אימא שלי מריחה רע מאוד

תותית*
הצטרפות: 22 יולי 2005, 16:29

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

אימא שלי מריחה רע מאוד שקשה להתקרב אליה, היא עושה טובה שהיא מתקלחת פעם בשבוע, אין לה מודעות לניקיון ולאסתטיקה, וטוב לה לחיות בסירחון הזה, המשפחה שלי סובלת מאוד מזה ולא אומרים לה כלום כדי לא לבייש אותה, אני היחידה שמעירה לה ומאוד בעדינות וכשאני מעירה לה היא אגרסיבית כלפיי, תוקפת אותי, כועסת, מאשימה, רצוי לציין שאימא מאוד עקשנית והיא לא יכולה שאף אחד יגיד לה מה לעשות, והיא לא מסוגלת לשמוע שום בקורת עליה. אנחנו אוהבים אותה ולא רוצים להתרחק ממנה. איך אפשר לפתור את הבעיה המעיקה הזאת? זה פשוט סבל נוראי.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי יולי_קו »

קשה. קשה.
האם אפשר לכתוב לה בנוסח מאוד אוהב על מה שמטריד?
אני חושבת שעדיף לדבר על הרגשות שלכם, על הרצון לקרבה גופנית אליה, וממש לא להגיד לה מה לעשות עם המידע הזה.
בהצלחה.
אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

אולי בושם עם ריח נעים וחזק (!!) כמתנה יכול לעזור? תבקשי ממנה להשתמש בו כי זה משמח שהיא משתמשת במתנה שלך..?
יולי_קו

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי יולי_קו »

אבל בושם על סירחון זה מתערבב ממש מגעיל!
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי שקטה* »

אני תוהה קצת לגבי מה גורם לה להתרחץ מעט כל כך ולהסריח מבלי לשים לב. האם היא תמיד הייתה ככה? בת כמה היא? האם זה משהו שהתחיל לאחרונה? אולי לבדוק אם יש לה איזושהי בעיה גופנית שמקשה עליה ואולי מגבירה את הריח או גורמת לכך שהיא לא רוצה להתקלח? או אולי היא בדיכאון? או כועסת על משהו או על מישהו וזו הדרך שלה "להתנקם"? אולי היא איבדה את חוש הריח ולא מרגישה בעצמה שהיא מסריחה, או מבולבלת ומפוזרת ושוכחת להתקלח? בקיצור נשמע לי שיש כאן אולי בעיה אחרת, יריתי קצת לכל הכיוונים, מקווה שאולי זה יעזור.
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי שמנדובה* »

מה ששקטה.

וגם -
אימא מאוד עקשנית והיא לא יכולה שאף אחד יגיד לה מה לעשות
אהמממ... גם אני לא מוכנה שיגידו לי מה לעשות, ואם מישהו היה בא ואומר לי שאני צריכה לעשות ככה וככה וככה, אוטומטיאוטומטית היתה באה לי ההתנגדות. ככה זה אצלנו, העקשנות. אני שומעת מדברייך שמתייחסים לאמא קצת כאל ילדה קטנה שצריך להגיד לה מהלעשות. לא שלילדים בהכרח צריך להגיד מה לעשות, אך למבוגרים על אחת כמה וכמה. נסו להתייחס אליה כאל שווה.
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

שקטה
היא לא אוהבת להתקלח, ניקיון ואסתטיקה אף פעם לא עניינו אותה, היא בת 70, זה החמיר כי היא סובלת מבריחת שתן, היא טוענת שאין שום לה שום ריח רע, כמו שכתבת היא כנראה לא מרגישה בעצמה שהיא מסריחה.

