קפאין וחומרים אחרים בהנקה

הולכת_את_מעימי*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

שלום,
רציתי לשאול איפה ניתן להשיג מידע בעברית על הנקה מהסוג של:
  • כמה זמן אחרי שאני שותה קפה כבר אין קפאין בחלב שלי?
  • אם אקח כמוסות ויטמינים זה יתבטא בחלב?
  • האם אכילה של מזון שמן משפיעה על אחוז השומן בחלב? האם יש משמעות לסוג השומן?
בטח את יודעת לענות על רוב מהשאלות, אבל במקום להטריח, אסתפק בהפניה למקרות מידע (-:
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הולכת, כאן יש מידע על com]קפה והנקה content[/po]&task=view&id=153&Itemid=191
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אסתפק בהפניה למקרות מידע
The Breastfeeding Answer Book בהוצאת ליגת לה לצ'ה, למשל.
במלים אחרות: לא מקורות שיש בכל בית.

לגבי קפה
כתוב שזמן מחצית החיים של קפאין באדם מבוגר הוא כחמש שעות. כלומר, חצי מהקפאין בגופך כבר התפרק לאחר חמש שעות. סביר שכולו יתפרק תוך עשר שעות? אני לא מבינה בזה מספיק בשביל לדעת.
בכל מקרה, לא חשוב
כמה זמן אחרי שאני שותה קפה כבר אין קפאין בחלב שלי
מה שרלבנטי הוא דווקא:
  • מעט מאוד קפאין עובר מחלב האם לתינוק, בין 06 ל-1.5% מהמנה שהאם צרכה.
  • עד חמש כוסות קפה ביום בד"כ אין השפעה על התינוק. עם זאת, כל תינוק הוא ייחודי.
  • חשוב לשים לב לצריכת הקפאין הכוללת: קפה, תה, קולה, שוקולד, משקאות קלים, תרופות הכוללות קפאין ועוד.
  • יש הבדל בין תינוקות קטנים. ככל שהתינוק יותר גדול כך הקפאין משפיע עליו פחות.
רציתי לשאול איפה ניתן להשיג מידע בעברית על הנקה מהסוג של:
בהמון דפים באתר. כולל השאלה על הקפה. יש פה המון תשובות, מוסמכות. מתחבאות פה לא מעט מדריכות הנקה ויועצות הנקה. הכי טוב לשאול בדף שהנושא שלו הוא שאלות כאלה, ואז תקבלי תשובות מכולם. חבל לפנות בדפי בית, בין היתר מפני שאני אישית מנסה לאחרונה לא לפתוח מחשב במשך ימים שלמים.
יש מדור הנקה ובו בוודאי תוכלי לזהות את הדפים לשאלות לפי שמותיהם.

אם אקח כמוסות ויטמינים זה יתבטא בחלב?
תלוי איזה ויטמינים, תלוי מאיזה מקור, תלוי באיזה מינון.
אם את לא לוקחת חמש אלפים מ"ג ויטמין C ביום, ואני מניחה שלא מדובר במינונים כאלה, מעט מאוד מאוד יגיע לחלב ומזה מעט עוד יותר לתינוק.
והעיקר: למה את שואלת? מה מטריד אותך? בן כמה התינוק? מה משקלו? לאיזה צורך את רוצה את הכמוסות? ממה את מפחדת?

