אלרגיה ומשיכה למזון

פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי פלונית* »

תמי הי,
אני יודעת שאינך "מקצועית" בתחום התזונה, ובכל זאת, אני מוצאת לנכון להתייעץ איתך.
כתבת לי לגבי הטחינה
בל גם על ההפך - רגישות אלרגית בדיוק לאותו מזון.
מה זה אומר רגישות אלרגית למזון?
אם אני רגישה למשהו אייך יכול להיות שאני נמשכת לאכול אותו?
הגוף שלי לא מגיב בפריחה או שלשול/עצירות וכו'.
אייך אני יכולה לדעת על רגישות?
ניסיתי כבר כמה פעמים להפסיק לאכול טחינה-ממש כמו גמילה עבורי וכל פעם חזרתי. אני כן אנסה שוב להוריד לגמרי.
בשנה האחרונה עברתי תהליך ארוך בעיניני הפרעות אכילה, ואפילו התייעצתי איתך מספר פעמים לפני חצי שנה בערך,
הייתי בoa המון שנים, שם לא אכלתי קמח לבן וסוכר בכלל, ובספטמבר האחרון עזבתי את הדרך הזו, ורק בחודש חודשיים האחרונים, האכילה

שלי מתחילה להתייצב באופן פנימי, ולא בגלל הגבלות מבחוץ, אין לי כמעט משיכה לסוכרים ולשוקולד, גם אם כן אז קצת וזה לא באופן שאני לא

יכולה להפסיק כפי שחששתי שיקרה, כך גם גבי הקמח הלבן.
באופן כללי כמעט לא נוגעת בדברים האלו כי פשוט מעדיפה הזנה שבריאה לי.
לעומת זאת "ההתמכרות לטחינה אינה נגמרת או מתאזנת עדיין.
מה זה יותר מידי? לא משנה מה יש בבית- תמיד אעדיף שבבסיס הארוחה יהיה טחינה. קניתי ביום חמישי ליטר טחינה גולמית, כעת יש חצי

ליטר... קצת מביך אותי להתוודות
אני אכנס לקרוא על אומגה 3 לא מבינה בזה.
תודה על ההתייחסות שלך עד כה, ואשמח אם יהיה לך עוד משהו להאיר בפני. תודה.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

היי פלונית,

התיאור שלך נשמע כמו התמכרות. אלרגיה חופפת להתמכרות במקרים רבים. תגובות אלרגיות, בניגוד לדעה הקונבנציונלית, אינן רק פריחה או

נזלת או בעיות מעיים, ויכולות להתבטא בכל מערכת בגוף. כתבתי בדף בעיות אלרגיה על הנושא וציטטתי רופא מומחה בעניין, ד"ר קרישר המנוח,

שאמר לנו - you crave what you are allergic to.

איך את יכולה לדעת על רגישות - לדעתי הבדיקה הכי אמינה וכוללת היא דייאטת אלימינציה, גם אליה התייחסתי באותו דף. בדיקות קונבנציונליות

בודקות כל אחת מנגנונים ספציפיים ולא אחרים, ויכולות גם לפספס בגדול.

עם ההסתייגות שבזה שאני לא מכירה אותך ולא רופאה וכו', אני הייתי חושדת באלרגיה לשומשום ואולי גם לדברים נוספים. אם את מוכנה

להשקיע בנושא זמן ומאמץ, הייתי הולכת ישר על דייאטת אלימינציה אמיתית, כלומר - אוכלת רק מגוון מצומצם מאוד של מאכלים במשך

כשבועיים, רצוי כאלה שאת לא אוכלת בדרך כלל (יש לא מעט גירסאות ברשת). אחר כך מוסיפה מאכלים חשודים אחד אחד לפי הסדר שנראה

לך, אוכלת אותם במשך יומיים שלושה ומפסיקה, ועושה תצפית על התגובה. אצל דוריס ראפ יש הנחיות מפורטות.

