאתי .
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
האם זה הגיוני?
כן... מה לעשות, הנקה זה קל ונוח, ורק אחרי שגומלים מגלים כמה טרחה יש בהכנת אוכל בכל שעות היממה (בקיצור, זה קורה גם לנו).
האם אני צריכה להתחיל בתוספי חלב שעד היום לא היו בביתנו?
את מתכוונת לתמ"ל? ממש אין צורך. בגילו הוא בהחלט יכול לשתות חלב רגיל (רצוי אורגני), לאכול יוגורט לבן, או באמת כריך שהכנת מבעוד מועד.
כן... מה לעשות, הנקה זה קל ונוח, ורק אחרי שגומלים מגלים כמה טרחה יש בהכנת אוכל בכל שעות היממה (בקיצור, זה קורה גם לנו).
האם אני צריכה להתחיל בתוספי חלב שעד היום לא היו בביתנו?
את מתכוונת לתמ"ל? ממש אין צורך. בגילו הוא בהחלט יכול לשתות חלב רגיל (רצוי אורגני), לאכול יוגורט לבן, או באמת כריך שהכנת מבעוד מועד.
-
נורית_מאור_שביט*
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
האם אני צריכה להתחיל בתוספי חלב שעד היום לא היו בביתנו? האם עלי לקבל את זה כמשהו שיעבור ?
יקירתי, אני לא הייתי עוברת (לא עברתי) לתחליפי חלב.
זה ודאי גם יעבור ויהיו דברים אחרים שתתלבטי בהם, ושאולי לא יתאמו את ציפיותיך מעצמך כסופר-אמא שמאכילה את בנה את האוכל הבריא ביותר.
כשגמלתי את בניי בגיל שנתיים פלוס מינוס, אני עברתי לדייסת קווקר (קווקר מבושל במים+טחינה+סוכר/מולסה או מלח: כלומר - אחד אוהב מתוק אחד אוהב מלוח).
הקווקר הגרוס מתבשל מאוד מהר.
עד כמה שזכור לי נבט מאוד אוהב כל מיני דייסות.
האם זה יותר מדי בשבילך בשעה כזו?
אופציה נוספת, שהיא יותר פינוק מאוכל, ואפשר לבדוק (אני עושה זאת מזה כמה חודשים): שוקו שמכינים מצ'יקו או קקאו (לא גליק בריאותי, אבל עדיף - עד כמה שידוע לי - על שוקולית למיניה) על בסיס מים רותחים ומוסיפים חלב - כזה או אחר, והמתקה כזו או אחרת (אם יש צורך) לפי העדפותיך. יש שמכינים זאת מאבקת חרובים, אבל לי זה חמוץ מידי.
אני מוזגת אותו לתוך בקבוק של שוקו שנקנה פעם עם שוקו) עם פקק מציצה שכזה , והם מתענגים עליו כשקמים בבוקר.
זה חמים ונעים וטעים, אבל זה לא אוכל.
בהצלחה
יקירתי, אני לא הייתי עוברת (לא עברתי) לתחליפי חלב.
זה ודאי גם יעבור ויהיו דברים אחרים שתתלבטי בהם, ושאולי לא יתאמו את ציפיותיך מעצמך כסופר-אמא שמאכילה את בנה את האוכל הבריא ביותר.
כשגמלתי את בניי בגיל שנתיים פלוס מינוס, אני עברתי לדייסת קווקר (קווקר מבושל במים+טחינה+סוכר/מולסה או מלח: כלומר - אחד אוהב מתוק אחד אוהב מלוח).
הקווקר הגרוס מתבשל מאוד מהר.
עד כמה שזכור לי נבט מאוד אוהב כל מיני דייסות.
האם זה יותר מדי בשבילך בשעה כזו?
אופציה נוספת, שהיא יותר פינוק מאוכל, ואפשר לבדוק (אני עושה זאת מזה כמה חודשים): שוקו שמכינים מצ'יקו או קקאו (לא גליק בריאותי, אבל עדיף - עד כמה שידוע לי - על שוקולית למיניה) על בסיס מים רותחים ומוסיפים חלב - כזה או אחר, והמתקה כזו או אחרת (אם יש צורך) לפי העדפותיך. יש שמכינים זאת מאבקת חרובים, אבל לי זה חמוץ מידי.
