אפטות אצל תינוקות

אנונימי

אפטות אצל תינוקות

שליחה על ידי אנונימי »

שרון ג מסבירה על הסיבות לאפטות

קיימות מספר סיבות לאפטות אצל תינוקות כאשר השכיחות הן זיהום בוירוסים הנקראים אנטרו-וירוסים (בני דודים של הפוליו), וזיהום ראשוני בהרפס.

אנטרו וירוסים:
זיהום שנקרא herpangina, נגרם ע"י אקו-9, ואופיניים לו כיבים בעיקר ליד השקדים, החיך הרך, הענבל, הלוע ופנות הלחיים (מבפנים).
זיהום נוסף שנגרם ע"י הוירוס קוקסאקי A16 נקרא בפי העם "מחלת הפה והטלפיים". כמובן שזה אינו שמו (משום שאין לנו טלפיים) אלא hand-foot-and-mouth disease. אופייני לקיץ ולסתיו. מיקום האפטות האופייני הוא בלשון וברירית הלחיים, וכן הידיים והרגליים מעורבות בפריחה או קילופים.

הרפס סימפלקס:
הזיהום נקרא herpetic gingivostomatitis (חניכיים= gingiva, פה= stoma) והוא הכי שכיח בילדים בגיל 1-3 שנים. הילדים מאד חולים. חום גבוה, ריור, ריח רע מהפה, סירוב לאכול. החום בד"כ מופיע לפני הפצעים בפה. הפצעים נראים לרוב כשלפוחיות, ואופייני שממוקמות בקדמת הפה וזה מבדיל מהרפאנגינה.

אפטות חוזרות:
הזיהום הנקרא aphtous stomatitis מאופיין באפטות כואבות בקדמת הפה, החניכיים, הלשון החיך ולעיתים גם על השפתיים. לשליש מהחולים יש סיפור משפחתי של אפטות בפה.
הסיבות מגוונות. לרוב לא מדובר בוירוס הרפס. סביר שמספר גורמים חוברים לייצור התופעה: תופעת אימונולוגיות למינהן, לחץ נפשי, רמות נמוכות של ברזל או פריטין (מחסני ברזל), חסר בויטמין B12 או חומצה פולית, תת-ספיגה האופיינית למחלות מסויימות (כמו צליאק או קרוהן), שינויים הורמונליים הקשורים למחזור הוסת (לא אופייני לתינוקות :-)), רגישות למזון, תגובות רגישות יתר לתרופות.

טיפול:
בכיבים הקדמיים ניתן לטפל בשטיפות פה עם כלורהקסידין או סודה לשתיה. אני ראיתי שמשתמשים גם במיץ לימון. אני בטוחה שזה נורא כואב. האחיות אצלנו היו ממש מגרדות את הכיבים עם אחד מהחומרים הנ"ל לאחר שהיו מטבילות בחומר מקל לגרון שעטוף בגאזה. אני הייתי מוצאת לי עיסוקים רחוק ככל האפשר מהחדר שבו היו עושים את הטיפול. מה שכן - זה היה עוזר לריפוי הכיבים מהר יותר.
נגד כאבים - בעיקר לפני האוכל - משחות שונות המכילות נגזרות של חומרי הרדמה, או משחת סטרואידים (כמו oracort), שטיפת פה המכילה טטרציקלין (אין לי מושג אם יש דבר כזה בארץ).
אני ממליצה גם על חלב עיזים, ויש גם תרופות הומאופתיות שעוזרות (אבל אני ממש לא מתמצאת).
יש הטוענים שעדיף חלב עיזים לא מפוסטר. לידיעתכם בחלב עיזים לא מפוסטר מסתתרת לעיתים מחלת הברוצלה, שהיא קשה ומסוכנת הרבה יותר מהכיבים בפה. לכן יש למצוא עדר המחוסן בפני הברוצלה או לשתות חלב מפוסטר בלבד. לתינוקות אפשר פשוט למרוח בתוך הפה ולא ממש לתת לשתות.

תסמונת pfapa
תסמונת שאובחנה די לאחרונה. אופייני דלקות פה ולוע (שמתבטאות לרוב בכיבים) חוזרות עם הגדלת קשרי לימפה וחום. גילו שאם נותנים מנה חד פעמית של סטרואידים תוך 24 השעות הראשונות למחלה - החום ושאר התסמינים נעלמים ב צ'יק צ'ק.