שמנדובה, אני יודעת שאף אחד לא אוהב שאומרים לו מה לעשות ואני יודעת שזה יוצרת אוטומטית התנגדות, והכוונה שלי זה לא לשלוט או לנהל אותה כי אני לא מתערבת לה בשום תחום אחר, אבל לפעמים הריח פשוט נורא שזה פשוט בלתי אפשרי לסבול את זה ואז אני מבקשת ממנה שתחליף בגדים והיא מתעצבנת עליי. אני בטוחה שהיא מרגישה בנוח עם הריח שלה והיא לא חושבת שמשהו לא בסדר.
שקטה*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי שקטה* »

המממ אני לא כל כך יודעת מה אפשר לעשות לגבי בריחת שתן, לא ממש מכירה את זה. האם ניתן לטפל בזה? האם מקובל ללבוש חיתולים למבוגרים כשיש בעיה כזו? אולי לקנות לה חבילה ולשים בדיסקרטיות בבית, להגיד לה שהיה במבצע וחשבת שהיא משתמשת בסוג הזה או משהו כזה? אולי זה ישפר את הריח. אני חושבת שכשבן אדם צעיר ובריא לא מתקלח שבוע הוא מן הסתם לא מריח כמו זר שושנים. אבל עכשיו אני מבינה שהבעיה היא יותר ריח של שתן שנספג בבגדים ונשאר על העור וזה באמת ריח חריף ומאוד לא נעים. פעם עבדתי בחנות והייתה לנו לקוחה מבוגרת כזו שממש הריחה משתן ישן וזה היה ריח מאוד קשה ואגרסיבי.
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

שקטה,
האם מקובל ללבוש חיתולים למבוגרים כשיש בעיה כזו
קניתי לה תחתונים חד פעמיים שפרסמו בטלוויזיה שמיועדים לבעיה הזו והיא לא מוכנה ללבוש אותם כל יום, רק כשהיא יוצאת.
פעם עבדתי בחנות והייתה לנו לקוחה מבוגרת כזו שממש הריחה משתן ישן וזה היה ריח מאוד קשה ואגרסיבי.
זה פשוט נורא ואיום. לפעמים אני ממש סובלת כשאני על ידה ואני מתרחקת, אני מחזקת אותה כשהיא יוצאת ממקלחת כמה יפה ונעימה היא, אני מבקשת ממנה ממש יפה להחליף בגדים, הבעיה שהיא לא חושבת שיש לה בעיה, היא לא מריחה את עצמה.
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

מבחינה רוחנית, האם יש לי שיעור כאן? למה בעיה כזו מגיעה לחיים שלי? האם יש סיבה לכך?
אשמח לתובנות
שקטה*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי שקטה* »

באמת קשה מאוד.
האם יש מישהו במשפחה שיש יותר סיכוי שתקשיב לו בנושא הזה? ושהיא לא תראה בהערות שלו התערבות וחוצפה? או אולי אם יש לך אחיות או אחים, תנסו בצורה עדינה להעלות את הנושא כשכולכם ביחד איתה. היא מן הסתם תתעצבן ותרגיש מותקפת ומבודדת אבל אולי יש יותר סיכוי שאחר כך לבד היא תחשוב על מה שאמרתם ותשתדל יותר. לפעמים כשכמה אנשים אומרים את הדברים בו זמנית זה יוצר שוק מסוים אבל גם מקבל תוקף חזק יותר.

לגבי זה

_מבחינה רוחנית, האם יש לי שיעור כאן? למה בעיה כזו מגיעה לחיים שלי? האם יש סיבה לכך?
אשמח לתובנות_
אין לי כל כך תובנות, הריפלקס הוא כמובן שזה שיעור בקבלה של הצדדים הקשים במישהו אהוב, אבל אני אישית חושבת שפשוט קשה לקבל משהו שמפריע פיזית ברמה כזו כמו ריח רע חזק... אולי אחרי שתנסי לפתור את זה בדרכים אחרות הדבר היחיד שתוכלי לעשות יהיה לקבל אותה כמו שהיא ולנסות להתרגל ולהתעלם. מחזקת את ידייך, זה נשמע קשה.
יולי_קו

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי יולי_קו »

תותית,

מבחינה רוחנית, האם יש לי שיעור כאן? למה בעיה כזו מגיעה לחיים שלי? האם יש סיבה לכך?