אני מוזגת אותו לתוך בקבוק של שוקו שנקנה פעם עם שוקו) עם פקק מציצה שכזה , והם מתענגים עליו כשקמים בבוקר.
זה חמים ונעים וטעים, אבל זה לא אוכל.
בהצלחה
-
טליה_טקאוקה*
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
לדעתי ממש עדיף לא שוקו..
גם ממש אין צורך בתחליף חלב...
הילד שלי הרבה פעמים מתעורר בחמש או לפני רעב.. מה לעשות-הוא רעב..אז אני דואגת לכמה אופציות של ארוחות קלות שאני יכולה להכין בלי מאמץ ואחר כך מתחילה להכין ארוחת בוקר יותר מושקעת. אנחנו אוכלים ארוחת בוקר חמה (יפנית)..
מה שאצלי מהיר הכנה-קורנפלקס אורגני עם חלב אורז. אם הוא מבקש אני מוסיפה צימוקים אורגניים. יש לנו גם פצפוצי אורז מלא אורגני, אבל אני לא בטוחה שיש בארץ. לחם מלא עם טחינה וירק. פרי.דיסת קוואקר עם חלב אורז. אומנם אוכל תעשייתי אבל הרע במיעוטו...
הילד שלי ממש רעב בבוקר. בערב הוא בקושי אוכל. כנראה שיש ילדים כאלה...זה לא קל אבל מתרגלים...זה יותר קשה כשיש גם תינוקת יונקת..אולי היה עדיף להניק שניים..
גם ממש אין צורך בתחליף חלב...
הילד שלי הרבה פעמים מתעורר בחמש או לפני רעב.. מה לעשות-הוא רעב..אז אני דואגת לכמה אופציות של ארוחות קלות שאני יכולה להכין בלי מאמץ ואחר כך מתחילה להכין ארוחת בוקר יותר מושקעת. אנחנו אוכלים ארוחת בוקר חמה (יפנית)..
מה שאצלי מהיר הכנה-קורנפלקס אורגני עם חלב אורז. אם הוא מבקש אני מוסיפה צימוקים אורגניים. יש לנו גם פצפוצי אורז מלא אורגני, אבל אני לא בטוחה שיש בארץ. לחם מלא עם טחינה וירק. פרי.דיסת קוואקר עם חלב אורז. אומנם אוכל תעשייתי אבל הרע במיעוטו...
הילד שלי ממש רעב בבוקר. בערב הוא בקושי אוכל. כנראה שיש ילדים כאלה...זה לא קל אבל מתרגלים...זה יותר קשה כשיש גם תינוקת יונקת..אולי היה עדיף להניק שניים..
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
חלב שומשום:
טוחנים 2 כפות שומשום (מלא, אורגני) במטחנת תבלינים.
בבלנדר עם 3 תמרים יבשים (בערך) וכוס מים מבלנדרים עד שחלק ואחיד.
טעים לאללה וגם בריא.
הכיני כזה בלילה, שימי במקרר ולמדי את נבט את הדרך למקרר.
שיהיו בקרים שקטים וארוכים.
טוחנים 2 כפות שומשום (מלא, אורגני) במטחנת תבלינים.
בבלנדר עם 3 תמרים יבשים (בערך) וכוס מים מבלנדרים עד שחלק ואחיד.
טעים לאללה וגם בריא.
שיהיו בקרים שקטים וארוכים.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
ללמד את הדרך למקרר - אני מאוד בעד. אצלי מגיל צעיר (אם כי בטח לא שנתיים... יותר בסביבות שלוש ומעלה) המשכימים קום למדו להכין לעצמם קורנפלקס עם חלב (לא האופציה הכי בריאה, אבל את יכולה להתאים למה שכן מתאים לך). אפשר להכין קערה עם קורנפלקס במקרר (או כל אוכל אחר), במדף בגובה מתאים, וילד יכול להוסיף לעצמו חלב. כריכים ומזונות אחרים שלא מחייבים קירור אפשר להשאיר על שולחן האוכל (מכוסים). שוב - לא אופציה לגיל שלך, אבל שווה לזכור לעתיד
עדי יותם
ללמד את הדרך למקרר - אני מאוד בעד. אצלי מגיל צעיר (אם כי בטח לא שנתיים... יותר בסביבות שלוש ומעלה) המשכימים קום למדו להכין לעצמם קורנפלקס עם חלב (לא האופציה הכי בריאה, אבל את יכולה להתאים למה שכן מתאים לך). אפשר להכין קערה עם קורנפלקס במקרר (או כל אוכל אחר), במדף בגובה מתאים, וילד יכול להוסיף לעצמו חלב. כריכים ומזונות אחרים שלא מחייבים קירור אפשר להשאיר על שולחן האוכל (מכוסים). שוב - לא אופציה לגיל שלך, אבל שווה לזכור לעתיד
עדי יותם
-
POOH_והתוספות*
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
גם אצלנו זה ככה מאז שגמלנו מהנקות לילה - אצלנו הוא מקבל חלב אורז בבקבוק.