ולסיכום:
מחלה מעצבנת. לא לריב עם הילדים שיאכלו - העיקר שישתו. הסיבה השכיחה לאשפוז ילדים אלה היא התייבשות.
לעיתים נורא נורא נורא נורא נדירות הכיבים החוזרים קשורים למחלות כלליות, שאני לא הולכת לפרט כאן מפאת רמת ההיסטריה שאעורר.
רק דעו לכם שבגיל הילדות המוקדמת, ובמיוחד בילדים שנמצאים בגן, הכיבים החוזרים שייכים לאחת הסיבות הנפוצות הרשומות לעיל (בעיקר הזיהומיים), ולא לדברים הנדירים.

אשמח לשמוע מהנטורופתים והמרפאים השונים הנמצאים כאן על שיטות אלטרנטיביות שאוכל להציע למטופליי מעבר לחלב עיזים והומאופתיה.

רשימת מקומות שאפשר למצוא בהן עיזים שהוצעו בדף הזה לאורך השנים. מומלץ מאוד לפני שנוסעים להתקשר (או ליצור קשר בדרך אחרת) ולברר אם הן מחוסנות ואם המידע עדיין רלוונטי.

במושב בית חנן ליד ראשל"צ,
במןשב בארות יצחק ליד שדה התעופה.

שני המקומות באזור ירושלים:
מחלבת הר הרוח ליד היישוב נטף,
052-407515 ,02-5345660 חיים

מחלבת סטף (בסטף, כמובן)
שי זלצר 02-5333748 052-603762

עז חביבה במושב אבן יהודה. בעלת העז מנוסה ביותר עם ילדים ותהליך השפרצת החלב ארך שניות ספורות.
בעלת העז: שרה צוברי, טל: 09-8997977

מצאנו חלב עזים, אפשר לקבל לא מפוסטר, ישירות מהעז, ואפשר לקנות במקום גם מפוסטר, האנשים מאוד נחמדים, המקום נקי ונעים. My Dear בכפר נטר, שייך למשפחת פז.
http://www.mydear.co.il/

נסיתי להתקשר לשרה צוברי אבל הטלפון כניראה לא נכון יותר ומי דייר אמרו שלא בטוח יהיה להם היום

יש במושב גן שומרון דיר עיזים מקסימות של יהודית. היא תשמח לתת חלב. צריך רק להביא בקבוק. הדיר מאחורי המשתלה. אם מגיעים מצומת כרכור- בכיכר ימינה ומיד ימינה לתוך המשתלה. מאוד פשוט.

להשיג חלב עז באזור פרדס חנה:

דייר עיזים בגן שומרון- סמוך לכניסה

בעופר דייר עיזים

מאחורי בכור בכרכור דיר עיזים (לא הייגני שם אז עדיף למצוא אחר)

אבי מטפל באפטות ובפצעים בפה בעזרת חלב עזים כבר קרוב לארבעים שנהמנסיונו הרב לצערנו עוד לא נמצאה תרופה לחולי הזה וחלב עזים זה הדבר היחידי שעוזר ויעידו על כך עשרות ההורים שבאו עם ילדיהם. העזים מחוסנות ונתונות תחת מעקב וטרינרי. אבי נמצא במושב חמד במרכז הארץ (ליד אור יהודה/בית דגן). טיפול ראשון בכל שעה. רפאל 0526006127/ 039606492 לא בשבת

אפשר להגיע אלי יש לי עיזים מחוסנות בפיקוח ויטרינרי ילדים מגיעים אלי כעבור שעה יש שינוי כדי להתקשר אשר 0549072121

בכפר יעבץ בשרון יש חווה שנקראת בשביל החלב שהוקמה בדיוק בשביל טיפול באפטות, העיזים מחוסנות ובפיקוח ואישור משרד הבריאות.

כמו כן עלו טענות שחלב עיזים מפוסטר עוזר, ואפילו יוגורט. אחרים העדיו שאצלם חלב מפוסטר לא עזר ועזר רק חלב לא מפוסטר טרי.

