ריפוי במים לתינוקות

טל_טיבי*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

ריפוי טראומת לידה
אחת השיטות רבות העוצמה לריפוי טראומת לידה היא לעבוד עם תינוקות במים.על אף עוצמתה, זו שיטה פשוטה ועדינה. הגיל האידיאלי לעבודה זו הוא 3 – 6 חדשים. התהליך הוא תהליך קסום בעל אפקט של ריפוי וגם של טקס מעבר עבור התינוק ועבור הוריו. הטיפול ניתן ללא תשלום כשרות לקהילה.
com]למידע נוסף content[/po]&task=view&id=37&Itemid=40
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

האתר שלך מאוד מאוד נעים (מי עיצב?).
מה בין מה שאת מציעה לטיפול של צ'רקובסקי? (גם הוא מציע - לתינוקות, ילדים, ומבוגרים - נשימות במים, ואומר שזה מעלה דברים מהתת מודע).
לילך*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2001, 01:34

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי לילך* »

איפהזה קורה? איפה בארץ את נמצאת ? ואיך גורמים לתינוק נשימה מסוימת...
טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

תודה תבשיל קדרה.
עיצב אייל וייסביין, וכייף לעבוד איתו.
האתר עדיין בהקמה, ועוד לגמרי בחיתוליו.
חוויה חדשה בשבילי....

לא יודעת מי זה צ'רקובסקי - אבל אחפש מידע עליו ואז אוכל לענות.
לילדים ומבוגרים - כמובן שאנו עובדים איתם במים בנשימה. ראי נשימה מעגלית.

לילך - זה קורה בכל מקום בארץ אליו מזמינים אותי. דרוש לזה בריכה טיפולית, ג'אקוזי גדול (Hot-tub), או בריכת לידה.

לא גורמים לתינוק נשימה מסויימת. הוא יודע לבד. זה אנחנו המבוגרים ששכחנו.....
את עיקר העבודה עושים המים, והכוונה...
בקישור המצורף למעלה - מוסברות הנחות הבסיס לטיפול.
אבל אני יכולה להוסיף איך נראה התהליך..... מה קורה בו.
טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

התהליך עצמו מתרחש כך: ...
תהיה לנו שיחה קצרה ותהיה לי הזדמנות להתוודע אל התינוק. יחד ניצור כוונה לריפוי עבורו ועבורכם. שני ההורים ייכנסו עם התינוק למים (אם אפשר לוגיסיטית) וכאשר במים – ימסרו אותו לי ויישארו קרובים, ואם אפשר ישובים במים. בהחלט אפשרי ולא מפתיע שעולים רגשות אצל ההורים בזמן התהליך. אני אחזיק בו בעדינות ואתן למים לעשות את העבודה. אני אניע אותו במים ואאפשר לו לדחוף, לבעוט, להתמתח או כל דבר אחר שצריך לקרות. יתכן והתינוק יבכה... לפעמים התינוקות בוכים הרבה וחזק בתהליך... אך הוא עשוי גם להיות שקט מאד. איננו יודעים איך התהליך יבטא את עצמו. כאשר אחוש שהתהליך הסתיים, אני אמסור לכם את ילדכם, וזהו זמן עבורכם להחזיק בו, לחבק אותו, להניק אותו, ופשוט להיות איתו בכל הדרכים האוהבות שמרגישות נכונות באותו רגע. הזמן הממוצע של תהליך כזה מתחילתו ועד סופו הוא כ-20-30 דקות במים.
לצורך התהליך ניתן להשתמש בבריכת לידה ביתית, ב- Hot-Tub, וכמובן בבריכה טיפולית מחוממת.
לאחר התהליך אבקש מכם לשים לב לשינויים כמו הרגלי שינה או אכילה, שיפור בהתנהגות, ובקשר עין, וכו'. לעתים השינויים הם עדינים מאד ולעתים דרמטיים מאד, זה אישי לכל תינוק. כהורים הינכם מאד מכווננים לתינוק שלכם וסביר מאד שתהיו ערים אף לשינויים העדינים ביותר. אני אבקש מכם סיוע במעקב, ובשיתוף מידע על השינויים כדי לעזור לי בלמידה של הנושא, וכן בכדי לעזור באיסוף מידע לגבי האפקטיביות של הטיפול בשיטה זו לטיפול בטראומה של טרום וסב לידה. להיוולד – זו עבודה קשה מאד!
ברוב המקרים הטיפול הזה הוא חד פעמי (עד היום רק עבור תינוק אחד היה צורך לחזור על הטיפול) אנו עדיין אוספים מידע על הטיפול הזה ועד היום יש לנו תוצאות מאד מבטיחות. יחד עם זאת ברור ששום נזק אינו יכול להיגרם מטבילה אוהבת של תינוק במים חמימים, כשהוריו נמצאים לידו, וייתכן שאנו תורמים רבות להילינג שאפשרי עבורו היום.
את הטיפול הזה אני נותנת כשירות לקהילה, מתוך אמונה בתהליך, ומתוך התחושה של החשיבות העצומה שישנה לריפוי טראומה כלשהי שאולי נוצרה בתהליך הלידה. איזו אפשרות נפלאה היתה זו עבור כל אחד מאיתנו אם דבר כזה היה אפשרי עבורנו.
אם ישנן הוצאות כשכירות בריכה טיפולית – הוצאות אלו משולמות על-ידי ההורים ישירות לנותן השירות.
|L|
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טל שלום.