לא תמיד זה עוזר לו לחזור לישון אבל לפחות הוא לא נשאר רעב..
POOH
לא תמיד זה עוזר לו לחזור לישון אבל לפחות הוא לא נשאר רעב..
POOH
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
אני כן נתתי תמ"ל אחרי שגמלתי מהנקה בגיל שנתיים. הרגשתי שהם זקוקים למשהו מרוכז, ונראה לי שבשעות הבוקר המוקדמות זה בהחלט בהחלט עדיף על פיתנה או קורנפלקס. וזה אמנם מטריח יותר מהנקה, אבל כשזה מנה או שתים ליום זה לא נורא
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
אם בוחרים בתמ"ל אז בקבוק מים + מחלק מנות עם מנה מדודה ליד המיטה חוסך את ההליכה למקרר ואפילו את פקיחת העיניים של אבאמא. זה הכי אינסטנט שיש.
(טמפ' החדר, ברור. אצלנו זה תמיד היה טמפ' החדר גם בגיל צעיר ובחורף)
(טמפ' החדר, ברור. אצלנו זה תמיד היה טמפ' החדר גם בגיל צעיר ובחורף)
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
קופסה עם פירות חתוכים.
קופסה עם ירקות חתוכים.
קופסה קטנה עם גרנולה/אגוזים/עוגיות ביתיות.
יוגורט (אפשר עם פירת/ירקות)
כל אלה יכולים להיות מוכנים מראש ובהישג ידו של נבט.
וגם פיתה עם משהו או קורן פלייקס נורא פרקטיים.
ארוחת ערב מאוחרת יותר עוזרת לי להתעורר (כשלפנות-בוקר) לא רעבה. אולי גם לנבט?
קופסה עם ירקות חתוכים.
קופסה קטנה עם גרנולה/אגוזים/עוגיות ביתיות.
יוגורט (אפשר עם פירת/ירקות)
כל אלה יכולים להיות מוכנים מראש ובהישג ידו של נבט.
וגם פיתה עם משהו או קורן פלייקס נורא פרקטיים.
ארוחת ערב מאוחרת יותר עוזרת לי להתעורר (כשלפנות-בוקר) לא רעבה. אולי גם לנבט?
-
רוקדת_לאור_ירח*
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
_אני הפוך
ארוחה מאוחרת= רעבה בבוקר_
גם אני. זה גם יותר הגיוני לפי כל מיני תורות תזונתיות ולא רק של "קיצוניים" "טבעונים" וכו', גם במיינסטרים של התזונאים ממליצים לאכול מוקדם ארוחת ערב בין השאר בגלל הנ"ל.
ארוחה מאוחרת= רעבה בבוקר_
גם אני. זה גם יותר הגיוני לפי כל מיני תורות תזונתיות ולא רק של "קיצוניים" "טבעונים" וכו', גם במיינסטרים של התזונאים ממליצים לאכול מוקדם ארוחת ערב בין השאר בגלל הנ"ל.
-
אמא_של_נבט*
- הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
הי תודה לכל העונות,בהחלט אקח לי את הרעיונות ואיישם לי את המתאימות. בינתיים התחילה עונת התירס ונבט מצא את דרכו אל התירס שנשאר במקרר מאמש.את הדרך למקרר הוא יודע מצוין.
כמובן שזה חייב את הסיפור "תירס חם" על הבוקר.
