הצילו מיגרנה

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

דמיון מודרך זה היה הפתרון שלי
חלווה*
הצטרפות: 12 ינואר 2006, 17:33

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי חלווה* »

שלום,אני סובלת ממיגרנות מזה כ6 שנים, ההתפרצות הראשונה היתה בגיל 12, אחת לשנה במשך 3 שנים ושכחתי מזה.זה חזר לתקוף אותי ב4800 מטר מעל פני הים בהימלאיה ההודית, אחד המקומות היפים והרגועים בעולם...והנה. חשבתי שזו היפותרמיה מאחר ולא הצלחתי להתחמם וחום הגוף צנח ל36 מעלות..מאז ניסיתי הכל,אולי לא ניסיתי מספיק זמן, אינני יודעת. ניסיתי בכל דרך לא לקחת כדורים, מה גם שאז לא מצאתי אף כדור שבאמת משכך את הגהנום הזה. הפסקתי מוצרי חלב לתקופה, דיקור,
ועוד ועוד,היתה רק קוסמת אחת שבשעת התקף ידעה על מה ללחוץ מאחורי ראשי, שם נדמה לי תמיד שהכאב אוחז, ורק היא שחררה אותי מהכאב, אך לצערי, אני לא יכולה ללחוץ לעצמי ואיש לא הצליח לשחזר, ויד ביד איתה אי אפשר כל החיים..חבל.
היום אני כבר לוקחת כדורים "מיגרלב" שניים....ולחרדתי תוקפם הולך ונמוג. אני תמיד איתם בכיס, כי כשניסיתי להתחכם ולראות איך הגוף שלי מתמודד לבד, במדיטציה, מצאתי את עצמי בתהומות כאב והקאות שאעשה הכל לא להיות שם שוב. המיגרנה מתחילה בטשטוש מנטלי קל- חוסר יכולת להתרכז,כאילו הגוף מרגיש מה עומד להיות, ואז טשטוש ראיה- כמו להסתכל באדוות מים זזות כל הזמן
השפתיים וחצי מהגוף בכלל נכנס למצב קפוא-משותק, ואז...מגיע הכאב ועמו גם ההקאות.וכשהכל נגמר העייפות הגדולה.
איך מונעים התקף???
שינוי בתזונה? יש אלפי שיטות וסתירות ביניהן.
איזון הורמונלי?
מתח נפשי?
מישהו שמע גם על הכדורים-הקונונציונלים,כן, שמיוחדים למיגרנה? לי הם גרמו הזיות..
ארוך קצת,יצא לי...
רק בריאות..
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

לחלווה היקרה
האם ניסית תוספי מגנזיום בשילוב עם ויטמין B? יש הצלחות עם טיפול כזה
חלווה*
הצטרפות: 12 ינואר 2006, 17:33

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי חלווה* »

מגנזיום בשילוב עם ויטמין b-
קודם כל תודה על הפניה, מי ממליץ? כל אחד יכול לנסות תוספים אלו? יש להם תופעות לוואי?
כמה לוקחים? התוספים יעילים למניעת מיגרנות? מה ההשפעה שלהם על הגוף?אשמח לפרטים
שמעתי המלצות על כמוסות צמח בן חרצית,אשמח לשמוע אם מישהו ניסה- מכיר
האם יש לצמח תופעות לוואי? מתי הוא לא מומלץ?
תודה
חלווה
לירון*
הצטרפות: 29 אוקטובר 2003, 16:20

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי לירון* »

מה הפשר להכול בזמן המגרנה
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי tאמא* »

אצלי באופן אישי צימצמתי את התקפי המיגרנה ואת חומרתם ע"י הורדת הקופאין מהתפריט.
היום במידה ואני שותה או אוכלת משהוא עם קופאין אני יודעת שאני מסתכנת בכאבי ראש. וגם אז ההתקפים פחות חמורים היות ואני מקפידה לצרוך את המינימום.
שמרית_דנן*
הצטרפות: 23 מאי 2006, 18:36

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי שמרית_דנן* »