יותם צריך אותי
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי פלונית* »

הי תמי,
תודה על תשובתך.
you crave what you are allergic to
המשפט הזה די הדהים אותי- אני לא מבינה אותו, אני לא מבינה למה אני כל כך ארצה משהו שעושה לי לא טוב?
כל הנושא של התמכרות אותו חקרתי לעומק בחודשים האחרונים על בשרי, הוא עדיין לא בהיר לי לחוטין, אך גיליתי שעם רוב הדברים שחשבתי

שאני מכורה להם- הצריכה שלי אותם מתאזנת או מגיעה לרוויה מסויימת , או אפילו למיאוס. עם הטחינה זה לא קורה.
שמתי לב שכשאני אוכלת יותר מידי זה עושה לי סוג של צריבה בגרון.
מה שמעיד על כך שזה כנראה לא טוב לי. ובכל זאת, כשאני שומעת על לנסות להוריד את זה לגמרי מהתפריט שלי כל מה שאני רוצה זה לאכול

מזה מלא מלא...
בגלל שאני לא אוכלת בשר,מוצרי חלב חשבתי שזה יכול להעיד על איזה שהוא חוסר בגוף שהטחינה מפצה..
ניסיתי למצוא ברשת תפריטים לדיאטות אלימינציה, את יודעת איפה יש כאלו בעברית?
לא מצאתי.
תודה שוב. פלונית.
תמי_גלילי*

אלרגיה ומשיכה למזון

בעברית עדיין אין לצערי - גם זה ברשימה של המאמרים שצריך לכתוב כבר שלוש שנים...
אני מכירה תזונאית אחת בארץ שיש לה ניסיון רב בדייאטת אלימינציה (אמנם לילדים אוטיסטיים), וגם היא דוברת בעיקר אנגלית...
אם את מעוניינת, אני יכולה לפרסם כאן את פרטיה.
אם הדברים שלנו לא היו בארגזים, הייתי מחפשת לך את הרשימה מהספר של ראפ. אבל במצב העניינים הנוכחי זה פרוייקט רציני למצוא אותו,

לצערי.
הצריבה בגרון לא חייבת להיות קשורה לתגובה אלרגית, אגב.
ובהחלט יכול להיות שההשתוקקות לטחינה היא בגלל פיצוי על חוסר, אלרגיה היא רק אחת האפשרויות כאן.
שוכנת_הצוק*
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

_you crave what you are allergic to
המשפט הזה די הדהים אותי- אני לא מבינה אותו, אני לא מבינה למה אני כל כך ארצה משהו שעושה לי לא טוב?_

שמעתי שמסבירים גם אלכוהוליזם כסוג של אלרגיה - אתה מתמכר למה שמזיק לך. אומרים שהנטייה לאלכוהוליזם היא גנטית. אני למשל לא

"מכורה" אבל מאוד אוהבת חצילים, למרות תגובת עקצוץ וצריבה בפה. מכאן שאלרגיה למזון מושכת אותנו לא למרות, אלא בגלל שהוא לא

עושה טוב. (מעניין מה זה אומר על מנגנוני ההישרדות שלנו?)

<סליחה שאני מתפרצת.. [-: >
תמי_גלילי*

אלרגיה ומשיכה למזון

בהחלט, ד"ר קרישר הביא אלכוהוליזם כאחת הדוגמאות.

יכולים להיות לזה הרבה הסברים - ובהם תחושת "היי" שנובעת מהתגובות הפיסיולוגיות או מהיעדר פירוק נאות של המזון, "התמכרות" למתוק

בגלל נוכחות של טפילי מעיים שמייצרים חומרים שגורמים להשתוקקות (מומלץ הספר parasite rex שהזכרתי אותו בדף על ג'נסן), וכדומה

(האלרגיות עלולות בהחלט להיות רק הבט אחד של בעיה מערכתית).