עכשיו צריך רעינות למה עושים בחמש וחצי בבוקר כשלאמא אין כוח לספר את כל הסיפורים על המדף
.
מיד הוא מסיים את התירס ואני הרי חוזרת לספה לידו .
כמובן שזה חייב את הסיפור "תירס חם" על הבוקר.
עכשיו צריך רעינות למה עושים בחמש וחצי בבוקר כשלאמא אין כוח לספר את כל הסיפורים על המדף
מיד הוא מסיים את התירס ואני הרי חוזרת לספה לידו .
-
אלנור_יה*
- הצטרפות: 19 אפריל 2007, 15:37
- דף אישי: הדף האישי של אלנור_יה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
עושים מה שעושים תמיד כשאין כוח- כלומר, מה שפחות...אני הייתי יושבת לידם, המומה מהשעה המופרכת הזו ונותנת להם לשחק כרצונם, לבד בדרך כלל... לפעמים הייתי מכינה בערב כמה משחקים ממש שווים כדי שיוכלו להכנס בקלות אל העיסוק בלי להצטרך אותי (בבקרים אני כשירה רק לחיבוקים ארוכים על הספה ולא להקראת סיפורים וכ'ד)
מומלץ- לעשות עוד ילד ואז כשיש יותר מאחד הם מעסיקים את עצמם נפלא, גם בחמש בבוקר. סתם, סתם...(-:
בקשר לאוכל- עם הגדולה גילינו את ה"תה-חלב" משקה המורכב ממים חמים, מעט מאוד חלב(אורגני כמובן...) ומעט דבש. זה ניחם והשביע.
מומלץ- לעשות עוד ילד ואז כשיש יותר מאחד הם מעסיקים את עצמם נפלא, גם בחמש בבוקר. סתם, סתם...(-:
בקשר לאוכל- עם הגדולה גילינו את ה"תה-חלב" משקה המורכב ממים חמים, מעט מאוד חלב(אורגני כמובן...) ומעט דבש. זה ניחם והשביע.
-
שלולית_י*
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
אנחנו אוכלים ארוחת בוקר חמה (יפנית)..
טליה, אפשר לשאול ממה מורכבת ארוחת בוקר יפנית? נשמע מסקרן.
טליה, אפשר לשאול ממה מורכבת ארוחת בוקר יפנית? נשמע מסקרן.
-
טליה_טקאוקה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
ארוחת בוקר יפנית מסורתית (היום הרבה אנשים אוכלים טוסט של לחם לבן עם גבינה לצד כוס קפה...):
אורז מלא (יכול להיות משולב עם דוחן-יש ביפן כמה סוגים) עם אומבושי (שזיף מוחמץ) ושומשום שחור,לבן
מרק מיסו (על בסיס אצת קונבו ופטרית שיטקה שמושרות במים מלילה קודם) עם אצות ווקמה, אפשר להוסיף גם ירקות וטופו
נטו (פולי סויה מותססים מעורבבים עם רוטב סויה)
טופו
חמוצים יפנים (צנון יפני או מלפפון חתוך מעורבב עם מלח בכלי מיוחד שמעליו אבן או משהו כבד במשך כמה שעות)
אוקזו (ירק, למשל תרד או עלים ירוקים אחרים, או אצת היגיקי עם גזר. )
הכל במנות קטנות.
יש גם שאוכלים דגים אבל אני טבעונית.
אורז מלא (יכול להיות משולב עם דוחן-יש ביפן כמה סוגים) עם אומבושי (שזיף מוחמץ) ושומשום שחור,לבן
מרק מיסו (על בסיס אצת קונבו ופטרית שיטקה שמושרות במים מלילה קודם) עם אצות ווקמה, אפשר להוסיף גם ירקות וטופו
נטו (פולי סויה מותססים מעורבבים עם רוטב סויה)
טופו
חמוצים יפנים (צנון יפני או מלפפון חתוך מעורבב עם מלח בכלי מיוחד שמעליו אבן או משהו כבד במשך כמה שעות)
אוקזו (ירק, למשל תרד או עלים ירוקים אחרים, או אצת היגיקי עם גזר. )
הכל במנות קטנות.
יש גם שאוכלים דגים אבל אני טבעונית.
