מעניין, אני רוצה לכתוב כאן על התנועה שלי, אבל התיאור
לנוע לנוע פתאום לא מתאים לה.
מדיוני החיוניות יצא שנתקלתי בבלוג מעניין, על פליאו וקרוספיט. למדתי ממנו על פליאו, הסכמתי עם חלק מהדברים ולא הסכמתי עם אחרים, השכלתי מהדוגמאות, ובאופן כללי נהנתי לקרוא על תזונה. עם פעילות גופנית המצב היה שונה לחלוטין. בעוד שהוא טוען שקרוספיט היא פעילות גופנית שנובעת מהגישה הקדמונית, אני מוצאת אותה לא טבעית בעליל. אין שום דבר טבעי במשקולות אולימפיים, בתנועות שצריך טכניקה נכונה כדי לבצע וטעות קטנה עלולה לגרום לפריקת כתף, וגם הדגשים של כוח על פני סיבולת לא ממש טבעיים. ועודף התחרותיות ללא איזונים ובלמים לדעתי גם ממש לא נחמד. עד כמה לא נחמד גיליתי במהרה.
אז קראתי על קרוספיט, וקראתי, וזה עשה לי חשק להגדלת הכוח שלי. הרגליים שלי חזקות, אני יכולה ללכת למרחקים ארוכים מבלי שאתקשה, ובעת הצורך לרוץ כמה קילומטרים כדי להגיע לספריה לפני שהיא נסגרת. הידיים שלי חלשות. אני מקלידה איתן, וזהו בערך. באופן כללי אני לא עושה פעילות פיזית קשה בחיי היום יום, ואחרי כל הקריאה הזו ממש התחשק לי לעשות משהו כדי להתחזק. והמשהו הזה הוא בסגנון של אימוני כוח, לא בסגנון של תנועה - אם זו ריצהף הליכה, ריקוד, או יוגה.
אה, גם את הגמישות שלי אני רוצה לשפר. פעם הייתי גמישה יותר.
אז בפעם הראשונה רצתי לגן השעשועים הרחוק מביתי, אבל שיש בו אפשרות לעשות מתח. לא ממש ברור למה, בהתחשב בכך שאני לא ממש מצליחה לעשות מתח... אז הדעתי לשם ועשיתי מתח, וגם זה עם תנופה, וקפצתי בחבל, כי את זה אני אוהבת ויודעת. ומהקרוספיט לקחתי שאני לא חייבת לספור קפיצות ברצף, ואם אני מפסיקה אני יכולה להמשיך שוב. זה התברר כשינוי קט אבל מהותי, שכן הטכניקה שלי בקפיצה בחבל אומנם טובה מספיק כדי להצליח לקפוץ 50 קפיצות בצרף,
אולם מאה אני לא תמיד מצליחה, והמאתיים שהגעתי אליהם כללו כמה פעמים בהם לא הספקתי להעביר את החבל בזמן. אבל מכיוון שמיד המשכתי ספרתי זאת כקפיצה ברצף. אחרי זה רציתי לעשות "סקוואטים", שזה בפשטות לרדת לכריעה ולעלות חזרה (שגם זו מיומנות שאני רוצה שתהיה לי - לכרוע במקום לשבת). אבל השרירים שפועלים בקפיצה בחבל הם די אותם שרירים כך שהסתפקתי בסקוואט וחצי. עשיתי מתיחות, והלכתי הביתה.
את כל זה עשיתי בטייץ שלבשתי פעם אחת בקיץ הזה, ונעלי ספורט. על תלבושת הספורט הזו וויתרתי מייד - היא לא נוחה. בטייץ חם, נעלי הספורט לא ממש נוחות, זה לא לבוש כייפי.
בפעם הבאה נתקלתי בבלוג "בכושר" של אישה מסויימת. כמה שהוא שונה בגישה שלו! אין בו את התחרותיות העודפת ממש שמצאתי בקרוספיט, היו בו הסברים למתחילים, ולכל תרגיל הסבר איך להפוך אותו לקל יותר. הוא שונה באופיו ממש. הוא גם כולל עבודה נגד משקל הגוף בעיקר, ללא כל מיני עזרים מפוקפקים כמו משקולות של 12 קילוגרם. הוא כלל מדריך לשכיבות שמיכה, וכך גיליתי את החסרונות של התחרותיות.
יצא לי לעשות שכיבות סמיכה בצבא. נראה לי אפילו עמדתי בנורמות שעמדו על משהו כמו 18 שכיבות שמיכה לאישה. או שזה היה מהתיכון, המספר הזה? אבל רק בזכות הבלוג שלה גיליתי עד כמה הורסת התחרותיות והמדידה.
לא הופתעתי מכך שקראתי על קרוספיט כמה פעמים שהתחרותיות גורמת לאנשים לעשות את התרגילים לא נכון, ועלולה לגרום לפציעות. אבל יש משהו שונה מאוד בלקרוא משהו, ובלהבין אותו באמת.