אלה הסברים שאולי קשורים לזה שככלל, אנחנו לא אוכלים את מה שאנחנו אמורים לאכול על פי ההתפתחות שלנו באבולוציה (כמו שמסביר ריי

אודט בספר NEANDERTHIN, שעליו כתבתי מאמר בפורום

שלי

forum=1248&a=69105&c=6896&sc=0&ssc=0).
אנונימי

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי אנונימי »

דיון שהועבר מהדף בשמת א
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אני מעתיקה ממה שרשמתי לניצן,
הנושא ממש בוער עכשיו (בתי בוכה ומבקשת קשיו, ואני מתלבטת)

יש לי זיכרון מעומעם לגבי אגוזים ובוטנים בפרט, שהרעלים שבהם נובעים מאיזה עובש שמתיישב עליהם ואז אין אפשרות להפטר מן הרעלים (הם לא מתפרקים בחום)... אבל העובש לא מתיישב על כל האגוזים, רק על חלקם.
(חניתה שמה דגש על זכרון מעומעם)

האם ראית את העניין הזה של משיכה למזונות שיש אליהם רגישות באיזה מחקר?
האם יש לך הפניה לגבי הקשיו, כך שאוכל להתעמק בנושא (אנחנו דווקא משוגעים על קשיו במשפחה).

בקשר לרגישות, האם ידוע לך אם הופעת פצעונים בפנים כתגובה למזון מסויים נחשבת לאלרגיה? אילו תופעות נוספות נחשבות לאלרגיה?
אני תמיד התייחסתי לאלרגיה בתור תופעה המתבטאת במשהו הדומה לשפעת קלה או שמתבטאת בגירודים או במקרים קשים בחנק ומוות.
לפי הגדרה זו, אני אלרגית לאבק ולדשא (מתגרדת)
ולהפרשות של ארנבים (דימוע, נזלת)
חני_תה*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אבל כשאני אוכלת אצות (ואני מאד אוהבת אצות) אז אני מתכסה בפצעונים (חצ'קונים) בפנים
אז מה, להפסיק לאכול אצות? אני צריכה את היוד בשביל התירואיד.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא זוכרת. אני פשוט יודעת את זה שנים. ובתור אלרגית אמא של אלרגים, שמעתי את זה הרבה פעמים.

האם יש לך הפניה לגבי הקשיו, כך שאוכל להתעמק בנושא (אנחנו דווקא משוגעים על קשיו במשפחה).
ממש לא. צריך לשאול רופאים סיניים, תזונאים וכדומה.

בקשר לרגישות, האם ידוע לך אם הופעת פצעונים בפנים כתגובה למזון מסויים נחשבת לאלרגיה? אילו תופעות נוספות נחשבות לאלרגיה?
כן. תופעות נוספות: גרד, חנק, שלשול, פריחות מכל מיני סוגים, התקפי קצרת, דמעות, שיעול, התעטשויות ועוד ועוד. לא יכולה להקיף הכל. זה תלוי.
לעניין האצות: זו החלטה שלך. יכול להיות שהרגישות היא בכלל לא לאצות אלא לחומר שבא איתן במגע, או כל מיני דברים. ואם הפצעונים לא ממש מפריעים לך, אז את יכולה להתעלם מהם... זה שאנחנו אלרגיים למשהו, לא אומר בהכרח שנבחר להמנע ממנו (-:
חני_תה*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אני חשבתי שחשיפת הגוף לאלרגנים מחלישה את המערכת החיסונית ולכן לא מומלצת...
האם לא כך?

ותודה על התשובות, אשתף אם אמצא חומר בנושאים האלה
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חפשי בגוגל RAW ו CASHEW ו STEAMING אמנם תקבלי שם דיונים חצי דתיים על מלחמות הקשיו בקרב אוכלי נא, אבל גם הרבה מידע רלבנטי לסוגיות של רגישות לקשיו.
עוד מידע לגבי אלרגיה כאן כולל קשת של סימפטומים, גורמים ומהלכים. ואולי תשובה לשאלה על המערכת החיסונית. אני למדתי על זה לפני 15 שנים, אז אני לא מרגישה מוסמכת לענות.
אני מאמינה גדולה בדיאטת אלימינציה (בסוד אני אגלה לך שאני חושבת שזה מרכיב מרכזי בהצלחה של IPEC) לנקות לגמרי את הגוף ואז לחשוף בחזרה בצורה מבוקרת לגורמים שחשודים.
בקשר לאצות, יש המון סוגים של אצות, נסי להחליף ולראות אם זה עוזר. אם הבעיה היא רעלים שיש בים, אז אני לא יודעת אם זה יעזור. אבל יש גם אצות שמגדלים בבריכות...
בשמת_א*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם הבעיה היא רעלים שיש בים, אז אני לא יודעת אם זה יעזור
זה החשד שלי.