קודם כל אני רוצה לברך על היוזמה הברוכה והכוונה הטובה והמיטיבה. @} (())

עכשיו יש לי כמה שאלות (בתור מי שעובדת עם תינוקות מגיל מאד צעיר במים בגישה מאד עדינה (אישית)) בעצם, זו שאלה אחת. אבל אני אשמח אם נתרחב לדיון ושאוכל לשאול שאלות נוספות @}

אז ככה. (קופצת למים:-)) למה הטיפול מחייב שהמטפלת תקח את התינוק? האינטואיציה והמחקר כל אחד בתורו, מראים שתינוק רך כל כך, ובפרט כזה עם טראומה מלידה, זקוק בראש ובראשונה לאמא שלו. לא פעם גם לאמא אין זה מועיל אם מישהו אחר לוקח אותו ממנה.
אני באופן אישי מדריכה את ההורים לעבוד עם התינוקות שלהם, ולוקחת אך ורק אם מתקיימים שני תנאים - 1. שההורים ממש מתעקשים שאני אקח וגם 2. או שההורים ממש לחוצים או שהילד נינוח עם זה. (במילים אחרות או מתעקשים ולחוצים, או מתעקשים ונינוח.)
כשלקחתי את בתי לטיפולי קרניו סקרל, אוסטיאופתיה וגם אייפק כשהייתה רכה מאד, הקפדתי שהיא תהיה אצלי בידיים גם כאשר מישהו אחר טיפל בה. זה נתן איכות אחרת ושלווה שלמה שלה ושלי לטיפול. (אצל האוסתיאופט היא פשוט התמסטלה לגמרי..)

אני שואלת מכמה סיבות
  1. נסיוני המקצועי מראה לי שאין מטפל טוב יותר לתינוק מאשר ההורה שלו (אלא אם המצב ממש קשה, ומתקיימים תנאים מסויימים) אפילו אם אני הרבה הרבה יותר מיומנת מההורה, אני עדיין זרה.
  2. נסיוני האמהי מראה לי שניתן לקבל מגוון טיפולים (ובהם טיפול במים) כשהתינוק הרך עדיין בידי האם.
אני בפירוש אשמח ללמוד ממך על עמדתך בעניין. את נשמעת ונקראת לי מטפלת מדהימה ורגישה.
תודה
@}
טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

שלום ניצן,
ותודה על השאלה.

בדרך-כלל - כמעט לכל טיפול אחר, אני ממש מסכימה איתך.

מה שקורה בתהליך הספציפי הזה, הוא שאנחנו רוצים לתת לתהליך לקרות בלי להתערב בו.
ז"א אני נותנת לתהליך פשוט לקרות, וכל מה שאני עושה ברמה הנראית לעין לפחות, זה להחזיק את המרחב עבור התינוק ואני נשארת לגמרי נייטראלית.
ובעוד זה לגמרי בסדר שאני נשארת נייטראלית - ולא משנה את הבעת פני למשמע בכי, ולא נענית להזמנות המשחק,
ופשוט נותנת למה שקורה לקרות,
ולמה שמשתחרר להשתחרר, הרי זה ממש לא בסדר שאמא תהיה בפוזיציה הזאת.
לא עבור האם ולא עבור התינוק.