סובלים ממגרנות? כן....(על בסיס- אוהבים נקניקיות..?) יש פתרון...
באמת כדאי לשקול שוב לפני שצורכים מזון שידוע לנו מנסיון קודם שיש לו נטיה להביא עלינו את המגרנה הזכורה "לטוב". אמנם כפי שנכתב על ידי קודמיי, הסובלים ממגרנה מעוניינים בפתרון מיידי בזמן כאב ולא ממש טורחים להתעסק במניעה.
המלצה מוכחת ובדוקה: שתיית מים בכמות שאינה פחותה מ2 ליטרים ביום תשנה פלאים את הרגשתכם.נסו לאמץ הרגלי אכילה נכונים.
המנעו משתיית מים צוננים, השתדלו לא להמצא בקור ובוודאי שלא אחרי מקלחת חמה.
שינויי טמפרטורה נוראים ומזיקים לסובלים ממגרנות.
שיהיה בהצלחה ורק בריאות...
לואיזה*
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי לואיזה* »

מסכימה לחלוטין!
שתיה מרובה של מים פתרה אצלי, כמעט לגמרי, את בעית המיגרנות.
אני נוהגת לקחת איתי בקבוק מים לכל מקום והשתיה הפכה ממש להרגל (אחרי ששנים רבות שתיתי רק תרכיזים מזעזעים)
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי שרה_ק* »

כאן יש לי מה להגיד: אמא שלי סבלה ממיגרנות קשות במשך 30 שנה (בשנים האחרונות היא היתה חיה על כדורים קשים של immitrex ושומדבר לא עזר לה) עד שהצלחתי לנדנד לה ללכת להומיאופאת קלאסי. הכאבי ראש ירדו במידה ניכרת.. אבל עדיין לא מספיק ואז מצאתי שיטה נוספת לעזור לה:
לשתות באופן קבוע מים מזוקקים עם כפית מלח ים לא מעובד

לא כל מלח ים הוא טוב. צריך להיות מלח לא מחומם בשום דרך, ולא מעובד שמכיל את כל המינרלים. בדרך כלל מלח זה יראה אפרפר ויהיה לח וגבישי. לא כמו המלח 'הרגיל' שלבן לגמרי ויבש לגמרי.

כמות המלח הוא כפית על כל גאלון, או רבע כפית על כל 4 כוסות מים.

ולשתות מזה 6 - 8 כוסות מים ביום.

ומאז אמא לא סובלת מכאבי ראש, אלא לעיתים רחוקות. יש עוד משהו שיכול לעזור לה להתפטר מהכאבי ראש לגמרי, אבל היא מפחדת לעשות את זה:
מיגרנות כמו שהן לפעמים בגלל יובש והמים עם המלח המינרלי מאזן את זה, אבל מיגרנות שמושפעות מקפאין ודברים מעיד על נוכחות טפילים במוח. הדרך להתפטר מהטפילים היא להשתמש במכשיר טנס בדרך מסויימת. להשתמש בשה כל יום במשך חודש ימים, ואז 'תחזוקה' פעם בחודש וגם לקחת תוסף מזון שמוציא מתכות כבדות מהמוח (הטפילים נמשכים למתכות, ואם המתכות לא נמצאות, הם לא חוזרים) התוסף נקרא Alpha Lipoic Acid לקחת בין 200 מ"ג עד ל600 מ"ג ליום (כל כדור זה 200 מ"ג) כאשר המיגרנה עוברת מספיק לקחת 200 מ"ג ליום. אם אין מתכות כבידות בשיניים, לקחת את התוסף במשך שנתיים. אם יש מתכות כבידות בשיניים לקחת את זה לכל החיים.
הרגע_הזה*
הצטרפות: 05 יולי 2003, 01:00
דף אישי: הדף האישי של הרגע_הזה*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי הרגע_הזה* »