אני מאמינה גדולה בדיאטת אלימינציה (בסוד אני אגלה לך שאני חושבת שזה מרכיב מרכזי בהצלחה של IPEC) לנקות לגמרי את הגוף ואז לחשוף בחזרה בצורה מבוקרת לגורמים שחשודים.
גם אני.
אבל כיוון שאת זקוקה ליוד מהאצות, אז אצלך המקרה מורכב. שוב אני אומרת: יש פלוסים ומינוסים, ההחלטה שלך.
הולכת_את_מעימי*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

דוקא אצלנו היה מקרה הפוך: היא סירבה בעקביות לכל צורה בה הגשנו ביצים, כאשר בדיעבד, כשעשינו בדיקה לראות אם היא עדיין אלרגית למוצרי חלב, גילינו שלא זו בלבד שהיא עדיין אלרגית אליהם אלא שהיא גם אלרגית לביצה.
בשמת_א*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי בשמת_א* »

דוקא אצלנו היה מקרה הפוך
המקרה ההפוך הוא המוכר והמובן מאליו.
לכן חשוב להדגיש שגם כאשר יש משיכה, אפילו craving, פעמים רבות זה מעיד דווקא על אלרגיה (אם כי גם זה יכול להעיד על חסר במרכיב מסוים שנמצא במזון המושך, כך שגם פה, אם יש משיכה הגורם אינו חד משמעי).
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אם מדברים על אלכוהול: אני מאד מאד אוהבת אלכוהול. מאז ומתמיד. לא הייתי שתיינית של כמויות ולא השתכרתי יותר מפעמיים-שלוש בחיים, אבל אוהבת.
רק מה ? לפני כמה שנים התחילו לי כאבים בכל פעם אני מכניסה אלכוהול לגוף. אני לא מדברת על כמות של פרחי באך, כמה טיפות, אבל אם אני שותה שלוק יין אז כן.
מה שמוזר זה שאני לא שותה בכלל בכלל, אולי פעם בשנתיים מתפתה לאיזה שלוק (ומתחרטת תוך דקות) ועדיין אני כל כך כל כך רוצה אלכוהול ממש נמשכת לזה. זה לא קורה לי עם דברים אחרים שאני אלרגית אליהם או שנגמלתי מהם מסיבות אחרות.
במשפחה שלי יש כמה שתיינים, ואפילו כבדים. אני בהחלט יכולה לראות איך זה עובד אצלי העניין הזה של המשיכה לזה, כמעט מודה על האלרגיה (למרות שכאמור לא היתה לי נטיה להגזים בדרך כלל ובכלל אני בנאדם אחראי, לא אחת שתשתה אם צריכה לנהוג וכו').
תמי_גלילי*

אלרגיה ומשיכה למזון

גם לי יש בשנים האחרונות תגובה חזקה מאוד לאלכוהול (שלפני כן שתיתי בערך פעמיים בשנה בכמויות קטנות).
זו לא חייבת להיות אלרגיה "קלאסית", ויכולה להיות רגישות מסוג אחר ומסיבות אחרות.
תמר_איל*
הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*

אלרגיה ומשיכה למזון

שליחה על ידי תמר_איל* »

להבין אלרגיה - בשונה מהאופן המקובל
תופעות אלרגניות, נפוצות מאד בציבור, הן עשויות לגרום להפרעה מהותית בתפקוד ובאיכות החיים. בדרך כלל נהוג לחשוב כי הן באות ללא סיבה ושאין מאחורי הופעתם הגיון. במאמר זה אציג זוית הסתכלות שונה על תופעה מוכרת היטב והידועה בצבור כ"אלרגיה".
לקריאת המאמר - לחצו כאן

בקשות מיוחדות, תגובות, שאלות והתלבטויות... יתקבלו כמובן בברכה
קריאה מהנה
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”