כבר בהריון פינטזתי להניק אותו ולהיות מהמניקות למרחקים ארוכים
בכל אופן התינוק נולד קטן ובימים הראשונים בבי"ח ישן כל הזמן. לא היתה שום סיטואציה של יניקה כי כלום לא ענין אותו והוא בכלל לא הראה רעב. למחרת בערב הרופא אמר לי שנצטרך להאכיל אותו מטרנה איכשהו כי במשקל כזה לא מחכים שהוא יהיה רעב. גם את הבקבוק הוא לא הסכים לינוק והאחות האכילה אותו קצת במזרק.
אני שאבתי קולסטרום ונתתי לו . התחלתי שאיבות בבי"ח כי לא ממש הגיע החלב וכמובן הביטחון העצמי שלי ירד לריצפה כי בנות שילדו אחרי כבר הניקו בקלות, כך לפחות נראה.
מהלחץ קניתי בקבוקים ומטרנה אבל גם השאלתי משאבת חלב.
אני יודעת שהייתי צריכה לראות יועצת הנקה כבר אז אלא שהכי קרובה נמצאת שעה וחצי נסיעה ואת השבועות הראשונים "בילינו" במעקבים בבי"ח , גדודי אורחים (איזו טעות !!) התעסקות עם הברית בגיל שבועיים שהיתה עבורי חוויה נוראית ושבוע אח"כ לא הפסקתי לבכות .
בכל אופן רק בגיל 4 שבועות הגענו ליועצת כשכל הזמן הזה אני שואבת את כל ארוחותיו והוא מקבל ארוחת מטרנה אחת בלילה כי לא יצא לי מספיק חלב לארוחה הזו. הוא התחזק מאוד והארוחות גדלו ואני שואבת מסביב לשעון כדי לעמוד בקצב.
הביקור אצל היועצת היה מייאש, היא חרצה אחרי 2 דקות נסיונות שהוא כבר מאוד רגיל לבקבוק וגם הפטמות השקועות שלי לא עוזרות ... ניסינו גם פטמות סיליקון ולא הלך ולי נראה שהיא ויתרה ממש מהר מדי.
הרגשתי שהביטחון שלי יורד עוד יותר למטה והייתי בוכה בכל פעם שהאכלתי אותו בבקבוק- למרות שזה היה חלב שלי. מאוד קשה לי להשלים עם רוע הגזירה ואני גם לא יודעת כמה אחזיק מעמד בטירוף השאיבות.
בינתיים ראתה אותנו גם מדריכת הנקה שלא כ"כ ידעה מה לעשות ולא ידעה לעזור.
לא ציינתי שהיו תקופות בחודשיים האלה שעלתה לי המוטיבציה ושמתי אותו המון עלי עור לעור ונתתי לו אפילו לגשש לציצים. היו פעמים שהוא סירב ובכה ולאחרונה הוא תופס את הפיטמה (רק אם זה ממש אחרי שאיבה והפיטמה בחוץ וקצת רטובה עם חלב) ומוצץ אותה בכוח אבל לא יונק, לא פותח פה גדולה ועושה את פעולת היניקה.
אני מנתקת אותו אחרי חצי דקה כי זה מאוד כואב לי.
אני לא בטוחה שטכנית וכלכלית אנחנו יכולים להגיע לאחת מהיועצות הנחשבות. אני תוהה אם בכלל יש סיכוי לתינוק בן חודשיים שרגיל ללוקסוס של הבקבוק.
מה אפשר לעשות אם בכלל, רצוי באמצעים ביתיים ?
שמעתי טובות על הקורס המוקלט של אסתר גרוניס בHOT אבל אין לנו HOT ואולי זה גם לתינוקות קטנים.
מה עם "חלב של אמא" ??
כל עצה ועזרה תתקבל. אולי נפלתי על השכל אבל אני עוד מפנטזת.