תה ורבנה עוזר נפלא להפגת כאבי ראש. לא בדקתי לגבי מיגרנות אבל שווה לנסות.
שימוש בשרשרת המגנטים של NIKKEN מורידה בצורה ניכרת מיגרנות ותגובות אלרגיות (פריחה, חתולים וכד').
עדי_ברן*
הצטרפות: 14 יולי 2005, 11:39

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי עדי_ברן* »

מאמר מאת ד"ר קארן אולנס שהיא פרופסור לרפואת ילדים רפואת משפחה ןבריאות עולמית באוהיו בו היא מספרת על תוצאות מחקריה מגרנות וכאבי ראש טיפול לא תרופתי Managing headaches without drugs
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לגבי alpha lipoic acid - חולקת על ההמלצה. כתבתי על כך בדף טיפול בקנדידה ובעוד דפים באתר.
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי תמרהינדי* »

מישהו שמע על ביו פידבק לטיפול במיגרנה?
עדי_ברן*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי עדי_ברן* »

כן בהחלט ד"ר ענת ברנע ממכון ביו קשב עוסקת בזה
Heb]ביוקשב BusinessInfo 15412 1 0 0[/po].htm+%D7%A2%D7%A0%D7%AA+%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%A2&hl=iw&gl=il&ct=clnk&cd=1

(אם הקישור לא יעבוד אז פשוט נסי דרך גוגול או 144 :-))

בשנה הקרובה היא תעבוד גם בשיבא הילל יפה ונידמה לי שגם בלניאדו.
בהצלחה
עדי_ברן*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי עדי_ברן* »

התגובה שלי מלמעלה היא לגבי ביוקשב לטיפול במגרנות

אגב אני את בעיית המגרנות שלי פתרתי בעזרת הכלים בהם אני מאמינה שהם... דמיון מודרך וNLP כמובן.

בעלי לעומת זאת אחרי שניסה דיקור ושינוי תזונה (ולא הסכים להעזר בכלים שלי - הסנדלר הולך יחף...) מצא כדור שניקרא RIZALT וזה הפתרון עבורו. הכדור דורש מרשם רופא.
אני מאמינה שכל אחד צריך לבחור בדרך הנכונה עבורו :-)
כרמינה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 13:20

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי כרמינה* »

היי, קראתי את ההתכתבויות כאן ורציתי להתייעץ אתכם: אני סובלת ממיגרנות כבר כ-5 שנים. בהתחלה השתמשתי במשככי כאבים, עד שכבר לא הועילו וגם השימוש היה מוגזם. התחלתי בדיקור והפסקתי גלולות - היתה הקלה מסויימת. אני בטיפול הומאופטי כבר כשנה, היה שיפור, בעיקר בעוצמת הכאב אבל עכשיו ישנה הרעה, בעיקר בתכיפות. כבר די התייאשתי, אני שוקלת איך להמשיך - ביו פידבק, טיפול פסיכולוגי להבין ממה נובעת המיגרנה וטכניקות הרגעה, טיפול הומאופטי אחר?..
אני פחות נוטה לטיפולים התזונתיים, חוץ מזה שאני נמנעת מצריכת קפאין ומנטה בכלל בגלל ההומאופטיה ומאלכוהול כי הוא גורם לי למיגרנות (שגם זה לא טריוויאלי..)
אשמח לשמוע מה דעתכם ומה הכי עזר לכם? אם יש מישהו שניסה ביו-פידבק או טיפול פסיכולוגי, אשמח לשמוע רשמים
תודה מראש!
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

אצלי ואצל אישתי אחרי שנים של טיפול תרופתי לא יעיל במיוחד (ועם תופעות לוואי) הפתרון הגואל נמצא (לפחות לגבנו באופן מפתיע) בדמות טיפול של כירופרקט.
אצל אישתי כבר כמעט ואין התקפים בכלל. אצלי התדירות ירדה מאד, וכשמתקרב התקף אז טיפול של רבע שעה מספיק על-מנת למנוע שבוע של סבל.