בבלוג "בכושר" הבלוגרית מסבירה שככך שהידיים מונחות גבוה יותר כך התרגיל קליותר, ואם מגביהים את הרגליים התרגיל קשה יותר. והבלוג כולל כמה גרסאות לשכיבות סמיכה. הראשונה היא בכלל לדחוף את עצמי מקיר, בשנייה שמים את הידיים של משטח מוגבה כלשהו, אחר כך יורדים נמוך יותר, עד שכיבת סמיכה קלאסית.
הבלוג הזה עשה לי חשק לצאת החוצה. בפעם השנייה שיצאתי יצאתי לקפוץ בחבל (אני חושבת יחפה) ולנסות לחזק את הידיים על ידי ניסין להחזיק את עצמי באוויר תוך הישענות על משהו (משהו כזה מבטון, אין לי תיאור אינדיקטיבי יותר). בפעם השלישית כבר ידעתי מה אעשה - אעשה שכיבות שמיכה, אבל לא על הריצפה, אשים את הידיים שלי עד הדבר הזה מבטון.
הבלוגרית טוענת שכדאי לעבור לשלב הבא - הגבה נמוכה יותר לידיים, אם אני יכולה לעשות 30 שכיבות סיכה בקלות בגרסא הקודמת.
ורציתי לעשות את זה. ולא ממש הצלחתי. זה היה אשכרה מאמץ, והשרירים שלי נתפסו אחרי זה! (אחר כך גם קפצתי בחבל יחפה (אולי בפעם הקודמת כן נעלתי משהו?) ושוב עשיתי תרגילים. וגם ניסיתי לעשות עמידת ידיים! וגיליתי שזה לא נוח ושהדם יורד לי לראש. למה זה לא קרה כשהייתי ילדה?))
ואיך הייתי עושה שכיבות סמיכה בתיכון, ואפילו 18? התשובה הייתה פשוטה. לא עשיתי שכיבות סמיכה באמת. עשיתי שכיבות סמיכה כדי לסיים את המבדק המטופש כמה שיותר מהר. והפעם עשיתי שכיבות שמיכה כדי להתחזק, בביל עצמי, בלי שמישהו ימדוד אותי, ולכן עשיתי אותן
נכון! איזה הבדל עצום! וכמה שתחרותיות יכולה להרוס!
בין כל הבלוגים קראתי שוב על יחפנות, וקראתי בבלוג מסויים טענה קטנה ששינתה הרבה בשבילי. הועלתה טענת נגד שלא נועדנו ללכת על אספלט, ונכתב בתשובה שבסוואנות של אפריקה האדמה קשה מאוד, ואנחנו בהחלט יכולים ללכת על אספלט.
לכן אתמול בערב כשיצאתי ללכת בערב, הלכתי יחפה. 4-5 קילומטרים. ובניגוד לכל האזהרות לא להתחיל ישר לרוץ בנעליים מינימליסטיות כי זה יגרום לכאב ולפציעות, אני הלכתי יחפה. נו, אני הולכת יחפה בבית. אף אחד לא ישכנע אותי שזה מסוכן לי ללכת ככה חמישה קילומטרים כי אני לא רגילה לזה! אז הלכתי (עם הכפכפים ביד) ולא הייתה לי שום בעיה והרגלים לא כואבות לי היום. הלכתי לאט יותר, שמתי לב לזה כשבמקטע מסויים נעלתי נעליים ומיד התחלתי ללכת מהר יותר, אפילו בלי ששמתי לב. לקראת סוף ההליכה הפסקתי להסתכל כל הזמן מתחת לרגלי והתחלתי להסתכל קדימה, וגם ללכת מהר יותר. נראה שאני אסתגל לזה.
כשהלכתי והסתכלתי לאן אני הולכת שמתי לב להבדל בין העברית לרוסית. בעברית זה "תסתכל לאן אתה הולך" - כלומר תסתכל קדימה. ברוסית זה "תסתכל מתחת לרגליים שלך".
עכשיו אני לא יכולה לצאת החוצה יחפה. המדרכה לוהטת! ואני מתכננת לקנות לי סנדלים מינימליסטיות DIY, ברגע שאני אמדוד מה המידה שלי.
זו אחת הסיבות שלקנות דברים לעתיד זה מפוקפק. נניח הייתי קונה סנדלי שורש עם מחשבה לעתיד, מי יודעת מתי אתקדם לשלב הבא של באופניות? קראתי על נעליים מינימליסטיות לפני שנים, אבל הן פשוט עלו יותר מדי. הסנדלים האלו:
http://xeroshoes.com/shop/diy-kits/diy- ... e/#measure
די זולות.
ועכשיו אני חושבת - מה המקום בתנועה שלי לכוח? ליכולת שלי לאחוז בענף ולמשוך את עצמי למעלה? זה לא תנועה, זה משהו אחר. זה כוח. אבל אני רוצה להיות חזקה! לא חזקה במובן של להרים משקולת שלושים קילו (בטכניקה מסויימת, כי אחרת זה מסוכן), אלא ביכולת שלי להרים את עצמי! ביכולת שלי לסחוב משקל כבד ושלא יהיה לי כאב גב. זה לא תנועה, אז מה זה?
<הולכת לחפור בדפים אחרים:
החיוניות שלי חלק שמיני ו{{}}
צניעות בלבוש לחילוניות{{}}>