האם אכילה של מזון שמן משפיעה על אחוז השומן בחלב? האם יש משמעות לסוג השומן?
בגדול - כן.
אבל הקשר לא ברור בכלל. זה לא אחד לאחד.
בכל מקרה, "מזון שמן" היא תווית כללית עד כדי כך שהיא חסרת משמעות. היא כוללת מצד אחד מרגרינה ושמנים מוקשים אחרים, שהם לפי הסיווג שלי בכלל לא "מזון" אלא סוג של רעל - ומצד שני שמן זית אורגני מכבישה קרה. ועוד המון דברים באמצע. "מזון שמן" גרוע לא כדאי בשום מקרה לצרוך.
ומזוית אחרת, לתינוק עדיף חלב שמן.
ושוב: למה את שואלת? מה מטריד אותך?
הולכת_את_מעימי*

ראשית, תודה אני אחפש את הספר בספריה של האוני' (למרות שזה בטח יהיה רק בספריה של הפקולטה לרפואה)
שנית,
למה את שואלת? מה מטריד אותך?
טוב, אז אני שואלת מכמה סיבות שאין קשר ישיר ביניהן.
האחת: קפאין נושא שמטריד אותי באופן כללי הן לגבי התזונה שלי ובייחוד בקשר למה שעובר לתינוק. וענית לי על כל מה שרציתי לדעת - למרות שהמספרים לא אומרים לי הרבה, הנימה מרגיעה (-:
השניה: הוא סובל מצינון די כל הזמן - לא משהו בתחום המסוכן אבל מנג'ס - כולל סטרידור. בלי שידעת ענית בדיוק על מה שחשבתי - ויטמין C , אני רואה מדבריך שזה לא יעזור שאני אקח, ומכיוון שהוא בן 4 חודשים, אני לא נותנת לו כלום חוץ מהנקה וחשבתי איך אוכל לעזור לו.
שלישית ואחרונה: הוא נורא שמן. בגיל 4 חו' שוקל 8.400 ונולד 3.350. אני אוכלת הרבה שקדים, אגוזים, בוטנים וכאלה ותהיתי אם יש לי חלק בהשמנה הזו, ואם זה בכלל בעיה, בקיצור, רציתי הרגעה או פתרון. אני אלך לחפש ב מדור הנקה (בטח אני לא הראשונה עם הבעיה).
וחוץ מזה שהפלא הזה של הנקה מסקרן אותי באופן כללי. ממש הייתי רוצה לחקור את החלב שלי, אבל זה סתם... (-:
שוב תודה!
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

האחת: קפאין נושא שמטריד אותי באופן כללי הן לגבי התזונה שלי ובייחוד בקשר למה שעובר לתינוק
אחת הדרכים שאפשר לבדוק השפעה על התינוק היא אם הוא עירני מדי, עצבני מדי.

השניה: הוא סובל מצינון די כל הזמן- לא משהו בתחום המסוכן אבל מנג'ס- כולל סטרידור
הממ. אני הייתי חושדת בכלל לא ב"צינון" אלא באלרגיה, במיוחד בהקשר של הסטרידור. במיוחד שזה "כל הזמן". האם את רואה נזלת שקופה רוב הזמן?
ויטמין C לא יעזור כמובן (לא בריא לתינוק אם את לוקחת בכמויות גדולות), וגם אם היה מדובר בוירוסים, אז ההנקה עוזרת לא במה שאת לוקחת אלא בנוגדנים שאת מפתחת ומעבירה לו.
דווקא יש משהו שאת יכולה לבדוק בהקשר של ה"צינון" והסטרידור: האם את אוכלת מוצרי חלב כלשהם? האם את אוכלת מוצרי סויה כלשהם? שניהם גורמים קלאסיים לתופעות שאת מתארת, ויש מגיפת אלרגיות בתינוקות בשנים האחרונות. )-:
גם בוטנים ידועים כאלרגנים.
כלומר, יכול להיות שמשהו אצלך במזון, שאת אוכלת על בסיס יומיומי, קשור לתופעות האלה אצלו.
אפשרות אחרת/נוספת: גורם סביבתי. בני ואני סובלים עכשיו למשל מחילופי העונות. אולי הוא סובל מיובש/קור/רוח לא יודעת מה.
איך נראה לך דיקור סיני או טיפול אייפק עבורו?