משך הסשן עצמו הוא יחסית קצר, והמטרה שלה היא לשחרר טראומה ולא ליצור אותה.
מכיוון שרוב התהליך נעשה במצב מודעות אחר (Altered state),
והשימוש העיקרי נעשה בכוחה של כוונה,
אני לא יכולה להגיד לך שאני יודעת בוודאות מבחינה מדעית בדיוק בדיוק בדיוק מה קורה שם.
וגם - אני לא מקבלת דיווח מהתינוק תוך כדי.
אבל אני כן יכולה להגיד לך בוודאות שהתהליך הזה עובד.
יש לנו מספיק נסיון ומספיק דוגמאות לראות שהדברים עובדים ושינויים אכן קורים.
זה אמנם לא מדעי להגיד - אבל התינוק יודע כאשר המרחב הוא תומך ואוהב.

המרחב הוא גורם מאד ממשי בטיפול, ונוכחות שני ההורים בתוך המרחב הטיפולי נדרשת לשם התהליך הזה.
ואני אף לא אעשה אותו אם אין עליו הסכמה משני ההורים יחד!

נסיוני האמהי מראה לי שניתן לקבל מגוון טיפולים (ובהם טיפול במים) כשהתינוק הרך עדיין בידי האם.
נכון. וכל אמא מוזמנת לבחור את הטיפול המתאים לה ולתינוקה.
בגילאים גדולים יותר - אם הפעוט מביע רצון להיות בידי אמו, אנחנו הולכים עם הרצון שלו.

ואת מוזמנת תמיד לשאול כל שאלה.
טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

בעקבות שאלתה של תבשיל קדרה חיפשתי באינטרנט על צ'ריקובסקי ומצאתי מאמר מעתון הארץ. - אם לזה התכוונת תבשיל קדרה - זה ממש לא העבודה שאני עושה. מה שאני עושה, הוא תהליך מאד עדין, ומאד אוהב. כל התהליך כולו אורך בין 10 דקות ל- עשרים דקות.ואין שום אלמנט של הטבלת ראשו של התינוק במים. התינוק הוא זה ש"מוביל" את הסשן והמטפל תומך בתהליך.
ואני אישית נותרתי מזועזעת מהכתבה הזאת.
הכוונה היא לרפא טראומות ולא ליצור אותן.
לא הייתי שמה את ילדי בידי טיפול כזה לעולם!
ולא אעשה משהו לילד של מישהו אחר שלא הייתי עושה לילדי שלי.

|L|

המאמר
תבשיל_קדירה*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2002, 06:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדירה*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי תבשיל_קדירה* »

הי טל,
למען הסר ספק - לא שאלתי כדי לקנטר.
עזבי את הבדלי הסגנון. התכוונתי לשאול על המהות (תראפית הנשימה, וספציפית כשהיא במים, ככלי להצפת טראומות לא מודעות).
לא ניתן לקרוא את המהות בטיפול של צ'רקובסקי מהכתבה הלא אוהדת הנ"ל :-/

אין מקריות.
בדיוק השבוע ראיתי את התינוק שלי (שנה וחודשיים) משתולל במים (באמבטיה בלי שאני נוגעת), צולל בכוונה וביוזמתו. תענוג.
טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

למען הסר ספק - לא שאלתי כדי לקנטר.
לא חשדתי בך לרגע - להיפך - אני מעודדת שישאלו אותי. לי יש נטיה לכתוב ולדבר ממקום שדברים ברורים לי, ושאלות גורמות לי להבהיר את עצמי יותר טוב.אני לא רוצה להתייחס כאן לעבודה של צ'ריקובר. ברור שאיני יודעת על זה מספיק. ואני צריכה לחשוב על זה עוד, ואולי ללמוד קצת יותר. תודה למי ששלח אותי לדף הדיון על המאמר. (למה בעילום שם?) ועדיין אחרי שקראתי את כל הדף יש בי הרבה אי-נוחות לנוכח כל זה.