עוד דרכי טיפול אלטרנטיביות שהוצעו בדף
  • הומיאופתיה בשם BORAX אם את מוצאת
  • ישנה שמועה על משחת חרובים שהבדווים מכינים והיא עוזרת מאד. לא ידוע איך להשיג אותה.
  • להשפריץ פרופוליס לפה - עוזר לאפטות
  • למרוח חימר על הפצעים.
  • שטיפות פה אני משתמשת בתמצית מור שזה דבר נפלא ומעולה לכאבי גרון וחניכיים.מאוד מחטא.
  • אלמונית רשמה על בלה שפיצר מירושלים (הר נוף) שמכינה משהו טבעי לאפטות. אלמוני אחר רשם עליה: לגבי המשחה של משפחת שפיצר מירושלים - היא נבדקה כבר לפני מספר שנים על ידי משרד הבריאות ונמצאה שהיא מכילה סטרואידים ולפני כמה שנים חברתי התקשרה לברר עם אב המשפחה והוא אמר "כן יש שם קצת דקסמיצין..." בקיצור - במצבים קשים אפשר לשים משחה מיוחדת עם סטרואידים אבל אז עדיף במרשם ובמחיר נורמלי ולא ביוקר ומבלי לדעת מה שמו וכמה. נדיר שרופא מערבי ירשום סטרויאידים למצב זה, לאל במקרה מאד מאד קשה למניעת אשפוז, וגם אז בקושי...
  • יש גם את הממתיק של סנריידר (מהסטיביה) ששמעתי סיפורים שהוא ממש עוזר לזה- שמים טיפה אחת על האפטות.
  • לפי הרפואה הסינית בד"כ לאפטות מקור עמוק יותר של חום פנימי בגוף, משהו שעולה כלפי מעלה, אל החלק הגבוה יותר של הגוף. צריך לראות מה המקור ולפי זה לטפל.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

אפטות אצל תינוקות

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

בטור השבועי של אביב לביא מוזכר קשר בין אפטות לבין חומרים משמרים במזון:

"וולף הודיע למטופלת החדשה שלו שהם ינסו להדביר את האפטות בשיטת דיאטת ההימנעות. הוא ביקש ממנה לחדול לחלוטין מאכילת מזון המכיל חומרים משמרים - בשר מעובד, סלטים תעשייתיים, רוב המשקאות הקלים וחטיפים לסוגיהם. היא התבקשה לאכול מזון טרי בלבד, רצוי אורגני. בתוך ימים ספורים התרחש הפלא - האפטות נעלמו כלא היו. במשך הזמן הן חזרו פה ושם, אבל צמד הרופאים סבור שזה רק משום שהיא התקשתה להתמיד בהימנעות מוחלטת מחשיפה לחומרים משמרים.
האם זו הצלחה מקרית, או שהקשר בין צריכת חומרים משמרים לאפטות מוכר במדע? ד"ר וולף אומר שאין מחקרים מסודרים המעידים על קשר כזה, כנראה בכלל לא נעשו, אבל יש לו מטופלים רבים שהימנעות מחומרים משמרים שיפרה מאוד את מצבם במלחמה נגד האפטות. וולף: "בערך 20% מהאוכלוסייה סובלים מאפטות בשלב כזה או אחר של החיים. ברוב המקרים אי אפשר לשייך את זה לסיבה מסוימת. לפעמים זה בא בצמידות למחלה אחרת, לפעמים בתקופה של לחץ ומתח נפשי, ובהרבה מקרים זו ריאקציה לחומרים מסוימים שנמצאים באוכל שלנו, בעיקר כאלה שיש בהם אלמנטים גורמי אלרגיה. אין הרבה מה לעשות חוץ מטיפול אמפירי, לנסות ולבדוק אם זה עובד. ובהרבה מקרים זה עובד". סוף ציטוט

אם ככה, במקרה של אפטות אצל תינוק יונק, נשמע לי הגיוני לנסות להוריד חומרים משמרים ואלרגנים מתזונת האֵם. (מקסימום - לא יועיל, לא יזיק).
איילה_ארגמן_לוי*
הצטרפות: 07 אפריל 2010, 00:07

אפטות אצל תינוקות

שליחה על ידי איילה_ארגמן_לוי* »

עוד טיפולים שעוזרים;

ספריי טבעי SOS, יש בבתי מרקחת ובחנויות טבע

תמצית סורנד טבעית מבית מרקחת- להשיג בבית מרקחת רגיל
(נראה לי שהסורנד יותר טוב מהאס או אס) אני השתמשתי בשניהם לסירוגין

פרוביוטיקה לחלל הפה והגרון- יש בניצת הדובדבן

דבש ודבש חרובים אורגני על הפצעים

רסקיו על הפצעים

מרגיע את הכאב- מאכלים קפואים וקרים
אני קניתי קרטיבים טבעיים בטבע כרכור
וזה עזר לה לשתות ולהירגע מעט