הוא נורא שמן. בגיל 4 חו' שוקל 8.400 ונולד 3.350.
מעולה. כל הכבוד לאמא וליונק!
אין כזה דבר "שמן" מהנקה בלעדית. באמת! וגם, תירגעי: זה בדיוק הגיל שהם מתחילים לעלות פתאום לאט יותר. אז אני מודיעה לך מראש, שלא תחשבי שפתאום החלב התקלקל (-: הקצב יתמתן עכשיו.
רק תברכי על זה. וזה לא ממש קשור למה שאת אוכלת... הרגעה, יותר מהרגעה: זה מעולה ומצויין והכל. טפו טפו טפו חמסה חמסה.
הולכת_את_מעימי*

תודה תודה
גם עכשיו קראתי את הדף אין השמנת יתר מהנקה בלעדית ונרגעתי.
האם את רואה נזלת שקופה רוב הזמן כן
האם את אוכלת מוצרי חלב כלשהם? האם את אוכלת מוצרי סויה כלשהם
כן וכן אני אפסיק (זה לא יהיה קשה)
גם בוטנים ידועים כאלרגנים
טוב אני אוכלת כל יום לפחות פעם אחת אגוזן או מנשנשת בוטנים. אני אעשה מאמצים להפסיק.
אף פעם לא השתמשתי ברפואה אלטרנטיבית (וגם לא הרבה בקונוונציונלית, אני פשוט חולה אולי פעם בעשור טפו טפו). אני מאוד רוצה שיהיה לי מטפל כזה למשפחה במקום הרופא קופ"ח שיהיה בעדיפות ראשונה להתייעץ אבל לא כל כך יודעת איך להתחיל. טוב אתייעץ עם הבנות במפגשי חינוך ביתי, הן מבינות בזה מאוד.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

נזלת שקופה רוב הזמן כן
זה בדרך כלל סימן לנזלת אלרגית, לא נזלת של וירוס (לא בדוק במאה אחוז, אבל אחד הסימנים שבודקים).

_האם את אוכלת מוצרי חלב כלשהם? האם את אוכלת מוצרי סויה כלשהם
כן וכן אני אפסיק (זה לא יהיה קשה)_
תנסי להפסיק לגמרי למשהו כמו שלושה שבועות, ותראי אם יש שינוי כלשהו. אם האלרגיות שלו מושפעות ממוצרי החלב והסויה שאת אוכלת, צפי לשינוי שיכול להתחיל מיום ועד שבועיים מרגע שהפסקת לגמרי (הפסקת לגמרי פירושו שאת גם קוראת את האותיות הכי קטנות על מוצרים, כי "קזאין" שהוא חלבון החלב, "קזאינד" - אותו דבר, וכל מה שבא מסויה - נמצאים פשוט כמעט בכל המוצרים המעובדים בשוק. קמח סויה נמצא בלחם, למשל, ובעוד מוצרים שלא היית מנחשת בחלומותייך הפרועים ביותר).

אגוזן או מנשנשת בוטנים
אני לא יודעת מה זה אגוזן. מה המרכיבים הרשומים על זה?
הייתי מציעה להפסיק את הבוטנים יחד עם מוצרי החלב והסויה.
קודם כל לעקוב אחריו בתשומת לב שבועיים ולראות אם יש שינוי. אולי תרצי לנהל יומן ולרשום.
אם את לא רואה שום שינוי בכלל - אז יש שתי אפשרויות: 1. שהוא באמת אלרגי למשהו שאת אוכלת, אבל זה לא מה שחשבנו אלא משהו אחר. 2. שהאלרגיה שלו לא קשורה בכלל למה שאת אוכלת, היא כנראה סביבתית.
אם את רואה שינוי - אז תחזרי אלי (-: (בעיקרון: אז את יכולה להמנע מהמאכלים האלה עוד כמה חודשים, מה שמבאס את רוב האמהות, או לחילופין את יכולה לחכות עוד שבוע ואז לנסות להחזיר אותם אחד אחד, נגיד קודם לחזור לאכול בוטנים ולראות אם יש שינוי לרעה, וכך הלאה. כי אולי הוא אלרגי רק לאחד מהם ולא לכל השלושה. או לחילופין, אפשרות שלישית, לעשות קיצורי דרך וללכת ישר לאיבחון ב-שיטת אייפק ).