אני חסידה גדולה מאד של תרפיית נשימה. זה ברור.
לגבי העבודה במים, ממה שידוע לנו המים עצמם הם מדיום מאד חשוב בטיפול.
סטטיסטית מתוך הנסיון שלנו - מים חמים מעלים חוויות של לידה, והתמודדות עם חוויות לידה. ומים קרים מעלים התנסויות שקשורות למוות. עם מבוגרים אני אבחר בזה או זה בהתאם להתמודדות של מי שאני עובדת איתו. עם תינוקות אנחנו עובדים רק במים חמים.
בסגנון הטיפול שלי, אני מאמינה שאף אחד לא יודע טוב יותר מהאדם עצמו למה הוא זקוק, ולכן הוא זה שמוביל את הטיפול. ממני נדרשת המון יכולת הקשבה בסוג כזה של טיפול.
כשאני עובדת עם תינוקות - אני באופן מכוון מודעת לכך שכעת בידיים שלי ישנה נשמה מפותחת, שיודעת בדיוק מה צריך לקרות, והתינוק יפעל בעצמו בדיוק לפי מה שהכי טוב עבורו. אני מזכירה לעצמי שוב ושוב, שעם כל מה שאני יודעת ועם כל הנסיון שלי אולי לתינוק הזה יש משהו חדש ללמד אותי שאני עוד לא יודעת, ושהוא יודע הרבה הרבה יותר טוב ממני מה נכון בשבילו ומה הקצב הנכון בשבילו - או בשבילה ,כמובן, בשביל להשלים את התהליך.
ומה שאת מספרת על תינוקך - רק תומך במה שאני אומרת -הם יודעים בדיוק מה נדרש להם, והם יעשו זאת אם לא נפריע להם, וגם אם אנחנו לא מבינים בכלל מהם עושים.
המורה שלי, קרול למפמן, אומרת תמיד ש"לעולם אין להניח שאנחנו יודעים מה אמת עבור מישהו אחר" - דבר שמטפלים רבים שוכחים בלהט הרגע. כולל אני בעצמי , לפעמים כל-כך ברור לנו שאנחנו יודעים מה צריך להגיד, או מה צריך לעשות ולאן "למשוך" את הסשן, ומה הדרך הנכונה. אך שוב ושוב ושוב, בלי פספוסים, אני נוכחת, שכשאני נמצאת בהקשבה והתכווננות מלאה למי שעובר את התהליך, ואני מוכנה לבטוח מספיק בתהליך, במי שעובר אותו ובעצמי שאדע לתמוך במה שיגיע - קורים ניסים! ממש!
הדבר הכי חזק שאנחנו עובדים איתו היא הכוונה, של כל מי שנמצא בבריכה - כן יש טכניקות מסויימות שאני משתמשת בהן - אך מי שמכוון אותן הוא התינוק. (איך אני יודעת? אני עוקבת אחר התנועות שלו, אחר ההבעות שלו וכו').
יש כן מצב של טראנס שהתינוק נכנס אליו - אך הוא ממש לא נראה מבחוץ כ"כבוי". יש מצב של טראנס שהוא מצב מודעות אחר, ויש מצב של טראנס שנכנסים אליו כאשר נכנסים להלם,שהוא מנגנון הגנה - כמו לצאת מהגוף בשביל לא להרגיש את מה שקורה לי - וזה מבחוץ נראה "כבוי" כאילו אין אף אחד בבית.
גם הריברסרים הראשונים היו נוקטים בטכניקות אגרסיביות שאני לא יעלה בכלל בדעתי. כמו לקחת מטופל באמצע הסשן שלו - בתוך טראנס ולהכניס אותו למקלחת של מים קרים. ויש, אני חושבת, ריבסרים הדוגלים בשיטות כאלו עד היום. ואי אפשר לקחת מהריברסרים הראשונים פורצי הדרך את הקרדיט המגיע להם על עבודתם. בלעדיהם - לא היתה מגיעה העבודה המופלאה הזאת אלי ועל כך אני מודה להם. כמו שאי אפשר לקחת מפרויד את תרומתו הענקית לפסיכולוגיה, גם אם היום ברוב המקרים טכניקות הטיפול שונות.
מה שאני יכולה להגיד על מה שאני עושה הוא שזה טיפול מלא אהבה, ושהוא עובד. ברכות ובפשטות.
שם_במרחקים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי שם_במרחקים* »

שלום טל,
אני מאד מעונינת בטיפול במים עבור בתי (שלושה וחצי חודשים) אך נמצאת בארה"ב. אולי תוכלי להפנות אותי לאתרי אינטרנט של השיטה/מטפלים בארה"ב כדי שאוכל לחפש עזרה באזורי?
תודה רבה!
טל_טיבי*

ריפוי במים לתינוקות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

איפה בארה"ב????
אוכל להפנות....
חבל - בדיוק חזרתי......
שם_במרחקים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

ריפוי במים לתינוקות