-
שלולית_י*
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
טליה תודה, אבל אין סיכוי שאאמץ משהו, אפילו את שמות הרכיבים לא הבנתי.
הבהתי שאוכלים אורז. מעניין. מכינים אותו טרי באותו בוקר? אורז מלא (זה מה שאוכלים מבחינה מסורתית, נכון?) לוקח לבשל אותו כמעט 40 שדקות, פלוס הכנה, זה אומר שעה עד שאוכלים. האם זאת הכוונה?
ירקות מוחמצים - אני אוהבת, לא חשבתי שזה מתאים לבוקר בגלל כל המלח. מה זאת אומרת שמים על הכלי משהו כבד? צריך שמשהו ילחץ על הירקות עצמם, או רק שמכסה הכלי לא יעוף?
ואיך אוכלים טופו בבוקר, בממרח?
נשמע טעים להיות ביפן.
ונשמע לי שכדאי לי לחפש אותך בדפי המתכונים, יותר שווה מארוחת בוקר
הבהתי שאוכלים אורז. מעניין. מכינים אותו טרי באותו בוקר? אורז מלא (זה מה שאוכלים מבחינה מסורתית, נכון?) לוקח לבשל אותו כמעט 40 שדקות, פלוס הכנה, זה אומר שעה עד שאוכלים. האם זאת הכוונה?
ירקות מוחמצים - אני אוהבת, לא חשבתי שזה מתאים לבוקר בגלל כל המלח. מה זאת אומרת שמים על הכלי משהו כבד? צריך שמשהו ילחץ על הירקות עצמם, או רק שמכסה הכלי לא יעוף?
ואיך אוכלים טופו בבוקר, בממרח?
נשמע טעים להיות ביפן.
ונשמע לי שכדאי לי לחפש אותך בדפי המתכונים, יותר שווה מארוחת בוקר
-
טליה_טקאוקה*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
היום הרוב אוכלים אורז לבן.
החמוצים זו שיטה יפנית, תחפשי בגוגל אולי יש תמונות....קצת קשה לי להסביר...
את האורז אני שוטפת בלילה ומשאירה עם המים ובבוקר מבשלת. (עדיף בסיר לחץ אבל בדרך כלל אני עושה במכונת אורז....)
את הטופו בבוקר אוכלים מבושל בחורף ובקיץ חי עם קצת גינגר ובצל ירוק קצוץ. אבל צריך טופו טרי (שהוכן באותו היום או מקסימום יומיים קודם-לא מה שנמכר בארץ בחנויות....)
לגבי החמוצים, את יכולה לחתוך מלפפון (באלכסון לפרוסות דקות) לשים בקערה ולערבב עם מלח ים (ממש לערבב עם היד) ולהשאיר את זה ככה איזה שעה. זו השיטה המהירה או אם אין כלי מיוחד.
זה הכי פשוט וקל והילדים מאד אוהבים @}
החמוצים זו שיטה יפנית, תחפשי בגוגל אולי יש תמונות....קצת קשה לי להסביר...
את האורז אני שוטפת בלילה ומשאירה עם המים ובבוקר מבשלת. (עדיף בסיר לחץ אבל בדרך כלל אני עושה במכונת אורז....)
את הטופו בבוקר אוכלים מבושל בחורף ובקיץ חי עם קצת גינגר ובצל ירוק קצוץ. אבל צריך טופו טרי (שהוכן באותו היום או מקסימום יומיים קודם-לא מה שנמכר בארץ בחנויות....)
לגבי החמוצים, את יכולה לחתוך מלפפון (באלכסון לפרוסות דקות) לשים בקערה ולערבב עם מלח ים (ממש לערבב עם היד) ולהשאיר את זה ככה איזה שעה. זו השיטה המהירה או אם אין כלי מיוחד.
זה הכי פשוט וקל והילדים מאד אוהבים @}
-
יסכו_נט*
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 21:34
- דף אישי: הדף האישי של יסכו_נט*
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
אשמח לרעיונות לארוחת בוקר לילדים , שלא כוללים. טחינה דייסת קוואקר או קורנפלקס. אין לירעיון למשהו שיגרום לבן שלי לשבת לאכול לפני ביס..
ארוחת בוקר מוקדמת מאוד
אצלנו אוכלים בבוקר פירות או יוגורט עם תמרים ואגוזים