יוגה גם עוזר לי במניעה.
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי ענת_קדם* »

שנים של מגרנות. אצלי טיפול בצמחי מרפא (אצל מדקר סיני) עזר מאוד. פתאום אחרי כמה חודשים משהי ביקשה אופטלגין ואני נדהמתי לגלות שאין לי בתיק....רק אז שמתי לב שני לא צריכה כדורים. אגב לעיתים בתקופות מתוחות מאוד ובעיקר במחזור יש לי מגרנות לפעמים אבל ממש לעיתים רחוקות. אני משתדלת לא להגיע לשם יותר. אני מרגישה לפני שאני מתאמצת מדי או לא שותה בעיקר אם אני לא אוכלת אז מאוד מקפידה על ארוחות קטנות במשך היום.
בהצלחה.
אם תרצי הפנייה למשהי מצויינת צרי קשר anatgottlib@yahoo.com
מנסה_לעזור*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי מנסה_לעזור* »

למזלי לא נדרשתי לבדוק לענין מיגרנה אבל לכאבי ראש תה ורבנה מאוד עוזר. אפילו תה צמחים משקיק.
אני מאמינה מאוד במגנטים. אמנם התחלתי לצורך אחר אבל מאז שאני הולכת עם השרשרת אני כמעט ולא סובלת מכאבי ראש וגם אם כן הם מאוד קטנים בעוצמתם. מכירה אחרים שמאוד עוזר להם בנושאי מיגרנות ואלרגיות.
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

אני קוראת את התגובות של אלה שחושבים שהם יודעים אצל אחרים ולא יכולה שלא להגיב לכל הנשים שחוות מיגרנות הורמונליות וזה אומר מיגרנות סביב הביוץ והמחזור גם השלבשהוא מתגבר בקיצור עם כל תזוזה הורמונלית תדעו לכן שזהו כנראה חוסר בפוגרסטרון בגוף בתקופת ההריון ישנה הקלה ואו אין בכלל מגרנות מאחר והפרוגרסטרון נמצא בעלייה ועובדה נוספת היא שבדרך כלל המיגרנות מתחזקות לקראת גיל הבלות ונעלמות לחלוטין אחר כך אז לכל החכמים גם אם לא טיפלתי בבעיה הייתכן שבתקופות אלו הבעיה נעלמת יש המון חוכמולוגים אני גם מזכירה לאת הגן של המיגרנה זיהו בוודאות כבר לפני מספר שנים זהו רק רציתי להוסיף מידע באופן כלל חוץ מיזה ריזאלט ודומיו עושים עבודה מצויינת לא חייבים להיות במיטה עם הקאות ליבי עם כל האימהות הייתי שם גם כן אני בגיל הכבד עכשיו רואה את סוף הכאב אהבה ותמיכה לכלן
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

חשוב להזהיר: לחברה שמסתובבת עם אופטלגין בתיק... גיליתי על בשרי שאופטלגין עשוי להחמיר את ההתקף ויותר מזה - להוביל ממש להרעלה - בחילות הקאות וחולשה. בהתחלה קישרתי את התופעות למיגרנה חמורה במיוחד, אבל אחרי הפעם האחרונה והזוועתית קראתי קצת וגיליתי שהתרופה הזו אסורה לשיווק ללא מרשם ברוב מדינות העולם, ושאחוז גבוה במיוחד מהאוכלוסייה רגיש אליה, עד מצב הדורש אישפוז. חשוב לבדוק עם רופא, בעיקר אם מדובר בשימוש כרוני.
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

לא מבין איך מגנטים חלשים יכולים להשפיע , מהנסיון שלי ועוד כמה רק מגנטים חזקים עוזרים נגד כאב מקומי כל שהוא. (אבל רק אם הוא במקום מסויים וגם אז אם זה משפיע זה זמני)
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

מן המפורסמות היא שצריך לשתות והרבה, אבל חשוב להבין שלוקח לגוף זמן לספוג את המים. אם מתחילה מיגרנה זה כבר מאוחר מדי לשתות בכדי לעצור אותה. לכן צריך להיות מוכנים כל הזמן, לשתות כל הזמן מראש. מומלץ להוסיף לשתיה משהו מתוק ומשהו מלוח כדי לא לאבד יותר מדי. בכלל מומלץ להכין משקה שאוהבים כי המים זועה ופשוט לא בא לשתות אותם.
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