אם את מאיזור המרכז אז יש לי רופא סיני מעולה ומטפל אייפק מעולה להמליץ לך.
הולכת_את_מעימי*

אני לא יודעת מה זה אגוזן
זה חמאת בוטנים בלשון העירוניים- הרכיבים בוטנים קלויים ותו לא.
העניין שסויה מופיע בהמון מוצרים תמימים לכאורה בעייתי בשבילי, כי עבודת הבילוש תהיה קשה לי אז אקח את זה כאופציה אחרונה ובינתיים אמנע ממוצרי חלב, בוטנים וסויה "גלויה".
בנוסף אני אתחיל לכבס בלי מרכך.
רק רוצה לציין שמה שמטריד אותי יותר מהנזלת זה חירחור תמידי+ שיעול אחת לשעה בערך.
האם האייפק יכול גם לאתר את האלרגיה או רק לטפל בה אחרי שאיתרתי אותה?
אני לא מהמרכז, אבל אולי המטפל הסיני יוכל להמליץ לי על מישהו מהאיזור שלי? אני מפחדת ליפול על שרלטן
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם האייפק יכול גם לאתר את האלרגיה או רק לטפל בה אחרי שאיתרתי אותה?
גם לאבחן וגם לטפל. זה כמובן עוד יותר חשוב כשמדובר לא במה שאת אוכלת אלא בגורמים שאין לך שליטה עליהם.

אולי המטפל הסיני יוכל להמליץ לי על מישהו מהאיזור שלי?
בהחלט אפשרות. שמו רני אייל והטלפון במרפאה 03-6431222.
הולכת_והרוח_בפניי*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

הקטן היונק בן השנה (היום!),החליט ללכת בעקבות אחיו הבכור ולאמץ נזלת. המון נזלת. שקופה ובלתי פוסקת. אתמול היה גם קצת חום, אבל ירד. הבאה בתור היא כמובן אני, וכרגע הוירוס הנבזי נהנה מהכנסת האורחים אצלי בגוף. קצת חום, צמרמורות, חוסר יכולת (או רצון) לחשוב. מהר מהר לקחתי בערך כל מה שמצאתי בבית - 2000 מג ויטמין סי, אכינצאה, ושמן אורגנו פראי 5%. יש לי הרגשה שהקטן לא אהב משהו מזה, כי אחרי כמה נסיונות יניקה מתוך שינה הוא ממש נעלב, עד כדי בכי. אני מניחה שאולי האורגנו לא במקום? או שאולי הנזלת מציקה לו בשינה...חוץ ממרק עוף בסיטונאות, מה עוד כדאי לי לצרוך? חוץ מרוונסרה ולהרים קצת את זוית המזרן, במה עוד אפשר לעזור לו? וגם - סתימה חוזרת בשד אחד, בערך פעם שלישית או רביעית. במקום אחד, בערך שעה עשר של השד, מצידו הפנימי אם עומדים מולי. בפעם הקודמת חשבתי שזיהיתי שלפוחית, "פוצצתי " אותה ועשה רושם שהבעיה של הסתימה והגודש המקומי נפתרה - ובמקומה יצרתי לעצמי פצע בפטמה.
עצות טובות וליטוף יתקבלו בברכה
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אויש (())
לדעתי, הרבה יותר סביר שהסירוב לינוק הוא בגלל הנזלת ולא בגלל משהו שאכלת.
לצרוך? בצל ירוק ושום. בעל מאפיינים נוגדי-זיהום ומחזקי מערכת החיסון. אם לא יועיל - לא יזיק, וגם יהיה טעים ;-)
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”