אפשר להשתמש בכל דבר כשיעור.
האם זו בדיקת הגבולות שלך? הרחבתם, או לחילופין עמידה עליהם?
אולי שיעור בחמלה והכלה?
אולי כבוד וקבלה של האחר?
ואולי כל אלה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני מתנצלת אם אני טועה אבל נראה לי שיש פה טרול
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

פלוני אלמונית

אני מתנצלת אם אני טועה אבל נראה לי שיש פה טרול
אני לא מאמינה שאת כותבת את זה, על סמך מה התרשמת כך? מצד אחד אני מבקשת עצה מעשית ביחס לבעיה עם האימא ומצד שני אני יודעת שיש שורש רוחני לבעיות שלנו, שלא מגיעים סתם "אנשים קשים" לחיים שלי, שיש סיבה לכך, ואת השיעור הזה אני רוצה ללמוד ולהבין.
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

יולי קו

אפשר להשתמש בכל דבר כשיעור.
גם אני חושבת כך.

האם זו בדיקת הגבולות שלך? הרחבתם, או לחילופין עמידה עליהם?
עם בעיה כזו על מה אני יכולה לעמוד?מה אני יכולה לעשות בנוגע לגבולות?
אולי שיעור בחמלה והכלה?
תאמיני לי שאני בחמלה והכלה עליה ואני מבינה שאין לה מודעות, והיא לא מריחה את זה, וזה לא מפריע לה, וזה בעיה של הסובבים בלבד כי היא חיה עם זה בשלום. אבל זה ממש בלתי ניסבל.
אולי כבוד וקבלה של האחר?
בכול התחומים אני מכבדת ומקבלת אותה, קשה לקבל את הבעיה הזו כי זה ממש פגיעה בסביבה (שמעתי שעל ריח רע לבעל יש עילה להתגרש מאישתו) .
אני לא יכולה לקחת אחריות על הצד השני, אני לא יכולה לשנות אותו, האחריות היא רק לעצמי ורק את עצמי אני יכולה לשנות, מה אני יכולה לעשות כדי להיפטר מהבעיה הזו, רק להתרחק ממנה וחבל לי כי אני אוהבת אותה. האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות?
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

שקטה

האם יש מישהו במשפחה שיש יותר סיכוי שתקשיב לו בנושא הזה? ושהיא לא תראה בהערות שלו התערבות וחוצפה?
יש לי אח שהיא דופקת לו חשבון אבל הוא לא יעיז להגיד לה משהו, כי זה נושא אינטימי.
תנסו בצורה עדינה להעלות את הנושא כשכולכם ביחד איתה.
זה בלתי אפשרי, היא תרגיש מותקפת ומבודדת וזה אסון בשבילה.
אבל אני אישית חושבת שפשוט קשה לקבל משהו שמפריע פיזית ברמה כזו כמו ריח רע חזק
אין לי בעיה לקבל הכול, אבל קשה מאוד לקבל ריח רע חזק.
שקטה*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי שקטה* »

יש לי אח שהיא דופקת לו חשבון אבל הוא לא יעיז להגיד לה משהו, כי זה נושא אינטימי.

המממ ניסית לדבר איתו על זה? אולי יהיה קל יותר לשכנע אותו לדבר איתה על זה מאשר לשכנע אותה לטפל בעצמה טוב יותר...
תותית*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי תותית* »

שקטה,
לא דיברתי עם אחי על הנושא, אני לא מעזה לדבר אתו על הנושא כי זה נושא אינטימי,מביך, לא נעים ומביש.
עם אחותי דיברתי והיא רמזה בהמון דרכים לאימא כמה ריח רע זה נורא, וכמה מקלחת מחדשת, נתנה לה דוגמאות של אנשים זקנים שבאים לעבודה שלה ומריחים רע וכולם מתרחקים מהם וכל מיני סיפורים כאלה. כמובן שזה לא הזיז לאימא. אני היחידה שדיברתי אתה ישירות על הנושא ולא עזר.
העלית לי רעיון, אחותי יותר קרובה לאחי, אני אבקש ממנה לדבר אתו ונראה אם הוא יסכים.
שקטה*

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי שקטה* »

בהצלחה!
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אימא שלי מריחה רע מאוד

שליחה על ידי יעלי_לה »

אולי לטפל בשורש הבעיה? לא חייבים לחיות עם בריחת שתן. אפשר לטפל בזה בעזרת שיטת פאולה, יוגה נשית, פיזיותרפיה של רצפת האגן. אם אני לא טועה יש דף על בריחת שתן.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”