להגר ששאלה בכיכר, אני נפטרתי ממיגרנות נוראיות ביותר בעזרת שינוי תזונה. ספציפית נעזרתי בשיטת קינגסטון לפי הספר של שרה חמו.
עזר לי גם להימנע ממצבים שבהם מיגרנה בדרך כלל היתה מתפרצת: נסיעות ארוכות, ימי עבודה ארוכים מאוד, עייפות.
לולי*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 23:47

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי לולי* »

הגר, לי יש פחות מיגרנות באופן ניכר בזכות הורדת מוצרי חלב וחיטה מהמזון. גם שמירה על חום הגוף, צעיפים וכובע להגן מרוח (אני רגישה לקור ורוח קרה עוררה מיגרנות ) וגם שיטת פאולה. הרבה בריאות ובהצלחה.
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

לי עוזר מין סטיק (נראה כנו שפתון) עם שמנים (מנטה וכל מיני) שקונים בבית מרקחת, בערך 45 שקל אם אני לא טועה, מורחים על המצח בעת התקף. לא קסם, ולא מונע, אבל מקל.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

אחותי גם משתמשת בסטיק הזה
לשימחתי אני לא מכירה מיגרנות באופן אישי אבל חברה סיפרה לי שאצלה הן הופחתו באופן דרסטי כשהפסיקה לצרוך חלב ומוצריו.
קרן_שמש_צהובה*
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

אני רואה שהדף הזה די מת,
אבל המיגרנה שלי, חיה נושמת ובועטת

קראתי אותו מהחל ועד כלה ולפחות מצאתי מהמשותף: כשאין מיגרנה - אין מיגרנה. לא חושבים על טיפול או שינוי, כשיש מיגרנה - יש מיגרנה, ברור שאי אפשר לחשוב על טיפול או שינוי...

האם יש למישהי איזו הפניה רלוונטית, בירושלים?
ניסיתי לפנות לצפריר לפי המייל שהשאיר פה במעלה הדף, האם הוא עדיין פעיל? משהו יודע/מישהי יודעת?
כל הפניה/בדל רעיון יתקבל בברכה,
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

מגרנת האורה?? מישהו מכיר את הסיוט הזה??? הרופאת משפחה אמרה שזה נורמאלי בסביבות גיל ה 40 לקבל את זה. מה גם שיש את זה לחלק מהמשפחה שלי.
עבר שבוע מאז התקף האורה, ועדיין רגישות מטורפת לאור... ומלא פחדים וחרדות. משהו כאן יודע עוד קצת פרטים על הדבר ההזוי הזה?!?!?!
תודה...
למ*
הצטרפות: 05 מאי 2010, 12:33

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי למ* »

קרה לי פעמיים
עבר אחרי זמן מה
בפעם הראשונה נבהלתי והגעתי למיון
בפעם השניה פשוט חיכיתי שיעבור. ידעתי שזה קשור ללחץ שנמצאת בו (בעבודה) אז עצמתי עיניים, הנחתי את הראש על הידיים. הפסקתי לעבוד. יצאתי החוצה. עבר.
דניאל_בייקרי*
הצטרפות: 20 מרץ 2020, 23:35

הצילו מיגרנה

שליחה על ידי דניאל_בייקרי* »

אני יכולה להמליץ על מרפאה אחת שיש לה מרכז ועזרה לאחותי. מרכז מירב למיגרנה אם אני לא טועה. בהצלחה רבה
פלוני_אלמונית*

הצילו מיגרנה

לצערי מכירה את הכאב, נסה להשרות את הרגליים במים חמים לפחות 10 דקות שב במקום חשוך ושקט אפילו עם כיסוי עיניים, תוך כדי נשימות מומלץ לספור נשימות ונשיפות במחזורים של 7 זה שומר על ריכוז וקצת משכיח את הכאב, רפואה שלמה ותרגיש טוב
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”