וגם הסינים מגדירים כחום במערכת העיכול לכן מומלץ מאכלים קרים

אפטון-
באזור המרכז יש בפתח תקוה בית מרקחת הומואופטי שם יש תכשיר שנקרא אפטון - מעולה. הכי ממליצה.
תוך יום יומיים זה עובר, ויש הקלה מיידית. עולה 32 ש"ח.
זהו תכשיר הומיאופתיה לילדים המבוסס על תרופה הומיאופתית בשם BORAX , שלה תכונות מרפא יעילות ביותר כנגד אפטות. התכשיר ניתן להשגה בצורת ספריי לפה וכן משחת ג'ל למריחה בתוך חלל הפה. השימוש בתכשיר בצורת ספריי ובג'ל קל ונוח לשימוש גם בילדים קטנים.

דר סיילס רופא הומאופתי הודי מאשדוד
רמדי מעולה

אמהות בדרך הטבע של יצחק בן אורי בהזמנה אישית מהטלפון- מדריך תזונה
קלנדולה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2012, 22:41

אפטות אצל תינוקות

שליחה על ידי קלנדולה* »

כשהקטן שלי נולד, הגדולה שלי ( אז בת שנתיים) קיבלה אפטות רציניות ביותר בכל הפה וקצת מסביב לשפתיים. כנראה שזה היה בעקבות מתח נפשי...
רופאת הילדים אמרה שאין מה לעשות, אלא לחכות שזה יעבור לבד, והזהירה אותנו מפני חלב לא מפוסטר..
ניסינו כל מה שגילינו שיכול לעזור ( חלב עיזים מפוסטר, גזה ומי סודה, ספרי אס או אס, ריבת שושנים, דבש). הייתה הקלה אבל שום דבר לא העלים את זה לגמרי..
לאחר שבוע וחצי, לקחנו אותה לעיזה, וכבר בדרך חזרה, הפצעים מסביב לפה התחילו להעלם.. ממש כמו קסם..לאחר שני טיפולים נוספים, עלה לה החום לכמה שעות ויום למחרת הפצעים נעלמו לגמרי !!

לפני כמה שבועות, שמתי לב שלקטן שלי ( בן 7 חודשים) ,התחילו פצעים לבנים בחלק הפנימי של השפתיים והחך. זיהיתי את זה ישר, ותפסתי את זה בזמן, כי כבר ידעתי על מה מדובר..
אמנם לא לקחתי אותו לרופא, לכן אני לא יודעת אם זאת הייתה פטרייה או משהו אחר, אבל בכל מקרה כבר ידעתי שאין להם פתרונות ...בגלל שהוא עדיין קטן, פחדתי מחלב לא מפוסטר, והחלטתי קודם לנסות משהו אחר
אני יודעת שקלנדולה (ציפורני חתול) וקמומיל( בבונג), מאוד עוזרים במצבים של פצעים ופטריות, וקראתי שהם מאוד עוזרים במצב של פצעים בפה..
הכנתי חליטה מרוכזת ( כף של כל אחד על כוס מים רותחים), הוספתי גם כפית סרפד וכפית ודושן (שגם ידועים בסגולותיהם לריפוי פצעים). ( ניתן להשיג בחנויות טבע) . שמתי צמר גפן ספוג בחליטה על האצבע וממש עברתי על כל הפצעים. ( כל מריחה צמר גפן חדש).
הקטן בכה, אבל לא סבל מאוד כי הצמר גפן יחסית עדין
עבד נהדר!!! ביום הראשון עשיתי את זה כל שלוש שעות בערך, וביום השני ירדתי כבר לשלוש פעמים ביום..כבר ביום הראשון היה שיפור רציני, וביום השלישי הכל נעלם !!!

לסיכום: מאוד מומלץ לנסות את החליטה, עבד פלאים..אבל אם אחרי יומיים אין שום שיפור, חלב עיזים בטוח יעבוד. רק תבדקו שהעיזה מחוסנת
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אפטות אצל תינוקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הרוקח מבית המרקחת ליד ביתי המליץ לי למרוח את השמן של הטחינה בפנים הפה...לא ניסיתי כי הקטן סירב בתוקף אבל שווה בדיקה.
אביטל*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2003, 11:53

אפטות אצל תינוקות

שליחה על ידי אביטל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה שהבדואים מיצרים נקרא דבש חרובים.
אני גם מכינה בבית.
תהליך ארוך אבל קל להכנה.
עוזר מאוד לאפטות בפה אפילו יותר מחלב עיזים בגלל נוגדי החימצון הגבוהים.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”