חציית קו האמצע

אנונימי

חציית קו האמצע

שליחה על ידי אנונימי »

שלום רב,

אני סטודנטית לחינוך מיוחד ובמסגרת עבודה רציתי לדעת מה החשיבות בחציית קו האמצע ועם אילו קשיים מתמודד ילד בבית הספר
בעקבות הקשיים?
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

חציית קו האמצע

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל סטודנטית כשקיים קושי בחציית קו האמצע, הקושי מצביע קודם לכל על אי בשלות של הרישות הנוירולוגי במוח בתקשורת שבין ההמיספירות.

הקושי יכול לנבוע מגורמים שונים.
  1. קושי במערכת ההצלבה של המוטוריקה הגסה
  2. קושי בשילוב או בהפרדה במוטוריקה העדינה
  3. קושי בתפיסת העומק בעיניים עקב חוסר תיאום בין העיניים (בעיקר קושי בשליטה רצונית ומודעת בשרירי גלגל העיניים)
  4. היפוטוניה מרמה מסויימת ומעלה
  5. רגישות ייתר במערת החושים
  6. פגמים מוחיים מולדים (לרוב קשה לשנות את המצבים הללו למרות שניתן)
  7. גורמים נוספים
כל אחד מהגורמים הללו לחוד או במשולב יכול לגרום לקושי בחציית קו האמצע.

הקושי המרכזי הוא בפתיסת המרחב ובחצייה הטכנית של קו האמצע. הקושי הנוסף לרוב הוא בתקשורת שבין ההמיספירות בנושא השליטה באימפולסים הרגשיים. הילד יכול להיות או חשיבתי מדיי (שליטת ייתר ברגשות) או אימפולסיבי מדיי עם קושי אמיתי לשלוט באימולסים. ברגע שמתרגש, ההתרגשות משתלטת עליו והוא יתקשה ביותר לתפקד חשיבתית, עד שההתרגשות תירגע.

בשטח ניתן לראות איך מנסים לכתוב בקו האנכי, הכונה היא שהדף מסובב כך שהכתיבה נעשית מלמטה למעלה או להיפך במקום מצד לצד. ילדים קטנים יכולים לנסות להחליף את היד הכותבת באמצע הדף.

יכולות להיות בעיות בכל מיניי תחומים בתפקוד היומיומי כגון ספורט, סדר ואירגון, תפיסה מאוד שונה וייחודית עקב הקושי לשלב בין ההמיספירות ועוד.

המצב אינו חייב להוביל לכך שהילד לא יצליח לתפקד היטב אלה שהמחיר שהוא משלם "במאמץ" עבור ההצלחה הוא גבוהה בהרבה מילד ללא הקושי הזה. אין ספק שמאוד חשוב לנסות ולעזור לו, מה גם שהתיקון של המצב לרוב די פשוט.
אנונימי

חציית קו האמצע

שליחה על ידי אנונימי »

למשה
תודה על תשובתך המפורטת והמעמיקה.
סייעת לי רבות .
למרות שלא למדתי את שיטתך קראתי עליה רבות. חבל שאין אפשרות ללמוד אותה בצורה מסודרת.
אני מקווה ששאלות הקשורות לטיפול והוראה ללקויי למידה אינן למעמסה .
חג שמח
אנונימי

חציית קו האמצע

שליחה על ידי אנונימי »

סטודנטית יקרה, שאלותייך ממש לא למעמסה
ונהפוכו :-) .

אם בתחום "האקדמיה" עוסקים אנו,
אשמח, למי שבקיא או חשוף בצורה זו או אחרת למאמרים\ מחקרים אקדמאיים עדכניים.
ויוכל במידה וידוע לו להפנות אותי למחקרים הדנים בקשר שבין טיפול גופני ללקוי למידה .

בברכה, אורנה פרידמן

ניתן, לעדכן אותי בדף שלי אורנה פרידמן
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”